Stopt allen met bevruchten!

Stopt allen met bevruchten!

Door Luuk

Dit was ik. En die geschiedenis moet zich niet herhalen.Ik wil later geen kinderen.

Geen kotsende koters die geen groente in hun waffel willen. Poepmachines die elke nacht blèren, sla ik af. En niet omdat ik alles onder de 20 jaar, inclusief ondergetekende, verafschuw.

Ook niet omdat het me eng lijkt om me 24 uur per dag zorgen te moeten maken over mijn nageslacht. Of ze niet een deodorantbus in de fik steken, papa per ongeluk met de luchtbuks in het been schieten of met één of andere gladjakker aan de haal gaan.

Nee, eigenlijk alleen omdat de wereld me al zo vol lijkt. Sinds mijn geboorte is de wereldpopulatie met 40% gegroeid, recentelijk is kind nummer zeven miljard geboren en er is nou niet bepaald iets boeiends gebeurd. Niet elke inwoner heeft één miljoen op de bank en wereldvrede lijkt te zijn weggevlogen.

Op deze manier klinkt 't misschien net alsof ik vind dat alleen ík recht heb op deze aarde, en dat nieuwkomers maar mogen oprotten, maar zo is het niet bedoeld. Omdat ík geen kinderen wil, hoef ik dit recht anderen nog niet te ontnemen.

Daarom zou ik best wel willen nadenken over het doneren van mijn voortplantingsmateriaal. Zo help ik mensen, en wellicht doneren zij bij wijze van dank wat geld aan mij. Kom ik een stapje dichter bij dat miljoen op mijn rekening.

Het lijkt misschien alsof ik mezelf tegenspreek, maar ik wil mensen niet dingen gaan verbieden omdat ik iets vind of denk. Daarom heb ik ook zoveel moeite met religie. Altijd anderen de les lezen en voortdurend zeggen ''dat mag je niet doen, nanana''. Ook is daar veel te vaak het excuus om conflicten te rechtvaardigen. Zoals de Indiër Salman Rushdie in zijn brief aan 't zes miljardste kindje: ''De wijsheden uit de oudheid zijn moderne onzin.''

Overigens, welk geloof moedigt het gebruik van de anticonceptiepil en 't condoom aan? Juist. En het taboe daarop helpt niet bepaald om de massale populatiegroei binnen de perken te houden. Daarom vind ik dat we roken voortaan maar moeten toejuichen, en nee, zelf rook ik geen sigaretjes. Maar rokers sterven gemiddeld jonger en hun zaad is aangetast door de vele peuken... Daarom zeg ik: inhaleer dat teer!

Daar kan de overheid ook nog eens goed op verdienen, net zoals er met alcohol veel verdiend zou moeten worden. En met de softdrug cannabis zou trouwens hetzelfde moeten gebeuren, maar dat is een verhaaltje voor een andere keer.

Maar ik denk helaas dat ik, over een onbepaalde tijd, toch anders zal gaan denken. Om roken daadwerkelijk te kunnen goedkeuren, moet je wel heel pessimistisch zijn. En het tegengaan van de biologische klok gaat ook lastig worden (ook al lukt dat nu al aardig met de echte klok, gezien het feit dat ik vaak te laat ben) want oh, wat is vrouwelijk schoon met felrood geverfd haar toch prachtig. En ik zou ook naïef zijn om te denken dat 'géén religie' een synoniem voor vrede is.

Gepubliceerd op 27 november 2011
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

G.

G.

"Daarom zou ik best wel willen nadenken over het doneren van mijn voortplantingsmateriaal."

Vreemd onderbouwd artikel. Eerst zeg je dat je geen vader wilt worden/kinderen krijgen omdat de wereld vol is, maar je bent wel bereid anderen die kans te geven met jouw 'voortplantingsmateriaal'. Oftewel: jij helpt gewoon mee met de overbevolking van de wereld, en je wordt tegelijkertijd ook vader. Volgende keer beter nadenken voordat je iets schrijft, a.u.b.

12 jaar geleden

K.

K.

aw, Luuk, ben jij dat op die foto :D ?

12 jaar geleden

K.

K.

Wat een poepie was het, he.

12 jaar geleden

A.

A.

rond de 2030 zal de babyboom generatie uitsterven, dus wij hoeven de overbevolking niet te vrezen.en het wordt ook niet door een geboorte- of immigratieoverschot gekompenseerd worden.Daarom zal de bevolking rond de 2038 afnemen.

12 jaar geleden

E.

E.

"Geniet van de omhelzing van een vreemde"

:D

Daarom ging je vast zo knuffelen met Bram!

En hoi. :Y

12 jaar geleden

E.

E.

Oh, en 'zeven miljard barbaren' (mag ik barbaren zeggen?) natuurlijk. En de rest van het gedicht, wat ik niet helemaal uit mijn hoofd ken.

12 jaar geleden

J.

J.

Maar ik wil wel kinderen, Luuk.

12 jaar geleden

L.

L.

@GezondVerstand,

Ik begrijp waarom je dat hypocriet lijkt maar als je nu even doorleest zou je het misschien wel begrijpen. In het artikel zeg ik dat ik anderen niet van hun vrijheden wil beroven - en voortplanten blijft een van de meest natuurlijkste, ik zou graag een stel willen helpen die heel graag een kindje willen opvoeden, maar zelf er geen kunnen verwekken. Stel ik zou chocomel heel erg goor vinden, en als ik iemand 't zou zien drinken dat ik ga kokhalzen - maar dan ga ik toch ook niet naar ze toe rennen en dat glas chocomel uit de handen slaan?
Het is haast onmogelijk NIET hypocriet te zijn, ''ik vind dat we onze natuur aan het verknallen zijn!!!'' Maar toch koop je dan een plastic verpakking, gooi je brandstof in je automobiel of iets dergelijks.
Men zegt de wereld verbeteren begint bij jezelf, dus laat ik dat maar eerst doen, voordat ik anderen probeer te overtuigen. Toch?

@Jesuisnina,
H? shit!

12 jaar geleden

L.

L.

@GezondVerstand,

Lees het artikel eerst volledig voordat je reageert, ''a.u.b.''. Dan begrijp je het misschien wel en lijkt 't je niet meer zo hypocriet. Is moeilijk ik weet het. Toch fijn dat je je geprikkeld voelde om een reactie achter te laten ;-).

@jesuisnina,
Oef, ai...

12 jaar geleden

L.

L.

@ Em,

haha tja, dat was een heel spontaan moment :P.

Je gedicht beviel mij enorm! Ik hoop dat ik vaker van je zal horen!!

12 jaar geleden

L.

L.

Oops, per ongeluk twee keer een reactie geplaatst

12 jaar geleden

C.

C.

Je vindt dat de wereld vol is, maar je overweegt wel je eigen zaad te doneren, waar tientallen kinderen uitkomen?

En hoezo niks bijzonders gebeurd? Val van het communisme, opkomst van het internet, oorlogen, politieke aardverschuivingen zowel in Nederland als in het buitenland; heb jij soms 20 jaar onder een steen gelegen?

12 jaar geleden

L.

L.

@Criticus,

Er is inderdaad veel gebeurd maar vind je alweer een oorlog boeiend? Of alweer... snap je? Ik wil beschaving op andere planeten zien, kunstmatige harten of een nieuw ras. Alles gebeurt binnen het doosje, er ligt nog zoveel daarbuiten.

12 jaar geleden

A.

A.

You can do everthing if you belief in your self

12 jaar geleden

K.

K.

IRRITATIE. Okee, okee, het is een briljant stuk. Maar echt niet ieder geloof is zoals jij het hier beschrijft, of generaliseert..

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.