Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen
Onderzoeksbureau Markteffect doet een landelijk onderzoek naar studiekeuze. Alle Nederlandse scholieren kunnen meedoen. Als je 'm invult, verdien je gegarandeerd 2 euro. Klik hier!

STEM NU op de Jonge Dichters des Vaderlands

STEM NU op de Jonge Dichters des Vaderlands

De campagnestrijd is in volle gang: de drie finalisten van de Jonge Dichter des Vaderlands-verkiezing hebben een poëzieclip opgenomen en strijden om de felbegeerde tweejarige eer. 

Check de clips hieronder en stem daarna HIERRRR op Sannemaj, Joanne en Kenza. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het Doe Maar Dicht Maar-festival op 2 juni.

We schreven al eerder over de wedstrijd: onze huisdichter Luuk was bij het masterclassweekend en de drie finalisten schreven alle drie een gastcolumn voor ons. Hun finalegedichten zijn trouwens hier te lezen, het werk wat ze nu hebben opgepimpt tot een clip.

Wiens clip uiteindelijk de meeste stemmen krijgt, mag zich twee jaar lang Jonge Dichter des Vaderlands noemen. En dat niet alleen: de winnaar mag ook optreden op (literaire) festivals, gedichten publiceren op Scholieren.com. Daarnaast wordt de winnaar begeleid door de echte pro's uit de poëziewereld.

Hieronder zie je de clipjes van Sannemaj, Joanne en Kenza:

Sannemaj met De havenverteller

Joanne met In het hoofd van haar broer

Kenza met Begrip

voeg reactie toe

2209

reacties

Toffe clips, dames!
door Kim (reageren) op 3 mei 2012 om 17:54

Wat doe jij om het plastic in de oceaan te verminderen?