Een prijswinnende liefdesgeschiedenis van 1 minuut

Een prijswinnende liefdesgeschiedenis van 1 minuut

Een tijdje terug was ik bij het Nationaal Filmfestival voor Scholieren. Dit was één van de filmpjes die ik erg mooi vond. Het Laar & Berg College te Laren sleepte meerdere prijzen in de wacht, onder andere in de categorie bovenbouw, 1-minuut, met: '(Not) Meant To be.'

Het filmpje werd gemaakt in Rotterdam tijdens een excursie naar het International Filmfestival Rotterdam. De makers Yvar van der Lende, Karlijn Zeeuw van der Laan en Wouter van der Vaart hebben hier ook nog eens de 'Junior Tiger Award' in de wacht gesleept. De opdracht was een film te maken over dromen of de toekomst. Het scenario werd vooraf op school bedacht en de film werd op een simpele DV camera gedraaid en gemonteerd.

'(Not) Meant To Be' gaat over de toevallige ontmoeting van een jongen en meisje en de romantische gevolgen. Tenminste, als ze elkaar ook daadwerkelijk zouden ontmoeten.. Huh? Je moet het filmpje gewoon even zien, dan spreekt het voor zich. Het is met een simpele camera gefilmd, maar de muziek en belichting zitten goed in elkaar: dromerige gitaardeuntjes inbegrepen. Een echt zwijmelfilmpje dus, met een beetje humor.

Gepubliceerd op 28 oktober 2010
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

A.

A.

Leuk filmpje. Heel eenvoudig, maar het heeft wel een soort diepere boodschap.

13 jaar geleden

N.

N.

Ik vind het wel mooi gemaakt dat een kleine keuze je leven kan veranderen. Toen hij de trap nam botste hij per ongeluk tegen het meisje op en ze werden verliefd op elkaar, maar toen hij de roltrap nam gingen ze langs elkaar en kwamen ze elkaar niet meer tegen.

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.