Cookies..
Door Scholieren.com te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Klik hier voor meer info.
Moeite met het kiezen van je PWS-onderwerp? Logisch. Klik hier om een goed onderwerp te kiezen. 

Ontdek je ware ik via Facebook

Ontdek je ware ik via Facebook

Ik heb het helemaal gehad met de schoolpsycholoog, m'n yogaklasje en al die andere plekken waar ik 'mijn ware ik' zou moeten vinden en 'helemaal tot mezelf kom'. Allemaal zweverig geluI.

Ik heb iets anders gevonden: Wolfram Alpha's Facebook Report. Facebook schijnt namelijk meer over mij te weten dan ik ooit stoned van een bewierookte zensessie zal leren. Wolfram Alpha kan alles op een rijtje zetten. Ik probeer 't uit: wat weet Facebook over mij dat ik niet weet?

Sex, name, age

Eerste schokkende stop in de zoektocht naar mijn ware ik? Mijn leeftijd. Feit: ik ben 16.84 jaar! Ik heb op Facebook nog nooit mijn hele geboortedatum ingevuld, dat leek me een beetje eng. Ik hield het bij mijn verjaardag, zonder geboortejaar. Toch blijkt er dus ergens op een Facebook-server te staan hoe oud ik ben. Big brother is watching you...

Niet leuk, wel prikkelend

Volgende halte: het gemiddelde aantal likes en reacties op mijn posts. Gemeten over 665 posts (misschien is het ook eens tijd voor een hoe-kick-ik-af-van-Facebook-blog, maar dat terzijde) heb ik 982 likes en 2116 reacties ontvangen.

Enige conclusie mogelijk: ik ben niet leuk, maar wel prikkelend. Mijn Facebookvrienden s zijn niet zo blij met wat ik doe, maar ze hebben er wel een mening over en reageren dan ook graag. Toch knap, aangezien mijn gemiddelde post slechts 15.84 woorden lang is...

Vriendjes en vriendinnetjes

Degenen met wie je omgaat, maken je tot wie je bent, toch? Laten we eens een blik werpen op al mijn echte, zorgvuldig bij elkaar gespaarde 235 Facebookvriendjes en -vriendinnetjes. 

52,9% van mijn vrienden is hopeloos single, 37,3% bijt op dit moment zijn tanden stuk in een relatie en 6,7% is, nogal jong, getrouwd(!). Verder is mijn oudste vriend zo'n 60 jaartjes jong en de jongste 14 jaren oud. Ook hier is maar één conclusie mogelijk: ik heb het niet zo op baby's.

Bovendien blijk ik diep van binnen een echte wereldburger te zijn. Ik heb vrienden wonen in de VS, Rusland, Indonesië en Hongarije. Geen idee wie, maar hee, je moet toch wát om je image hoog te houden.

Clubjes

Met wat voor mensen ga ik eigenlijk om? Allemaal loners of beweeg ik me als een volleerd kuddedier door de massa van hippe jongeren? Let's see:

Juist. Ik zie vier groepen van wisselende grootte. Die zijn te verdelen in familie (rood), roeiers (oranje), schoolgenoten (groen) en mensen waarmee ik werk (groen). En nog twee familieleden die blijkbaar niet bij de club mogen (blauw) Die groene tumor daar links? Juist, dat is de Scholieren.com-redactie.

Geloof

Nu we bijna aan het einde zijn van deze wereldreis door mijn innerlijke ik, wil ik graag nog even zien waar mijn omgeving nou eigenlijk in gelooft. Hmm, goddeloos ingesteld, dit zooitje ongeregeld: één VVD'er en één iemand die schijnbaar gelooft in 9GAG. Get. A. Life!

Geslaagd?

Of ik mezelf heb gevonden door deze keiharde reis door de feiten van mijn Facebook-identiteit? Naah, nee. Maar wat me wel opvalt is dit: Facebook weet echt héél veel over me en ik weet niet of ik daar zo blij mee ben. Hoe oud ik ben, wanneer ik slaap, met wie ik omga, met wie ik praat.

Op zich is dat natuurlijk geen probleem, maar alle medegebruikers en vooral adverteerders weten dit dus blijkbaar ook. Misschien toch iets om eens over na te denken.

Ook zo'n rapport van jezelf zien? Ga hier naartoe om een Wolfram-account aan te maken en je innerlijkste ik te ontmoeten.

voeg reactie toe

9526

reacties

Pim, heeft de Girlz! je al gebeld? Deze duckfacefoto zou prima op de cover passen.
door Anoniem (reageren) op 19 september 2012 om 11:51
Hele chille site is dat! Echt tof om je statistieken te zien. En wat Hidde zegt: die duckfacefoto zou de cover van Girlz! mooi sieren.
door Lisa Ruigrok (reageren) op 19 september 2012 om 13:06
Vind ik eng!
door Wout (reageren) op 19 september 2012 om 17:08