De 14! aanraders voor december

De 14! aanraders voor december

Door Roos

Deze maand maarliefst 14 lichtpuntjes voor in de donkerste dagen van het jaar. Nestel jezelf op een fleece plaid voor een knisperend haardvuur met een van deze aanraders voor je neus. Onze professionele boekverslagenredacteuren (6 slimme meiden + docent Nederlands Cees van der Pol) hebben deze maand weer alles op alles gezet om je minstens 10 nieuwe topuittreksels voor te schotelen. 

[KLIK HIER VOOR ALLE BOEKVERSLAGEN DOOR: ONZE DOCENT | ONZE REDACTIE]

Hieronder lees je alles over de mooiste, sappigste en grappigste boeken van deze maand. Onderaan vind je de complete lijst met nieuwe professionele uittreksels. Zo kun jij vanuit je luie bureaustoel ideeën opdoen voor je leeslijst of vind je eindelijk dat ene boek dat je miste in de database. Enjoy!

Koorts – Saskia Noort  

Opnieuw levert Noort een zinderende thriller af. Dit keer over de gevaarlijke verleiding van de roes en het verleggen van grenzen.

Dorien is vijfendertig, redactrice bij vrouwenmagazine en staat op het punt aan kinderen te beginnen. Dan ontmoet ze Ellen en wordt ze geconfronteerd met de saaiheid van haar leven. Ze beëindigt haar relatie en vertrekt met Ellen voor een week naar Ibiza, het eiland waar de vrijheid dagelijks gevierd wordt met alcohol, drugs en seks.

Als Ellen zoek raakt, volgt er een spannende zoektocht over het eiland op weg naar een daverend einde.

Overspel – Nicolet Steemers

Zat jij de afgelopen maanden ook aan de buis gekluisterd voor de ultraspannende tv-serie ‘Overspel?’ Dan moet je ook zeker de ‘verboeking’ van Nicolet Steemers lezen. Zij baseerde haar literaire thriller vrij letterlijk op het scenario van de serie.

Iris is gelukkig getrouwd met Pepijn, officier van justitie. Dan belandt ze in een spannende overspelige relatie met advocaat Willem Steenhouwer. Als blijkt dat Willem een witteboordencrimineel vertegenwoordigt  waar Pepijn het namens het OM ook mee aan de stok heeft, wordt het nog ingewikkelder. De raadselachtige moord die vervolgens gepleegd wordt, maakt de kritieke situatie compleet…

De Almeerse rioolmoorden – Anouk Kemper

Een knap debuut van een jonge schrijfster. Deze thriller vertelt het verhaal van Hans Mulder, stadsverslaggever van Almere actueel. Vanuit zijn coma kijkt hij terug op zijn leven en uit zijn zorgen over zijn adoptiedochter Lilly.

Lilly heeft van jongs af aan al een koelbloedig karakter. In de loop van haar leven raakt ze steeds verstrikt in dubieuze activiteiten, waaronder drugs dealen.

Als er kort op elkaar twee lijken worden gevonden in het Almeerse riool, ontdaan van gebit en vingertoppen, vermoedt Hans dat zijn dochter daar wat mee van doen heeft, maar wat? En wat zijn de gevolgen voor Hans als hij dichter bij de waarheid komt?

De totale lijst met nieuwe professionele uittreksels

1. Verraad me niet – Tessa de Loo (door Cees)
Tessa de Loo schreef een indrukwekkende, kleine roman over een jongetje van dertien die zijn broer niet mag verraden bij zijn actie met zinloos geweld.

2. Het gym - Karin Amatmoekrim (door Cees)
Beschrijving van het schoolleven van een Surinaams meisje dat op het gymnasium flink gepest en gediscrimineerd wordt.

3. Nacht over westwoud – Wanda Reisel (door Cees)
Een streekroman over een dorp waar Moslims gediscrimineerd worden. Wanneer een huisarts een tijdje invalt voor een collega, wordt ook hij betrokken in het conflict. 

4. Panorama West – Wanda Bommer (door Cees)
Een familiefeestje tijdens de kerstvakantie op Terschelling wordt wreed verstoord door geheimen uit het verleden. Sterke roman over vreemde familierelaties.

5. Half Mens – Maartje Wortel (door Cees)
Nederlands meisje wordt in LA aangereden door een taxi en verliest daarbij een been. Ze voelt zich een half mens wanneer ze in aanraking komt met een ander ‘half mens’. Eenzaamheid troef.

6. Koorts - Saskia Noort (door Cees)

7. Overspel - Nicolet Steemers (door Cees)

8. Alles ruikt naar chocola – Sidney Vollmer (door redacteur Pieta)
Vlotte roman over student Thomas die zijn vader verliest, vervolgens niet meer klikt met zijn moeder en ondertussen ook nog probeert door te breken met zijn band The Guilty Pleasures.

9. Het schuwste dier – Eva Meijer (door redacteur Anouk)
Opmerkelijke debuutroman van een creatieve duizendpoot. Het is moeilijk een vinger te leggen op de leegte die achterblijft na een zelfmoord, blijkt na de dood van Sonja, de tante van de hoofdpersoon.

10. The pursuit of love – Nancy Mitford, Nederlands- en Engelstalig verslag (door redacteur Nienke)
Roman uit 1945 over de zoektocht van jonge vrouwen naar ware liefde. Vanwege het thema en het ongekunstelde taalgebruik nog steeds actueel.

11. De bezwering – Kelley Armstrong (door redacteur Vivian)
Fantasy-verhaal over de 15-jarige Chloe, die wegens haar paranormale gave wordt opgesloten in een opvanghuis waar experimenten gedaan worden op paranormaal begaafden.

12. Robijnrood – Kerstin Gier (door redacteur Vivian)
Interessant fantasieverhaal over het altijd magische fenomeen ‘tijdreizen’. Gwen is geboren met het tijdreis-gen en voorbestemd om zaken uit het verleden recht te zetten.

13. Ego Faber – Maurice Seleky (door redacteur Jessica)
Actuele roman over de leefstijl van jongeren van vandaag. Ego Faber belichaamt de ideale jonge man, iedereen wil van hem houden, iedereen wil hem zijn. De aanslagen in Londen veranderen iets in Ego.

14. De Almeerse rioolmoorden - Anouk Kemper (door redacteur Anne)

Gepubliceerd op 1 december 2011
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.