Cookies..
Door Scholieren.com te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Klik hier voor meer info.

Nepborsten voor vierjarigen

Nepborsten voor vierjarigen

"Toddlers and Tiaras? Non! Een recent Frans overheidsrapport wil een ban op schoonheidswedstrijden, gevulde beha’s en hoge hakken voor kleuters." Deze veelbelovende woorden zijn te vinden op de Belgische website Knack.

Frankrijk schreeuwt nee tegen kinderen die eruit zien als volwassenen en heeft een verbod op kindermissverkiezingen ingevoerd. Maar gaat dat werken? Ik denk het niet.

Ik zie met lede ogen de chaos aan op tv rond de zogenaamde Miss Sugerplum Fairy. Mijn mond valt open van verbazing als ik de taferelen zie die plaatsvinden op dit gedrochtelijke evenement. Te beginnen met het doel van deze kindermissverkiezingen: het gespuis wordt door hun ouders geforceerd mee te doen, omdat ze dan erkenning voor hun 'schoonheid' krijgen in de vorm van een neppe bling-bling diadeem/kroon, een lintje en een trofee. Met een beetje geluk wordt er geld uitgekeerd aan de ouders van de winnares.

Minikorsetten

Daarom worden er dansjes ingestudeerd en speciale attributen gebouwd voor de show. Alles mag, zolang je er maar uitziet als achttienplus. De kinderen worden gespraytanned, haar gekruld, haar gestijld, nagels gelakt, minikorsetjes aangesnoerd, foundation ruw op gezicht gesmeerd, mascara opgedaan, lippenstift opgedaan en haarstukjes ingezet.

WAAROM?Wat is er mis met de mensheid dat wij serieus denken dat het mooi is om je kind eruit te laten zien als een two-dollar-trick door haar beha’s en nepborsten aan te smeren terwijl ze vier jaar oud is? Ze worden geboren met onschuld maar veranderen bijna direct in wanna-be white-trash pur sang. Het is het probleem van de moeders, die vuile smiechten (filmpje!).

Verwaarloosde paarden

Het zijn veel Texanen, die van kinds af aan steevast voor de televisie zaten bij Miss America en vervolgens nachtenlang huilden om hoe lelijk ze waren en dat hun ouders hen nooit pushten ergens goed in te zijn. En dat reageren ze nu af door van hun kinderen een werktuig te maken. Als die werktuigen eenmaal echt zo oud zijn als ze er tijdens zo'n wedstrijd uitzien, zijn ze als verwaarloosde paarden: depressief, en hun prachtige hoeven zijn veranderd in rare tumoren.

Dan nog maar niet te spreken over de rare morele kwesties die voorkomen in dit programma. Zo moeten zusjes Karley (4) en Kylie (6) tegen elkaar strijden, en eenieder weet dat competitie tussen zussen dodelijk is. Samen beschikken ze al over tientallen kronen en lintjes en bekers van alle freaking duizenden kindermissverkiezingen waar ze aan mee gedaan hebben. Als ze er nou echt zo gelukkig van zouden worden, zouden ze toch ook niet gaan janken omdat de spray-tan te koud aanvoelt?

Tienjarige modellen

Maar als je schoonheidswedstrijden en hoge hakken voor kleuters gaat verbieden, dan kun je net zo goed tienjarige modellen, nepnagelstudio's en kinderstrings verbieden. Als je het één gaat verbieden, kan je het ander niet blijven toelaten.

Kinderstrings of Jersey Shore, het is tegenwoordig allemaal hetzelfde, maar in een andere vorm gegoten. Als je toch een schuldige aan moet wijzen, zal je met je kritische oog eens de ouder aan moeten kijken. Is het normaal dat een kind van drie als een My Little Pony behandeld wordt? Kindermissverkiezingen verbieden redt de onschuld van het kind niet, het is de moderne all-american mother die funest is voor de tere kinderziel.

voeg reactie toe

8219

reacties

Held.
door UnlimitedUAV (reageren) op 20 mei 2012 om 11:32
Wat ik niet snap, is dat je als ouder zó bar weinig moreel besef kunt hebben om je BLOEDEIGEN kind zoiets aan te doen. Geef ze een celstraf! De ''vuile smiechten''.
door UnlimitedUAV (reageren) op 20 mei 2012 om 11:36
Als het kan kijk ik zondag ook dat programma. ik vindt niet kunnen je ziet toch dat niet alle meiden of jongens(die zijn er ook weleens) dat willen, en als ze dan toch doen dat het bitchys worden en ze geen eigen mening meer hebben hierover:S
door daphne1995 (reageren) op 21 mei 2012 om 11:14
Het is alsof ze van vroegs af aan leren dat schoonheid alles in de wereld is. Natuurlijk, iedereen is prachtig met een dikke laag plamuur op 't gezicht, nepwimpers en fake-boobs. Die ouders zijn ziek! Ziek zeg ik je!! Kind, ga buiten in de modder spelen. Krijg miljoenen aan schrammetjes. Klim in bomen. Pak wildvreemde katten op om te aaien. Speel tikkertje of verstoppertje. De zandbak. Woei! Die kinderen zijn gewoon pedo-voer. Ene hand op de afstandsbediening, de ander ... urgh Belangrijkste in het leven van een kind is ontwikkeling. Geen lintjes of trofeeën.
door moeteigenlijkleren (reageren) op 29 mei 2012 om 6:56