Cookies..
Door Scholieren.com te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Klik hier voor meer info.
Moeite met het kiezen van je PWS-onderwerp? Logisch. Klik hier om een goed onderwerp te kiezen. 

Je houdt ervan of je haat het

Je houdt ervan of je haat het

Kamp Vóór

Vrijdagochtend. De doordringende geur van haarlak, een vleugje verse schmink en een paar spoortjes deo. Of parfum.

Een meisje staat in haar kamer, omringd door de inhoud van haar kledingkast, een bewonderenswaardig assortiment aan nepwimpers en her en der een verdwaald schoolboek. Ze schreeuwt: "Mááám, woa is mien panty?!"

Geen reactie. Geërgerd laat ze zich op bed vallen en inspecteert ze meteen even haar pasgeschoren onderbenen op zoek naar achtergebleven restjes hardnekkige winterbeharing.

Die stomme panty's ook, ze had er nog wel drie gehaald bij de Zeeman. Het waren de laatste, want in deze tijd van het jaar kent de huidkleurige panty zijn gloriedagen. Maar goed, ze moet dat stomme ding wel vínden. In haar frustratie merkt ze niet eens dat haar zorgvuldig aangebrachte nagellak blijft plakken aan haar rokje.

Ze mijmert over de komende dagen. Straks op school elkaars modetechnische creaties bewonderen, Duitse schlagers draaien in de klas en om 12 uur met z'n allen naar de dichtstbijzijnde kroeg rennen om de vakantie in de luiden. Zin in!

's Avonds naar de discotheek, waar de hele avond gezellige muziek gedraaid wordt – die vanaf de 11e van de 11e al constant in haar hoofd zit, dus de teksten kent ze van buiten – en waar de sfeer beter is dan ooit.

Over muziek gesproken, waar komt die melodie vandaan? Ah, het is haar Blackberry. "Hee sies," roept ze blij.

Haar vriendje belt om te vragen of ze al wakker is. Hij vertelt dat hij straks naar de prinsenreceptie gaat met de rest van de jeugdraad van elf, en dat hun wagen voor de optocht van zaterdag al bijna af is. Oh, en, voegt hij er aan toe, dat hij zin heeft om haar pakje ('sexy verpleegster') te zien.

Als ze ophangt, staat haar moeder in de deuropening, met een panty in haar hand. "Sjeet nou op!" waarschuwt ze. "Zoe kumse ech te laat op sjoël!'"

Terwijl ze met voorzorg de flinterdunne stof over haar hielen sjort, kan ze een glimlach niet onderdrukken. Carnaval, denkt ze, heerlijk. Hoe kun je daar nou niet van houden?

Kamp Tegen

Ze drukt het kussen wat steviger tegen haar hoofd en draait zich nog eens om. 7 uur, tijd zat om nog een laatste hoekje van het bed warm te houden voor het tijd is om naar het gekkenhuis te gaan.

Verkleed naar school, welke idioot heeft dat ooit bedacht? Wat een rotdag.

Zuchtend staat ze uiteindelijk op en bereidt ze zich mentaal voor op de komende paar uren.

Qua kleding trekt ze iets simpel zwarts aan dat haar volledig onherkenbaar maakt, dan vindt ze het wel weer mooi geweest. Geen sexy politieagente, Sneeuwwitje, lieveheersbeestje, putjesschepper of wat dan ook voor haar.

En al helemaal geen kroegentochten met klasgenoten die elkaar de rest van het jaar niet kunnen luchten of zien. Al dat aanstellerige gedoe met die nep-gezelligheid, die niets meer is dan het bijproduct van een overdosis gerstenat. Hoe meer drank en hoe minder kleding hoe beter, lijkt wel.

Nee hoor, de komende dagen wordt het chillen (overdag nuchter en hoofdpijnloos zijn biedt talloze mogelijkheden) en 's avonds oppassen bij de buurman, want die is prins van het dorp. Carnaval, daar word je nog rijk van!

En als je die paar dagen die verschrikkelijke "Ich hab ‘ne Zwiebel auf’m Kopf ich bin ein Döner"-cd's verleefd hebt, ach, dan heb je weer een jaar rust.

Carnaval: heerlijk of hysterie? Aan welke zijde sta jij? Deel je mening hieronder in de reacties!

voeg reactie toe

2573

reacties

I love Carnaval!!!
door AmberHomework (reageren) op 19 februari 2012 om 12:31
Volgens mij is carnaval alleen maar leuk als je 't samen met Brabanders of Limburgs viert. Als je met een groepje verklede Randstedelingen naar Oeteldonk afreist, is het volgens mij een stuk minder leuk. Met andere woorden: uitnodigingen voor volgend jaar zijn altijd welkom :-)
door Kim (reageren) op 19 februari 2012 om 12:59
IK HOU VAN CARAVAL!! Wie houd daar nou niet van?? ZUUPEN TOT WE KRUUPEN!
door Anne (reageren) op 19 februari 2012 om 13:01
Geweldig dit artikel, vooral dat stukje tegen carnaval. De foto's zijn trouwens helemaal geweldig, vooral die laatste.
door Ikkuh (reageren) op 19 februari 2012 om 13:46
hierboven word het niet gevierd, hier in het hoge noorden :P
door jessin (reageren) op 19 februari 2012 om 14:00
met zoiets ben ik echt blij om in zuid/limburg te wonen, de leukste tijd van het jaar heul gezellig met vrienden na een optocht de kroegen opzoeken.
door Chicka Little (reageren) op 19 februari 2012 om 16:03
Pfoe! Blij dat ik in noord-holland woon. Vond het hele carnavalsgedoe op de basisschool vreselijk, en ik ben blij dat ik van mijn leven niet meer verkleed over straat hoef. In februari vermijd ik iedere stap op brabants en limburgs grondgebied.
door Robin (reageren) op 19 februari 2012 om 16:25
Ik haat 't, maar nu al een stukje minder na het zien van Merel als Misty. Dat laat de figuurlijke lightsaber van elke nerd figuurlijk gloeien. Niet dat ik in deze categorie val, natuurlijk.
door luuk (reageren) op 20 februari 2012 om 1:21
Ik hou dus zo niet van carnaval. Die dag naar school lopen gaat nog wel maar de rest hoeft van mij echt niet. Ik ben voor lekker op vakantie gaan
door Marieke (reageren) op 20 februari 2012 om 12:36
Wat ben ik blij dat ik in het mooie oosten woon, waar dus WEL carnaval vieren Het is het mooiste feest van het hele jaar, het maakt niet uit hoe je eruit ziet, of hoe je je gedraagt. geweldig!
door Jolijn (reageren) op 20 februari 2012 om 14:22
omg, ik HAAT het,, kutmuziek en dronken mensen.. Het is opzich wel een beetje leuk als er leuke kostuums en gwn normale mensen zijn.. maar meestal ik dat niet het geval en al helemaal niet bij mij op school..
door . (reageren) op 20 februari 2012 om 17:24
Ja, geweldig, een keer meegemaakt, met vrienden en vriendinnen, in Maastricht het was heel leuk, vooral als je ook verkleed bent,, en ik hou ook van bier, en als je gewoon gezellig meedoet, met de lokale mensen, gezellig mee feest, dan, dan doen de Limburgers niet moeilijk, dan ben meer dan welkom. tenminste dat is mijn ervaring. Je moet niet in je gewone kleding gaan feesten, want dan val je als Randstedeling zeker op als je niet verkleed ben.
door Linda Prins (reageren) op 21 februari 2012 om 1:02
niks voor my stommm gedoe!
door anoniem (reageren) op 23 februari 2012 om 10:54
Echt carnaval vindt men alleen nog maar in Oeteldonk. Iedereen gelijk en in een boeren kiel en met z'n alle een gezellige 4 dagen tegemoet.
door Tim (reageren) op 26 februari 2012 om 12:54
Sexy verpleegster? Heb ík dat gezegd? ;P Haha, echt een leuk stukje!
door Sies (reageren) op 27 februari 2012 om 21:18
Sexy verpleegster? Heb ík dat gezegd? ;P Haha, echt een leuk stukje!
door Sies (reageren) op 27 februari 2012 om 21:19
ik haat het
door anno94 (reageren) op 28 februari 2012 om 9:35
Ik woon in Zeeland daar word het ook gevierd. Op school én in de stad. Op school hebben we er een speciale fuif voor! Het is altijd kei gezellig
door xxloveuuú (reageren) op 28 februari 2012 om 14:21