Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

De nieuwe site is online

De nieuwe site is online

Door Simon

Het is alweer een tijd geleden dat we Scholieren.com zo grondig onder handen namen als dat we nu gedaan hebben. De voorpagina is compleet vernieuwd, de achterliggende pagina voor de redactionele content en wat voor jullie niet te zien is, maar waar voor ons het meeste werk in zat: het content management system hebben we vanaf de grond af opgebouwd. Vind je het mooi?

Een korte rondleiding. Het meest opvallende aan de nieuwe voorpagina zijn de headers, zoals we die in fatsoenlijk Nederlands zijn gaan noemen. De beste artikelen van onze redactie, boekverslagen van de nieuwste boeken, maar ook de prijsvragen bijvoorbeeld. Alles onder één dak: als je niets wilt missen, hou die headers in de gaten.

De verbeteringen zijn niet alleen technisch en uiterlijk, ook de redactie achter de site begint serieuze vormen aan te nemen. De afgelopen maanden is het weblogteam uitgebreid en versterkt: een team van 12 redacteuren (allen scholier), twee videoreporters en een striptekenaar produceert dagelijks verse content. Het is een team dat barst van het talent: niet voor niks hebben we ze uit het weblog gehaald en mogen ze nu los gaan op de voorpagina. Hier meer over de redactie (we zijn erg blij met de profieltekeningen door onze Rob).

Dagelijks artikelen die boeien. Zoals een kritische reportage vanaf het Nederlands Film Festival voor Scholieren, of een artikel over het dubieuze stopwoordje kanker. En gelegenheid tot reageren, dus als je 't goed vindt kan je het laten weten. Als je het kut vindt ook, trouwens.

Bij Scholieren.com vinden we het belangrijk dat je snel vindt wat je zoekt. De befaamde boekverslagen en werkstukken database is snel en makkelijk te doorzoeken met de grote zoekbalk bovenaan de voorpagina. Maak je geen zorgen, je hoeft nu niet om allerlei dingen heen te klikken voordat je dat boekverslag van Het Gouden Ei hebt gevonden. Als je een keer niet dat boek wil lezen dat al je klasgenoten ook al hebben gelezen, dan vind je straks van onze redactie suggesties voor een leuker alternatief (met alle respect voor de roman van Tim Krabbé natuurlijk).

Een site is nooit af. Wij zien nog allerlei kleine en grote verbeterpunten, dus de komende weken (jaren?) werken we lekker door aan het beter, mooier en sneller maken van Scholieren.com. Maar we zijn erg benieuwd naar jouw mening. Mis je iets? Heb je een bug gevonden? Of gewoonweg een goeie suggestie? Reageer hieronder. Complimenten mogen ook, trouwens, dat vinden we leuk.

Tot gauw, namens het hele team,

Simon Steenhuis
Hoofdredacteur Scholieren.com

Gepubliceerd op 4 oktober 2010
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

G.

G.

Leuk, mensen. Ik ben best een beetje trots.

13 jaar geleden

M.

M.

Ik vind het top! =)

13 jaar geleden

B.

B.

Ik vind hem netjes, maar vraag me af of het wel de doelgroep zal aanspreken. Hij is te zakelijk.

13 jaar geleden

N.

N.

Leuk, die plaatjes voor de hele redactie! Maar de nieuwe opmaak is erg wennen. Veel te bekijken voorlopig!

13 jaar geleden

&.

&.

Head is e-norm en de hierarchie ontbreekt. Er is niet meteen duidelijk wat er belangrijk is.

13 jaar geleden

T.

T.

even wennen waar je alles kunt vinden, maar wel heel mooi en strak! goed gedaan!

13 jaar geleden

&.

&.

Head is header, natuurlijk.

13 jaar geleden

D.

D.

Erg leuk, behalve de knopjes voorpagina/boekverslagen/forum/werkstukken, die was eerst leuker.

13 jaar geleden

S.

S.

Wat was er mis met de vorige?

13 jaar geleden

S.

S.

goed punt. 't Waren -globaal- twee punten. Ten eerste nam de header (het scholieren.com-logo en de foto bovenaan) heel veel ruimte in, maar waren betrekkelijk nutteloos. Door het logo wat kleiner te maken en bovenaan direct simpelweg de (vergrootte) zoekbalk te presenteren, hopen we het makkelijker te maken voor de bezoekers om de database te vinden.



Het andere punt is dat de oude voorpagina niet meer goed aansloot bij de veranderde situatie. Een aantal jaren geleden was Scholieren.com een stuk 'statischer' met voornamelijk de boekverslagen en werkstukken database en het forum. Op de voorpagina hoefde niet zoveel te veranderen. Inmiddels hebben we een grote en getalenteerde redactie (15 man) die dagelijks verse artikelen schrijft, hebben we een docent die vrijwel iedere maand 10 verse boekverslagen van nieuwe romans publiceert en organiseren we twee keer per maand een leuke of nuttige chatsessie. Met de nieuwe voorpagina kunnen we dus beter aandacht vragen voor wat nu groot nieuws is. Soms hebben we bijvoorbeeld eigen nieuws (www.scholieren.com/persberichten) en kunnen we daar een dag of twee mee uitpakken op de voorpagina. Eerst moesten we dat wegfrommelen op een plekje in een hoekje. In het nieuwe CMS kunnen we ook aandacht vragen voor bijzonder leuke topics van het forum (gaan we ook doen, trouwens), of ondergewaardeerde werkstukken. Het is allemaal wat flexibeler geworden.



Vandaar voornamelijk. Snap je?

13 jaar geleden

D.

D.

Nee die reclame staat leuk :P

13 jaar geleden

N.

N.

Kvond die oude toch beter...
Die oude vond ik een stuk mooier om een of andere reden :/

13 jaar geleden

I.

I.

Veel mooier de nieuwe voorpagina, alleen die reclame erom heen is echt super irritant. Dat maakt het zo vol en niet mooi.
Als die reclame nou weg is, is het veel beter!

13 jaar geleden

L.

L.

Vrij overzichtelijk maar wel wat zakelijke look. @ l De reclame is er natuurlijk zodat scholieren.com ook nog wat reclameinkomsten krijgt. Zijn er verder nog plannen m.b.t. de forumsofware of veranderingen m.b.t. de chatbox en software (deze hoorde vroeger toch bij scholieren.com)?

13 jaar geleden

H.

H.

dat stuk met voorpagina|boekverslagen|werkstukken|forum vind ik helemaal niks.
verder is de voorpagina wel mooi geworden.

13 jaar geleden

D.

D.

is hij veranderd?

13 jaar geleden

L.

L.

Hoi, ik vind het een mooie opmaak, maar het is net iets te groot, het past namelijk net niet in mijn beeld, en ik heb een best groot scherm. hier zouden jullie nog iets aan kunnen verandern

13 jaar geleden

O.

O.

Ik vind de layout mooi! Maar aangezien de site voor scholieren is is het dan niet leuk om ook een puberpagina te maken met bijvoorbeeld populaire topics van het forum? En misschien is het leuk om twitter te intergreren aangezien dan ook steeds populairder wordt in Nederland onder de scholieren!

13 jaar geleden

T.

T.

mijn top 3 van leukste kleren zijn

1.het moet merk zijn zoals g-star,armanie,bjorn borg.
2.het moet leuk mooi en lekker zitten.
3.het moet wel een beetje stoer zijn.

13 jaar geleden

E.

E.

Ziet er goed uit!! Hard gewerkt zie ik! Vooral gaaf dat we nu direct de artikelen kunnen lezen vanaf de voorpagina! Succes op de redactie. Liefs, Elise.

13 jaar geleden

S.

S.

toppie!

13 jaar geleden

S.

S.

toppie!

13 jaar geleden

G.

G.

Prima.

13 jaar geleden

B.

B.

ik vin um nie zoo..

13 jaar geleden

F.

F.

ff

13 jaar geleden

D.

D.

nou, ik vind het leuk <'3

13 jaar geleden

S.

S.

Ik vind het een mooie nieuwe voorpagina. Toch mis ik in de tabbladen het tabje 'weblogs'. Ik weet ook wel dat ik het via de voorpagina kan vinden, maar dat vind ik toch iets minder overzichtelijk.

13 jaar geleden

D.

D.

ik vind t vooral erg leuk dat er nu zoveel nieuwe blogs bijkomen iedere dag!!!

13 jaar geleden

S.

S.

En we zijn niet van plan binnenkort te stoppen. Mooi ook dat steeds meer lezers -zoals jij- onze artikelen weer (her)ontdekken.

13 jaar geleden

D.

D.

@Simon, Gelukkig maar,
die zijn echt verslavend!!!

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.