Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Twilight favoriet

Twilight favoriet

Door Simon

Bovenbouwscholieren lezen het liefst een Harry Potter of een boek uit de Twilight-reeks.  Helaas mogen veel van jullie (44%) je favoriete boek niet voor school lezen. Dat blijkt uit een onderzoek dat Scholieren.com uitvoerde voor het CPNB (van de boekenweek enzo).

Het onderzoek hebben we gedaan onder 700 scholieren. Die conclusies stroken ook met onze bezoekcijfers. De absolute topper uit onze Ranglijst (100 populairste Nederlandse boeken) Het gouden ei van Tim Krabbé wordt ongeveer 10 x zo vaak geraadpleegd dan de populairste Harry Potter (de steen der wijzen).

Dat komt vast niet omdat scholieren het aller- allerliefst Krabbé lezen. Maar omdat het door docenten beschouwd wordt als literatuur (en nog geen 100 bladzijdes dun is).

Misschien voor jullie minder verrassend: meisjes (87%) lezen veel meer dan jongens (57%). Maar als jongens voor de lol een boek lezen, is het 't vaakst eentje uit De Grijze Jager-serie van John Flanagan. Die ken ik niet, leuke boeken?

PS. Ook vandaag in het nieuws: Op een boel protestants-christelijke basisscholen worden boeken met magie verboden. Harry Potter verbod dus. En Dolfje Weerwolfje mag ook niet.

Gepubliceerd op 19 december 2011
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

H.

H.

Hmm, niet verrassend dat deze boeken boven aan de lijst staan.
En ja, 'De Grijze Jager-serie' is een ontzettend leuke serie. (ook voor meisjes)

12 jaar geleden

S.

S.

Behalve de genoemde boeken zijn bij de meisjes populair: Haar naam was Sarah (de Rosnay), Carry Slee met Joël en Suzanne Collins met Hongerspelen.

Jongens noemen ook nog Herman Koch (Zomerhuis met zwembad), Tolkien en diezelfde van De Rosnay.

12 jaar geleden

S.

S.

Wij mogen zelf kiezen welke boek we lezen, alleen moet het vanaf dit jaar wel een volwassen of inbetween boek zijn.Ook mag je maar 1 vertaald boek lezen en ik merk dat zoveel klasgenoten daar moeite mee hebben. Mij maakt het eigenlijk niet uit.
Ik heb nu net haar naam was Sarah en de jongen in de gestreepte pyama gelezen, erg mooie boeken.
Maar ook de Hongerspelen
Joel
Gone
Soulmates
En verwelken zijn erg mooie boeken die je zeker een keer moet lezen!

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.