Ik wil studeren!

Ik wil studeren!

Door Nora

Laatst drukte een docent een krantje in mijn hand. "Meegenomen van de universiteit," zei hij. Terwijl ik de brochure over de studie Politicologie doorlees, groeit mijn zelfmedelijden en neemt mijn zin om nog langer wiskundesommetjes te maken, af. 

Help! Ik wil studeren! En wel NU!

Diehard studiebol

Een studie is zoveel beter dan de middelbare school. Je specialiseren in iets wat je écht leuk vindt. Geen suffe leraren die zich aan het lesboek houden, maar echte specialisten die net zo enthousiast zijn als jij. Dan wordt leren leuk. Misschien transformeer ik dan wel in een diehard studiebol.

En hoe magisch is je eerste studentenkamer? Ook al is het een hokje van een paar vierkante meter waar de kakkerlakken over de muur lopen, het is in elk geval beter dan thuis wonen. In een grote stad, met alles om de hoek en vrienden binnen handbereik. Zónder ouders die je dwingen te stoppen met computeren en aan je huiswerk te gaan.

Oude brikfiets

Ook niet onbelangrijk: dat studentenleven. Eentje waarin je in een paar jaar meer bier achteroverslaat dan je in de rest van je leven zult doen. Waarin je ‘s nachts door de stad slingert op je oude brikfiets. Met zingen en dansen, flirten, lachen en veel nieuwe contacten.

Door dit alles ben ik jaloers op oudere vrienden en wil ik soms fel uitvallen tegen leraren. Maar ik weet ook wel dat dat geen zin heeft. Iedere student heeft moeten knokken voor dat felbegeerde schooldiploma. Ik moet nog maar even doorbijten. Nog drie jaar wiskundesommetjes, Duitse naamvallen en spellingopdrachten.

Onnozele kennis

Maar als ik in 2015 als kersverse student mijn schoolcarrière overdenk, zie ik vast in dat alles het toch waard was. Dan begrijp ik dat alle nu nog onnozel lijkende kennis toch wel nuttig is. Dat zo’n middelbare school niet voor niets was.

Gepubliceerd op 12 oktober 2012
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

A.

A.

Geniet nog van je reken- en wiskunde sommetjes! Straks als je gaat studeren ga je het waarschijnlijk heeel erg missen, hahaha! Ik mis soms het 'makkelijke' werk wel... Maaar, #Langlevenhetstudentenleven =D

11 jaar geleden

W.

W.

Zie ik daar Frans, Kunst Algemeen en Nederlands? ;-)

11 jaar geleden

T.

T.

Geniet alsjeblieft nog even van je leven als niet- student! Ik had ook verwacht dat het één grote party zou worden, het studentenleven. Helaas is het anders uitgepakt dan ik dacht: mijn sociale leven is naar de knoppe, geen tijd voor lol en bergen huiswerk! Maar misschien heb je mazzel en krijg je bij jouw opleiding minder huiswerk;)

11 jaar geleden

M.

M.

ja,ik zit nog op de basisschool...(groep 6...)
maar ik denk toch dat je het later gaat missen het word steeds MOEILIJKER!!!

11 jaar geleden

J.

J.

ik ben bijna aan het studentenleven toe, en ik heb er best wel zin in! Gewoon party'en en een jaartje langer studeren ;)

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.