Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Waarom zijn jongens schaamteloos?

Waarom zijn jongens schaamteloos?

Hidde

Jongens zijn schaamteloos. Ze krabben aan hun kont, laten scheten in het openbaar en kleden zich uit búiten het pashokje. Maar wáárom? 

In deze nieuwe rubriek schrijven Hidde en Jorieke elkaar brieven. Over typische jongens/meisjes-vraagstukken waar niemand je het antwoord op kan geven. Zie hier het archief. Ook een levensvraag? Deel het met ons in de reacties!

Deze week: 'Waarom zijn jongens zo schaamteloos?'

Jorieke: het meisje

Lieve Hidde,

Ik weet het nog zo goed. Het was ergens in havo 3, toen ik dat verschrikkelijke vak natuurkunde nog had. Ik was voor de driehonderdste keer te laat, en een plek naast mijn vriendinnen was er niet meer. Ik nam plaats naast een aardige knul uit mijn klas en stalde mijn boeken uit. En toen gebeurde het. Langzaam zag ik zijn hand onder zijn broekriem verdwijnen, om vervolgens ongegeneerd te gaan zitten krabben. Nog geen tien centimeter bij mij vandaan. Ik heb mijn boeken weer bij elkaar geschraapt en ben alleen gaan zitten.

Maar dit was niet de eerste keer, en ook niet alleen deze jongen maakt zich hier schuldig aan. Jongens zijn wel vaker zo schaamteloos, in tegenstellig tot ons meisjes. Scheten laten in het openbaar en er dan om lachen, even goed aan je kont krabben voordat je een flinke graai van de borrelnootjes neemt. Als ik dat zou doen, zou iedereen me raar aankijken. Bij jullie is het schijnbaar de natuur en dus normaal. En dat begrijp ik niet.

En er is meer dan dat. Pashokjes in de winkel lijken mainstream: ik heb al vaak genoeg meegemaakt dat jongens búiten het hokje hun broek en shirt uit doen in plaats van binnen het pashokje. Met een verkoopster die niet weet wat ze ermee moet.

Lieve Hidde, waarom zijn jongens zo schaamteloos?

Hidde: de jongen

Lieve Jorieke,

De natuur. Tsja. Ik moet eerlijk bekennen dat biologie niet mijn beste vak was: het enige moment waarop ik de moeite deed om te luisteren was als mijn docent ineens 'SEKS!' schreeuwde. Gelukkig was er ook nog Animal Planet. Cesar Millan, de hondenfluisteraar, heeft mij van de ondergang gered.

Maar toch: ik herken wat je schrijft. Niet bij mijzelf natuurlijk, maar veel jongens om mij heen lijken zich nergens voor te schamen. Laatst zat ik bijvoorbeeld op school, aan een tafel. Een docent, die liever anoniem wil blijven, liep langs. 'Niets bijzonders', denk je misschien, maar het tegendeel is waar. De mannelijke docent liet namelijk een penetrante geur achter, die zowel ik als mijn medeleerlingen herkenden als de geur van ontsnapt darmgas. Bah.

Maar waarom zijn 'wij' dan zo schaamteloos? Na uren 'The Dog Whisperer' kijken en mijn soortgenoten bestuderen ben ik er uit: we zijn lui geworden. Wij jongens vinden het zo vanzelfsprekend dat de meisjes achter ons aan rennen, dat mijn soortgenoten geen moeite meer doen om aantrekkelijk gevonden te worden. Ze vertrouwen op het jachtinstinct van het meisje.

Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen: daar val ik zelf onder. Wij zijn een verder geëvolueerde soort jongen, die nog wél manieren heeft. Maar nu denk ik dat ik moet gaan afronden, Jorieke. De verkoopster vraagt of ik alsjeblieft mijn shirt weer aan wil trekken.

Liefs.

Gepubliceerd op 5 oktober 2012
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Kim

Kim

Waarom vinden jongens het leuk om plotseling hun broek omlaag te trekken en hun blote billen te tonen in het klaslokaal/uit het raampje van een rijdende auto/op het schoolplein/ in een andere situatie waar je geen blote billen voor nodig hebt?

11 jaar geleden

Kim

Kim

Waarom zijn meisjes altijd zo schijnheilig? Is het echt om geen mensen te kwetsen, of puur vanwege het gevoel van macht?

11 jaar geleden

H.

H.

Waarom gaan meisjes altijd met hele groepen het toilet in?

11 jaar geleden

G.

G.

Hoi, ik ben nu helemaal verliefd op jou. Je bent anders dan alle anderen jongens. Je bent zoooooo speciaal. Waar woon je? Kusje van je aanbidder!

11 jaar geleden

H.

H.

Ik woon in een villa met zwembad aan het strand, Gerda. Dat weet toch iedereen.

11 jaar geleden

G.

G.

Omg sorry het spijt me, op dit moment hoor ik even niet bij iedereen! IK BEN ANDERSSS, net als jij! Wij passen echt super goed bij elkaar!

11 jaar geleden

Jorieke

Jorieke

Doet één keer een rubriekje met mij samen en heeft meteen aanbidders. Hoe doet die jongen dat toch.

11 jaar geleden

W.

W.

Jorieke, ik aanbid je al jaren. Heel stiekem, dat wel hoor. ;-)

11 jaar geleden

Jorieke

Jorieke

Jaaaaa, wout! <3

11 jaar geleden

M.

M.

Hidde, meisjes gaan in groepjes naar het toilet, maar jongens staan altijd in een rij als ze gaan wildplassen, misschien is er een zelfde reden voor? Daarnaast ga ik altijd met een vriendin naar het toilet als ik ze even privé wil spreken.

11 jaar geleden

P.

P.

juist ik wil er alleen even op wijzen dat wij als menselijk ras zeer weinig schaamte over hebben gehouden, zowel vrouwen als mannen. laatst zat ik in mijn klas en liet een van mijn vrouwelijke klas genoten doodleuk een foto zien waarop ze, dronken en wel, tegen een palmboom aan het urineren was. zo zie je maar weer dat we als mens toch een beetje teveel van onszelf ophebben, zeker als we programma's maken zoals: oh oh gerso en todlers and tiara's.
dat was alles tot ziens

11 jaar geleden

Simon

Simon

@Paul: ik vind dat van een ongekende tragiek voor die palmboom.

11 jaar geleden

L.

L.

Natuurlijk gaan meisjes nooit alleen naar het toilet. Heb je ooit Harry Potter gezien?
-Hermione ging alleen, werd aangevallen door een trol.
- Jammerende Jenny (Moaning Myrtle) ging alleen en werd aangevallen door een gigantische slang.
- Katie Bell ging alleen en werd vervloekt door een ketting
- Ginny ging alleen en eindigde gegijzeld in de geheime kamer door Tom Riddle (aka voldemort himself)
Als Harry Potter me iets heeft geleerd, is het wel dat ik nooit alleen naar het toilet moet gaan.

(late reactie ja ik weet het (maar dit moest gezegd worden))

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.