Zo organiseer jij HET schoolfeest

Zo organiseer jij HET schoolfeest

Hidde

Ben jij ook zo moe van het standaard schoolfeest? Een verschrikkelijk thema, slechte DJ’s en een locatie zonder enige decoratie: hét recept voor een verpeste vrijdagavond.

Dat kan beter. Ik, ervaringsdeskundige en schoolfeestorganisator, heb vijf tips voor het organiseren van een briljant schoolfeest.

1. Durf origineel te zijn!

Want geef toe: niemand zit toch te wachten op het alweer hetzelfde schoolfeest? Dus durf origineel te zijn en doe eens iets totaal anders. Nodig bekend/onbekend talent uit, bedenk een/geen thema, houd het feest in een garagebox: whatever. Alles wat nog nooit eerder gedaan is, werkt.

2. Gebruik social media

Gebruik Twitter eens niet om je leraar geschiedenis de grond in te boren, maar gebruik het eens nuttig! Maak een Twitter- en Facebookaccount aan en houd je klasgenoten (a.k.a. klanten) op de hoogte met alle mogelijke info, foto's en video's.

Wees niet bang voor een information overload, want 'less is more' gaat in dit geval niet op. Jouw reclametweets zijn ongetwijfeld interessanter dan de tweets van je vrienden die melden dat ze 'nu gaan #slapen', 'nu gaan #sporten' of 'nu een #waterijsje eten'. Really.

3. Maak er iets groots van!

Denk niet te klein. Of beter: denk groots! Zolang je klein blijft denken, zal het feest nooit uitgroeien tot een awesome party. Dus beperk je niet tot het neefje van een vriend van je broer die wel eens plaatjes draait, maar nodig die internationaal bekende artiest uit. Beperk je niet tot de schoolkrant, maar verstuur persberichten naar alle nationale kranten.

Voor je het weet heb je, net als ik, Kraantje Pappie en the Partysquad bij jou in de docentenkamer zitten.

4. Ga voor de grote aantallen

Hoe leuk jij jouw underground- of seventies-muziek ook vindt, 90 procent van je doelgroep heeft er een schurfthekel aan. En van hun geld moet je die bekende dus dure artiesten, alle decoratie en drankinkoop betalen. Zonder goede kaartverkoop geen feest. Dus schakel je eigen – goedbedoelde – voorkeuren even uit en ga voor de top 40-hits die ook bruggers kunnen meeschreeuwen.

5. What's next?

Wat nu te doen? Stop met lezen en ga onmiddelijk aan de slag: pak je telefoon en bel een klasgenoot. Richt een Facebook-evenement op en laat posters drukken. Er is een nog te organiseren feest dat op je wacht.

Foto: Nick Zonneveld / De Uitvreters

Gepubliceerd op 6 juni 2012

REACTIES

D.

D.

Wij krijgen Kempi, Gers Pardoel, Winne en Diggy Djex op ons schoolfeest!!!!!! Wij hebben die recyclewedstrijd gewonnen .Heb er superveel zin in. Maar als we die wedstrijd niet hadden gewonnen hadden we waarschijnlijk gewoon een gaar en suf feest gehad (als gewoonlijk)

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.