Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Eindexamens 2024

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

Veel zakkers op het vmbo

Door Simon

Ouch, slecht nieuws voor vmbo-eindexamenkandidaten die nu wachten op dat ene belangrijke telefoontje... het zakkerspercentage ligt dit jaar waarschijnlijk op tien procent. Dat is twee keer zoveel als vorig jaar.

De cijfers komen uit een steekproef: ze hebben een aantal vmbo-scholen gebeld.

Gek genoeg was een verdubbeling precies de voorspelling die we een paar maanden geleden al deden. De belangrijkste reden: de strengere examenregels.

Je moet sinds dit jaar voor al je cijfers op je Centraal Examen gemiddeld een 5,5 staan. Dat staat dus los van je schoolexamens.

De NOS sprak een hoge vmbo-pief en die vindt het niet eerlijk. Maar ja, niet eerlijk niet eerlijk, gezakt is gezakt. Voor iedereen die dit bericht leest en z'n uitslag nog niet weet: nog steeds slagen negen van de tien leerlingen, dus laat je niet gek maken! Ben jij gezakt? Hej, tenminste ben je zeker niet de enige!

Gepubliceerd op 13 juni 2012


ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alles over de examens in je timeline?