Cookies..
Door Scholieren.com te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Klik hier voor meer info.
Scholier Sterre Koevoets doet een jaar high school in Minnesota, USA. Vandaag neemt ze ons Snapchat-account over. Kijk de hele dag mee hoe haar schoolleven eruit ziet. Volg haar én ons via @scholieren!

Zo kies je 't allerbeste PWS-onderwerp

Zo kies je 't allerbeste PWS-onderwerp

Profielwerkstukken zijn serieuze shit: leraren willen dat je er minimaal 80 uur aan besteedt. TACHTIG UUR!

Die 288.000 seconden zijn natuurlijk niet niks, maar een masterlijk goed onderwerp kan de pijn een hoop verlichten.  Maar hoe vind je die? 

Hieronder acht tips om 't (voor jou) perfecte onderwerp te kiezen, zodat je straks fluitend je gewerkte uren opschrijft.

1: kies een leuke leraar

Dat klinkt misschien raar, maar een leuke begeleider is essentieel. Kies daarom eerst een aantal docenten uit waar je 't goed mee kunt vinden, en filter daar degenen uit die ook nog eens een leuk vak geven.

Het kan namelijk best dat jij heel graag je profielwerkstuk over de Franse keuken wilt gaan doen. Tof onderwerp, maar als jouw lerares Frans jou wel kan schieten, raad ik dat toch sterk af.

2: struin eens door onze werkstukkendatabase

Zelf werd ik een stuk wijzer van de werkstukkendatabase van Scholieren.com. De werkstukken staan hier gesorteerd per vak. Vink bijvoorbeeld bij de geschiedeniswerkstukken de filter-optie profielwerkstuk aan, et voila: de profielwerkstukken vliegen je om de oren!

Superhandig om daarna er zelf mee aan de slag te gaan, natuurlijk. Hoewel het altijd fijn is om te weten dat er iemand is die al een compleet profielwerkstuk geschreven heeft en dat online heeft gezet. Gewoon, voor de zekerheid.

En als je PWS af is, lever je 'm natuurlijk bij ons in om de volgende generaties scholieren te helpen toch?

3: vergeet die vakken

Vergeet even welke vakken je allemaal hebt. Denk niet in termen als aardrijkskunde, geschiedenis en maatschappijleer, maar in termen die je écht interesseren. Met een beetje creativiteit kun je namelijk altijd wel een vak aan je onderwerp koppelen. Op deze pagina kun je een leuk onderwerp zoeken en 'm daarna pas koppelen aan 'n vak.

Houd jij bijvoorbeeld van mode? Misschien is het dan leuk om je PWS over de ontwikkeling van de mode in de 20e eeuw te doen, of voor aardrijkskunde de verschillende kledingstijlen in verschillende culturen te bestuderen. Ben jij een fervent Facebookgebruiker? Misschien is het dan wel leuk om de invloeden van social media op de maatschappij te onderzoeken.

4: hogescholen en stichtingen bieden hulp

Soms zijn er hogescholen en uni's die wat onderwerpen voor je bedacht hebben, een werkstukkenpakket voor je klaar hebben liggen én waar je eindresultaat ook nog van pas komt bij je toekomstige studie. Dat heeft de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen bijvoorbeeld. Onder het kopje 'Hulp bij jouw profielwerkstuk' links kun je jouw profiel aanklikken. Ook de Hartstichting biedt werkstukpakketten aan.

5: werk alleen

Als je je onderwerp kiest, is het belangrijk om te beslissen of je alleen of samen werkt. Beide manieren van werken hebben voordelen.

Als je alleen werkt, hoef je geen rekening met een ander te houden en krijg je een cijfer waar jíj voor gewerkt hebt. Wanneer je met iemand werkt die geen flikker uitvoert, kan dat immers ten koste van je cijfer (en vriendschap) gaan. Ook kun je later niet zeggen dat het je partners schuld is dat jullie een onvoldoende hebben, wat ook weer een hoop irritaties kan schelen.

Zelf heb ik ook in mijn eentje aan mijn profielwerkstuk gewerkt, en ik moet zeggen: het beviel goed. Ik had mijn eigen planning, al vergde die in m'n eentje wel veel discipline.

6: werk samen

Samen werken staat gelijk aan minder werk. Wel moet ieder tachtig uur vullen, maar ach, die uurtjes in je logboek kun je ruim nemen. En als je samenwerkt, kun je veel overleggen.

Weet je van jezelf dat je niet zo gedisciplineerd bent om in je vrije uurtjes aan je profielwerkstuk te werken? Dan is het niet zo slim om met iemand samen te gaan werken met hetzelfde gebrek. Maar samen kun je elkaar ook juist aanmoedigen om aan de slag te gaan, wat volgens mij erg fijn is.

7: confronteer je leraar

''Meneer, ik heb net besloten dat u mijn profielwerkstukbegeleider wordt. Weet u toevallig een leuk onderwerp voor mij?''

8: kies geen onderwerp omdat er veel over te vinden is

De grootste fout die je kunt maken, is een bepaald profielwerkstukonderwerp kiezen ''omdat daar veel over te vinden is.'' Want laten we reëel blijven: uiteindelijk ga je je onderwerp toch wel haten, hoe interessant het eigenlijk ook is. Je vrije uurtjes opofferen is namelijk nooit leuk.

Maar veel scholieren schrijven hun profielwerkstuk over de Tweede Wereldoorlog omdat die zo makkelijk te googelen valt, het hen eigenlijk niet echt boeit. Hoe kun je dan ooit de moed verzamelen om aan een werkstuk te beginnen waarvan je zelfs het vak al kut vindt?

Heb jij nog goeie tips voor je medescholieren bij het maken van het profielwerkstuk? Deel het hieronder in de reacties!

Update 25/11/2012: sinds kort hebben we een speciale overzichtspagina voor ieder verslagtype op Scholieren.com. Klik hier voor alles over Profielwerkstukken op Scholieren.com.

voeg reactie toe

5341

reacties

Ligt het aan mij dat ik het nog steeds best wel leuk vind? oké mijn gemiddelde van 5 uur per dag na schooltijd pws'en in dit laatste weekje zuigt, maar het blijft leuk :P.
door Rutger II (reageren) op 29 februari 2012 om 8:08
Nog een tip: kijk op LinkedIn wat voor werk je familie en de vrienden van je ouders doen. Kijk wat ze gestudeerd hebben. Zit er iets tussen wat je boeit? Bel die persoon op om een inspirerend/origineel onderwerp te verzinnen. Het is best moeilijk om iets interessants te bedenken als je een bepaald vakgebied totaal niet kent. Dus laat je door een ander ergens op wijzen. En ik moet huilen van het verhaal van Jorieke dat er heel veel scholieren over de economische crisis schrijven omdat daar nou eenmaal veel over te vinden is. Echt, de tranen vallen op mijn toetsenbord nu. Via Google is overal veel over te vinden.
door Simon (reageren) op 29 februari 2012 om 10:32
@Simon: Leuk idee
door iemand maar wel anoniem (reageren) op 3 april 2017 om 20:26
@Simon, als er echt veel over te vinden is, dan is het ook niet leuk meer. ik heb een gewoon werktstuk gemaakt over de tweede wereldoorlog, omdat me dat wel interessant leek en er was zogenaamd ook veel over te vinden. Maar er bleek zo veel informatie over te zijn dat het alleen maar moeilijker werd te bepalen wat ik wel en niet zou gebruiken. Dus mensen, dat is nog een rede om een iets minder populair onderwerp te zoeken! En idd, alle onderwerpen zijn aan een vak te koppelen.
door anoniem (reageren) op 29 februari 2012 om 14:28
@anoniem: de Tweede Wereldoorlog daar zijn letterlijk hele bibliotheken over vol geschreven. Dan kan je beter inzoomen. In drie fases. Fase 1: de jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog. Fase 2: de jodenvervolging in Nederland in de Tweede Wereldoorlog. Fase 3: de medewerking van Nederlandse ambtenaren aan de jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog. Vaak is het zo dat als je wat meer inzoomt een onderwerp meer tot leven komt. Want ja: de jodenvervolging in Nederland was heel "effectief" en dat kwam mede doordat de ambtenarij alles zo netjes op een rijtje had en overdroeg aan de Nazis.
door Simon (reageren) op 29 februari 2012 om 14:38
Ik Heb gister mijn profielwerkstuk ingeleverd! En moet zeggen dat ik er enorm trots op ben!!! Paar tips: - Kies een leuke partner, waar je goed mee kan samenwerken en mee kan lachen! - Zorg dat je een vakgebied hebt, wat je allebei leuk vind. - Een leraar die je niet mag hoeft nog niet de reden te zijn om daar geen pws bij te maken. Zo'n leraar kan je helpen! En als dat onderwerp je echt boeit, zal de leraar niet meer uitmaken... - Ga bij iemand op bezoek die veel van het onderwerp weet te vertellen! Zoals iemand interviewen van een universiteit ofzo?! Hierdoor wordt je interessegebied vergroot, krijg je meer interesse in het onderwerp en vaak ook nuttige info! Als het kan maak dan ook een leuk uitstapje! Ik deed het over Toerisme in Slovenië en heb toen samen met me partner de Vakantiebeurs bezocht! We hebben veel lol gehad, maar er ook echt wat aan gehad... Oftewel kies een leuk onderwerp en doe er alles aan om het nog leuker te maken!!! Veel succes!
door Bart (reageren) op 29 februari 2012 om 16:27
@ Rutger II OH GOD WHY. Wat is jouw onderwerp dan?
door Jorosaurus (reageren) op 29 februari 2012 om 18:45
die 80 uur moet je wel met een vork schrijven hoor ;p
door sam (reageren) op 1 maart 2012 om 5:33
Ik kreeg van de TU delft een briefje voor scholierenlab.nl die willen je ook helpen met je pws. Ze zeggen:"Bezoek de ScholierenLAB website voor ideeën, hulp bij vraagstukken of experimenteel onderzoek voor je Profielwerstuk"
door nightrise (reageren) op 1 maart 2012 om 9:22
concentreer je, laat je niet afleiden. het scheelt heel veel tijd
door lott (reageren) op 1 maart 2012 om 13:06
@jorieke, ik heb de hele geschiedenis van de fotografie uitgeplozen en gekeken naar technische en maatschappelijke invloeden op de ontwikkelingen binnen die geschiedenis. tja, ik vind dat leuk :P
door Rutger II (reageren) op 1 maart 2012 om 14:12
Werk juist met z'n tweeën (wel met iemand die ongeveer net zo hard werkt als jij). Zo kun je elkaar motiveren en is de tijd die je aan je PWS moet besteden veel gezelliger. Met 2 kom je ook veel beter op ideeën. En je moet nu ook een maal met iedereen samen kunnen werken.
door oelewapper (reageren) op 1 maart 2012 om 19:17
Ben je al begonnen maar blijkt het onderwerp je totaal niet te boeien. Stap gewoon meteen naar je leraar en zeg dat je het wilt veranderen. Het is echt *** om lang met een onderwerp te lopen dat je niks boeit. Heb zelf heel lang met een onderwerp gelopen waar ik totaal niks mee kon, pas heel laat geprobeerd of ik het nog kon veranderen. Toen werd het wel hard werken (maar heb er geen spijt van)
door Sasuke (reageren) op 2 maart 2012 om 10:30
ik ben het er wel mee eens dat je een leuke begeleider moet uitzoeken! dit scheelt enrorm en zelf heb ik er ervaring mee gehad! kies natuurlijk ook een leraar die je wil helpen en niet iemand die alleen maar op zn gat zit, maar dit spreekt vanzelf! succes voor iedereen next yearrr! x
door lientje (reageren) op 27 maart 2012 om 14:13
Hoeveel beperkingen mag een school je eigenlijk opleggen? Bijvoorbeeld dat het alleen over een actueel onderwerp mag gaan, over je eigen regio (Limburg) en dat je met een ander moet samenwerken?
door Thea Werrij (reageren) op 1 september 2012 om 11:59
ik maak samen met mijn twee vriendinnen van een gewoon boek, een stripverhaal. ik houd van tekenen dus we doen alles lekker met de hand. we hebben de taken goed verdeeld. ik teken, mijn vriendin kleurt in en mijn derde vriendin maakt de samenvatting. het is super leuk en gezellig. als praktische opdracht zijn we in Brussel naar het stripmuseum geweest. het was super leuk en interessant. een echte aanrader!
door Jacolien (reageren) op 20 september 2012 om 18:54
Ten eerste: "meneer, ik heb besloten om mijn profielwerkstukbij u te houden, weet u nog een leuk onderwerp voor me?" gaat echt niet werken. De leraar voelt zich niet serieus genomen; zo makkelijk gaat dat niet, voor jou vele andere leerlingen die wel eerst met eigen initiatief komen voordat ze rond beginnen te schreeuwen voor een onderwerp. Ten tweede: "uiteindelijk ga je het onderwerp toch wel haten" slaat echt nergens op. Het is juiat de bedoeling dat leerlingen zich verdiepen in onderwerpen zodat ze door doe berdieping meer te weten komen over.dat.onderwerp. Als je er dan eenmaal meer over kunt vertellen is het ook leuker. Bovendien kun j, als je het slim aanpakt, van deze kennis gebruik maken in je vervolgopleiding. Kortom: als je een leuk onderwerp kiest én gaat voor een hoog cijfer (tip: probeer je te onderscheiden van wat velen al doen, bedenk iets nieuws, doe onderzoek) hoeft het profielwerkstuk echt niet saai te zijn. Neem het serieus, denk aan t cijfer (compensatie)
door nienke (reageren) op 26 september 2012 om 22:45
@ Nienke Zo ben ik serieus aan mijn onderwerp gekomen. Eerst bedacht met welke leraar ik wilde samenwerken, hem ermee geconfronteerd en toen heeft hij - in overleg met mij - mijn onderwerp bedacht
door Jorieke van Noorloos (reageren) op 19 januari 2013 om 1:24
@Jorieke van Noorloos: HAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAH LOLOLOLOLOLOLOLOLOL XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDXDXDXDXDXDDXDXDXDXDDXDXHAHAHAHAHHA)))))) ;0;0;;0;0;0;00;;0;0;0;0;0;0;0;0;0;0;0;::::
door pETER (reageren) op 16 november 2016 om 15:36
@Jorieke van Noorloos:
door JE PAPA (reageren) op 16 november 2016 om 15:37
Haha, wij kregen anders lullig via een mailtje te horen wie onze begeleider was. Niks kiezen. Niet dat ik mag klagen, ik had echt een van de tofste docenten! Kies iets wat je interesseert, wat de schrijfster ook al zegt... Je gaat het haten, hoe leuk en interessant het onderwerp eigenlijk ook is. Uiteindelijk ben je heel trots op je resultaat! En de mode van de 20e eeuw tot nu, als onderwerp... vind ik persoonlijk zo ontzettend afgezaagd! Bij ons op school deden vier groepjes hier hun pws over... Maarr goed ieder zijn ding!
door floor (reageren) op 10 april 2013 om 18:10
Ik zit in de brugklas en moet ook een soort pws maken, we moeten onderzoek doen. Weet iemand een leuk onderwerp. Graag iets waar een meisje van 13 jaar zich mee bezig houdt.
door Thirza (reageren) op 19 april 2013 om 12:21
@Thirza: Ik moest in de eerste en tweede klas ook iets als een PWS maken, ik heb toen gekozen voor Global Warming en Genetische manipulatie. Het klinkt misschien saai, maar aan het eerste onderwerp heb je echt veel, je komt het bij aardrijkskunde en biologie tegen en het tweede onderwerp is superhandig als je besluit om verder te gaan met biologie. Ik zou dus voor iets kiezen waar je iets aan gaat hebben, straattaal is bijvoorbeeld hartstikke leuk, maar het is nooit echt van belang in de rest van je (middelbare) schoolcarrière.
door Dinges (reageren) op 11 september 2013 om 14:34
Thirza: moet t ook bij een vak horen? bij nederlands zou je bijvoorbeeld het onderwerp straattaal kunnen doen en dan t verschil bij jongens en meisjes of voor biologie iets over make-up en proefdieren die daarbij gebruikt worden
door ME (reageren) op 31 mei 2013 om 16:11
Haha, ik heb mijn beste vriend als partner en een superleuk onderwerp (vind ik dan) wat ook nog eens handig is voor mijn vervolgstudie. Wel is het een beeeeetje onhandig dat we allebei nogal mensen zijn van dingen op het laatste moment doen en "dat komt wel goed" dus ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat! (Oja en die stomme tachtig uur moeten ze afschaffen. Het gaat toch om de kwaliteit?)
door Marah (reageren) op 20 september 2013 om 22:58
Pesten lijkt me super gaaf! Maar aan welk vak kan je dat koppelen?
door Wille.miek (reageren) op 1 februari 2014 om 20:05
@Wille.miek: je heb verschillende soorten pesten. kleineren, treiteren, stalken, online pesten. het hangt er een beetje vanaf welk deel je neemt. er is sowieso veel over te vinden en een populair onderwerp dus word het moeilijker om er een PWS van te maken; "het was zo'n groot onderwerp dat ik niet wist wat ik er wel/niet in moest zetten".
door martha (reageren) op 13 mei 2014 om 19:42
@Wille.miek: Je zou pesten kunnen combineren met maatschappijleer/ maatschappijwetenschappen. Bij ons mocht maatschappijleer en nog een aantal vakken niet alleen aan het PWS gekoppeld worden, maar je zou het eventueel ook kunnen vergelijken met andere tijd- Geschiedenis.
door Silas (reageren) op 8 juli 2015 om 1:50
Een onderwerp waar veel over te vinden is kan juist handig zijn. Nog een tip, maak een planning en zorg dat je aan het eind tijd over hebt om te laten controleren, vaak kun je het door een leraar op school, of je profielwerkstukbegeleider, na laten kijken en tips krijgen om het nog te verbeteren. Dit moet je natuurlijk niet vlak voor de deadline doen dus zorg dat je het al eerder af hebt zodat je nog feedback kunt krijgen. Ook kun je het anders nog kritisch na kunnen laten kijken door medeleerlingen of familieleden, al zullen die er waarschijnlijk minder snel veel kritiek op geven.
door Silas (reageren) op 8 juli 2015 om 1:54
hoi , Voor school moeten wij een onderzoek (soort van pws) maken, we gaan dan negen weken een onderwerp onderzoeken. Het is de bedoeling dat we een interview met een 'expert' en eventueel een enquête houden. Ik vroeg me af of er iemand een leuk, goed te onderzoeken, interessant onderwerp weet.
door Marie (reageren) op 14 november 2015 om 13:14
aangezien dit al mijn negende onderzoek is, heb ik een aantal 'truckjes': 1) verdeel het onderzoek op in hoofdstukken, niet in deelvragen. 2) Regel via de universiteit een interview 3) Maak eventueel een enquête via: https://www.enquetesmaken.nl/. Op deze site kun je (indien je school aangemeld staat) een enquête maken en deze via de mail van de school verspreiden. Het gaat als volgt: - je maakt je enquête -> als deze klaar is dan krijg je een link en als je die in typt dan verschijnt je enquête online. - als je die link doorstuurt naar de communicatie medewerker (of een ander persoon op jouw school die de brieven door stuurt) dan kan deze (indien jou school een algemene database heeft waar alle mailadressen instaan) deze link naar alle mensen op school doorsturen. Een respons van 500/1000/1500 mensen doet het altijd goed hopelijk hebben jullie er iets aan, en zo niet jammer
door Marie (reageren) op 14 november 2015 om 13:23
Hallo heb ik een getuigenis u brengen op alle forums die we over de lening die tuusen individu praten, maar wees voorzichtig, want er ook nep kredietverstrekkers zijn. Ik kreeg te horen van een Italiaanse geldschieter die gaf me een lening zonder probleem. Eerst dacht ik dat ze was als andere nep kredietverstrekkers, maar deze dame is uitstekende, eerlijk en ernstig. Met haar had ik mijn lening. Dan kunt u get in touch met haar als u een lening van een eerlijke en serieuze persoon hier nodig zijn e-mail is: milanicinzia62@outlook.com
door rosaria (reageren) op 5 september 2016 om 20:43
Tip: Wil je jouw profielwerkstuk als écht boek inleveren. Kijk dan eens op www.scriptiemaken.nl. Zij maken een boek van jouw profielwerkstuk of verslag.
door Maud Verbeek (reageren) op 13 september 2016 om 15:24
Hallo iedereen! Ik ben zo opgewonden mijn man is terug na een break-up! Mijn man brak met mij vorige week, ik was zo gefrustreerd en ik kon niet weten wat er te opnieuw te doen, ik houd van mijn man zo veel, maar hij was vreemdgegaan me met een andere vrouw en dit maakt hem brak met mij, zodat hij kan in staat zijn om te trouwen met de andere dame en deze dame ik denk dat gebruik hekserij op mijn man om hem te laten haten mij en mijn kinderen en dit was zo kritisch en Niet- opgevraagd voor, ik roep de hele dag en nacht voor God om mij een helper om terug te krijgen mijn man te sturen totdat ik ging naar New York om een ​​vriend te zien, en die hadden hetzelfde probleem met mij, maar ze laatstgenoemde kreeg haar man terug en ik vroeg haar hoe ze was in staat om haar man terug te krijgen en ze vertelde me dat hun was een krachtige spell caster in Afrika naam Dr.OTUTU dat hij met liefde spell geholpen bij het verkrijgen van terug haar minnaar, en heb ik besloten om contact op met de zelfde Dr.OTUTU en hij vertelde me wat er gedaan moest worden voor mij om mijn man terug te hebben en ik deed het hoewel ik getwijfeld, maar ik deed het en de dokter vertelde me dat ik het resultaat na 48 uur te krijgen, en hij vertelde me dat mijn man ging om te bellen me door 21:00 in mijn tijd en ik nog twijfelde zijn woord, tot mijn verbazing mijn man echt belde me en vertelde me dat hij me zo missen, Oh My God! Ik was zo blij, en vandaag ben ik blij met mijn man weer en we vreugdevol samenleven als een goede familie en ik dank de krachtige spreuken Dr.OTUTU hij is zo krachtig en ik besloten om mijn verhaal op het internet zo goed te delen spreukgebruikers bestaan ​​nog steeds en Dr.OTUTU is één van de spreuken die ik altijd zal bidden om te leven lang om zijn kinderen te helpen in tijden van nood, als je er bent en je geliefde draait je naar beneden, of je hebt je man verplaatst naar een andere vrouw, niet huilen meer contact op met de krachtige spreuken Dr.OTUTU op zijn e-mail drotutuhealinghome@hotmail.com) .Als u een probleem hebt contact Dr OTUTU, ik garandeer je dat hij zal helpen you.Thank je zo veel Dr OTUTU voor uw prachtige werk in mijn leven
door jennifer (reageren) op 21 september 2016 om 6:09
Wat is als je y als x= -4
door Anoniem (reageren) op 11 september 2017 om 18:53
Het is al een tijdje geleden dat ik een profielwerkstuk geschreven heb. Maar wat ik nog wel onthouden heb, is dat er over mijn onderwerp wel erg weinig te vinden was op internet. Dit was erg vervelend. Hierdoor heb ik veel tijd besteed aan het zoeken van informatie. Dit werkte dus erg demotiverend voor mij. Ik ben het er wel mee eens dat je het onderwerp wel zelf interessant moet vinden en niet alleen maar moet kiezen omdat er te veel informatie over te vinden is. Maar het is wel verstandig om van te voren te bekijken of er überhaupt wel iets te vinden is over het onderwerp. Anders wordt het een net zo'n moeizaam project als dat van mij. En ik kan je vertellen dat dit geen pretje is. Een onderwerp waar veel over te vinden is en wat ook nog voor jezelf interessant is, is bijvoorbeeld gezondheid. Je kan dan een project over sporten doen, gezonde gerechten en afvalmedicijnen. Op de website van Praktijkumai www.praktijkumai.nl is bijvoorbeeld al veel te lezen over dit onderwerp. Zo heb je nog veel meer websites die hierover informatie geven. Google gewoon even op 'gezond leven' en je vindt genoeg!
door Tim Kuis (reageren) op 18 september 2017 om 23:43
FINANCIËLE ONDERSTEUNING EN AANBOD VAN LENING. Behoefte van elke urgentie aan lening. Wij stellen u een lening tussen snelle, betrouwbare particulier voor en veiliggesteld van 5.000 aan meer 500.000 op een rentevoet van 3% en u kunt tussen 1 en 40 jaar terugbetalen. Zelfs wanneer u geen betrekking hebt, kunnen wij u helpen om een lening met ons te hebben. Onze mail: christian.rapide.service@gmail.com
door Christian101 (reageren) op 12 oktober 2017 om 10:43
Ik lees deze getuigenis in een Facebook-groep waar ik bij ben, daarom laat ik me contacteren:   EMAIL: mirandacaprino@gmail.com EMAIL: thomas.stumpls@yahoo.com "Na mijn leningzoeking kwam ik eindelijk tegen deze vrouw Mirandacaprino die deze lening in 72 uur gaf, dus ik ben erg blij waarom ik mijn tijd heb genomen om te getuigen. Dus ben je geweest afgewezen door vele banken? Bent u in bankdossier of zonder schuld? Heeft u financiering nodig voor schuldconsolidatie? Heeft u een lening nodig om u te helpen uw bedrijf terug te krijgen op het spoor of andere behoeften? Uw probleem is opgelost. Het verleent leningen tussen individuen, variërend van: 2.000 tot 7.000.000 met een nominale rente van 3%, ongeacht het bedrag. Als u geïnteresseerd bent, contacteer hem direct via EMAIL: mirandacaprino@gmail.com EMAIL: thomas.stumpls@yahoo.com Bedankt voor het doen alsof ik en familie om uw lening hoogstens 72 uur te krijgen. " PS: Verdeel het nieuws naar je vrienden, buren, collega's en ouders.
door cecile (reageren) op 13 oktober 2017 om 13:26
veel agressief taalgebruik gvd kinderen kijken mee hoor tssssssssss
door Peter Pethke (reageren) op 16 november 2017 om 14:00
@Peter Pethke: Dit pws is gwn serieus zwart joekel
door Nico schipperboot (reageren) op 16 november 2017 om 14:01
Attention! Attention!! Attention!!!, Do you need an urgent financial credit ***? *Email : bdsfn.com@gmail.com Emaill: anatiliatextileltd@gmail.com Very fast and direct transfer to your bank account * Repayment starts Six months after you get your Loan in your bank account * Low interest rate of 1% * Long-term repayment (1-30 years) Height * Flexible ***then monthly payment *.Email : bdsfn.com@gmail.com Name : Country : Phone number : Amount Needed as Loan : Purpose of Loan : Have you applied for loan online before (yes or no) Email : bdsfn.com@gmail.com Emaill: anatiliatextileltd@gmail.com Mrs.Emilia Fedorcakova Emaill: anatiliatextileltd@gmail.com How long will it be financed? After submitting the application *** You can expect a preliminary answer less than 24 hours funding in 72-96 hours after receiving the information they need yours. Email : bdsfn.com@gmail.com Emaill: anatiliatextileltd@gmail.com Name : Country : Phone number : Amount Needed as Loan : Purpose of Loan : Have you applied for loan online before (yes or no) Email : bdsfn.com@gmail.com Emaill: anatiliatextileltd@gmail.com Mrs.Emilia Fedorcakova
door Mrs.Emilia Fedorcakova (reageren) op 29 december 2017 om 1:56
Hallo meneer en mevrouw Ik ben de heer Franck Monrency, een handelaar die werkzaam is op verschillende gebieden van activiteiten en de financiële moeilijkheden volgt die slachtoffers zijn van verschillende mensen in de hele wereld. Ik heb in samenwerking met mijn advocaten en mijn notaris besloten leningen te verstrekken tussen individuen en aan iedereen de mensen die in nood zijn. Dus voor uw behoeften aan leningen tussen individuen om financiële moeilijkheden het hoofd te bieden, hetzij om uw activiteiten te doen herleven of om een ​​project te realiseren, om uiteindelijk uit de impasse te komen die de banken veroorzaakt door de afwijzing van uw kredietaanvragen. , Ik kan u leningen verstrekken variërend van 2.000 EURO tot 500.000 EURO met een rentepercentage van 3% tot het bedrag dat u nodig hebt en met terugbetalingsvoorwaarden die uw leven gemakkelijker zullen maken. Dit zijn de gebieden waar we u kunnen helpen: * Financieel * Hypothecaire lening * Investeringskrediet * Auto lening * Consolidatie schuld * Kredietlijn * Tweede hypotheek * Terugbetaling van het krediet * Persoonlijke lening Je zit vast, verbannen bankieren en je hebt niet de gunst van banken of beter je hebt een project en hebt financiering nodig, een slecht krediet of geld nodig om rekeningen te betalen, fondsen om in bedrijven te beleggen. Dus als u een lening nodig heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie over onze voorwaarden. Voor andere informatie kunt u contact met ons opnemen per e-mail: lebronjule110@gmail.com
door Jule (reageren) op 29 december 2017 om 5:16
ZE BETALEN HUN SCHULDEN EN HUN PROJECTEN VAN DIT JAAR TOT 2018. Naam Mevrouw Catherine FROMAGEOT , aandeelhouders en leveranciers van financiële. Mijn vermogen tot het verlenen van leningen van 10.000 tot 10000000 EURO met een redelijke mate van 03% en aan de voorwaarden zeer eenvoudig en zonder probleem. Ik maak ook investeringen en tussen individuen van alle soorten. In samenwerking met partner banken in de gehele ruimte van de Europese Unie, onze aanbiedingen van leningen, Bank garant voor de veiligheid van de transactie voor elke persoon. Als u geïnteresseerd bent, neem dan contact met mij op via mijn persoonlijke adres of via onze website : E-mail : catherinefromageot74@gmail.com Website : kredit84stunden.eu NB: EEN lening verplicht en moeten worden terugbetaald. Controleer uw vaardigheden terugbetaling, voordat u zich verbinden. Niet ernstig. DANK u.
door Catherine (reageren) op 8 januari 2018 om 9:33
Geachte persoon, om armoede en bancaire uitsluiting te bestrijden, stel ik u online voor -Bedrijfsleningen - Persoonlijke leningen -Kredieten voor herfinanciering - Vastgoedkredieten en alles variërend van 1000 tot 10.500.000 euro. Ik bied leningen aan particulieren; Samenwerking en organisaties die leningen nodig hebben voor kleine en middelgrote ondernemingen, persoonlijke beleggingen voor een vaste rentevoet van 3% afhankelijk van het bedrag en de duur van het krediet met terugbetalingsvoorwaarden die zeer voordelig en goedkoper zijn . Neem contact met mij op per e-mail op het volgende adres: lebronjule110@gmail.com
door jule (reageren) op 12 januari 2018 om 12:27
ik moet schijten
door jolderin (reageren) op 17 januari 2018 om 14:13
@jolderin: heej, ik ben jolderin!!
door jolderin (reageren) op 17 januari 2018 om 14:14
Snel antwoord: lebronjule110@gmail.com Hallo, ik ben een persoon die internationale leningen aanbiedt. Met een kapitaal dat zal worden gebruikt voor het verstrekken van leningen tussen individuen op korte en lange termijn, variërend van 1000 tot 500.000 euro tot alle serieuze mensen die in de reële behoeften zijn, is de rente 3%. : Vastgoedlening, Investeringslening, Autolening, Persoonlijke lening. Ik ben beschikbaar om mijn klanten tevreden te stellen binnen maximaal 3 dagen na ontvangst van uw aanvraagformulier. Wij verzoeken u vriendelijk om per e-mail contact met ons op te nemen in de behoeften: lebronjule110@gmail.com Geen serieuze persoon onthouden commentaar op lening tussen serieuze persoon
door lebron (reageren) op 22 januari 2018 om 4:45
Speciale aanbieding van credits Snel en betrouwbaar tussen privé in 48H U wenst te profiteren van een kredietwaardigheid om uit de patstelling te geraken die de banken veroorzaakt, door de afwijzing van uw bestanden met verzoek om kredieten. U wenst te profiteren van een krediet voor de uitvoering van uw projecten, om uw activiteiten uit te voeren; Bouw van uw huizen Huur een huis of appartement; Koop huis enz. We bieden onze leningen aan mensen met goede morele normen die in staat zijn om te worden terugbetaald van 2000 euro tot 50.000.000 euro. Je zult in de kortste tijd tevreden zijn. U kunt 3 tot 20 jaar betalen, afhankelijk van de hoeveelheid geleende occarroyer. Het is aan u om te zien voor maandelijkse betalingen met een rente van 3%. Neem gewoon contact op met mijn financiële advies over: lebronjule110@gmail.com
door jule (reageren) op 22 januari 2018 om 4:45
Goede dag, heb je een lening nodig? zoals een lening om uw diensten af te betalen, om uw huur te betalen en financiële problemen op te lossen, hier is een kans voor u, Hope biedt woningkredieten, zakelijke leningen, commerciële leningen, startkapitaal, leningen voor leningen, bouwleningen, autoleningen, hotelleningen, enz. van 2% rentetarieven per jaarlijkse terugbetaling, Hope-lening duurt maximaal {45} uur, om bij alle goedgekeurde klanten terecht te komen, neem contact met ons op via (kplenders@outlook.com)
door hope elinal (reageren) op 29 januari 2018 om 0:19