Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Chatten over comazuipen

Chatten over comazuipen

Door Simon

Mireille de VisserTot kotsens toe doordrinken op een schoolfeest. Out gaan na een avondje stappen. Op je veertiende. Het schijnt allemaal niet zo gezond te zijn: dat gezuip. Zeker niet als je nog jong bent. Dat zeggen ze, de mensen die er verstand van hebben.

'Ze' is onder andere psycholoog Mireille de Visser. Zij richtte (samen met een kinderarts) in 2006 de landelijke alcoholpolikliniek op voor comazuipende jongeren, omdat steeds vaker jonge kinderen met een alcoholvergiftiging in het ziekenhuis belanden. Als je jezelf in een coma zuipt en in die kliniek wakker wordt, dan zal Mireille een gesprek met je aanknopen.

Dat is niet het enige wat ze doet. Woensdag 13 oktober komt ze chatten op Scholieren.com: van 17:00 tot 18:00 uur mag je al je vragen op haar afvuren. Hoeveel drinken die patiënten van haar dan? Wanneer wordt 't ongezond? Wat doet dat met je hersenen? Wordt dat comazuipgebeuren niet vaak overdreven in de media? Hoe jong zijn ze soms? En wat adviseert ze jongeren die ze na zo'n incident spreekt?

Wil je dat we een herinneringsmail sturen? Dat kan. Welke vraag zou jij stellen?

Scholieren.com organiseert regelmatig chatsessies: onder andere Keith Bakker, Kluun, Maarten van der Weiden gingen Mireille voor. En maandelijks komt een deskundige van Sense chatten over seks&zo. Met wie zou jij willen chatten? President Obama? Vertel 't in de reacties en wie weet kunnen we 't regelen.

Gepubliceerd op 7 oktober 2010
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

E.

E.

heeft z zelf wel s moeten kotsen van de drank?

13 jaar geleden

K.

K.

Wat is beter: je kinderen alcohol compleet verbieden (met 't risico dat ze op hun zestiende verjaardag alsnog compleet uit hun pannetje gaan), of af-en-toe-een-slokje-wijn-proberen-van-mama-mag-best?

13 jaar geleden

J.

J.

Ik zuip elk weekend coma, echt wel op het Hemmeland. Mijn hersencellen zijn laatst eruitgelopen, ik zag het echt waar! Nu blijkt, dat mijn beste vriend op sterven ligt, hij komt hersencellen tekort , maar ik kan hem dus niet helpen... Iemand cellen over? Ik ga namelijk echt niet stoppen met comazuipen JWZ.

Ik houd van kaas.

XoXO

13 jaar geleden

I.

I.

Denk je echt dat je stoer bent Jenke snoektussen nou ik geliif er geen zak van

13 jaar geleden

M.

M.

Ik ben wel benieuwd naar de cijfers! Hoe erg is de situatie? Moeten we ons druk maken? Ik ben er in ieder geval bij morgen :)

13 jaar geleden

S.

S.

@Micky: pas ook op met je te druk maken. Straks heb je een wijntje nodig om de stress te verwerken. ;)

13 jaar geleden

M.

M.

Nou, een lekker wijntje nu..?! Op het terras, in de zon? Niet verkeerd!

13 jaar geleden

V.

V.

dom rot kind,
niet over spotten

13 jaar geleden

J.

J.

waneer ben je alcoholist?

13 jaar geleden

I.

I.

af en toe een slokje is beter hoor. dat heb ik ook dus......

xoxo

13 jaar geleden

R.

R.

soms een drankje is ok. maar als je stomdronken word op je veertiende is er echt wat goed mis met je.

13 jaar geleden

K.

K.

@Jenke Snoektussen

Jouw humor faalt...

13 jaar geleden

K.

K.

hi hu is het met j gaat alles lekker het zou goed zijn als ik u mag lere kenne om een sterke comunucatie te hebben ik ben een heel liefe jonge van 19 ik zit op een economische school hier in sur u kunt ook me maile op mijn amail adres dat is. weibol@live.com

13 jaar geleden

D.

D.

niet alleen dat je nokki op straat ligt maar dat er ook mensen zijn die daar misbruik van maken zoals je filmen of als vrienden een snor op jou maken
NIET LEUK

13 jaar geleden

J.

J.

Zoals ouders generaties al verkondigen als het gaat om misdragingen van hun kinderen: "De jeugd van tegenwoordig!" In deze verwen-maatschappij werden veel normen en waarden grotendeels overboord gegooid, kinderen te soft opgevoed of kregen teveel vrijheid. De gevaren van drank en alcohol worden zelfs zo onderschat dat een deel van deze losbandige jeugd zichzelf totaal vergiftigd, net als met spel, ontrouw en luiheid en dan is mijn vraag aan de desbetreffende ouders: "Heeft deze jeugd nog een toekomst?”

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.