Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen
Onderzoeksbureau Markteffect doet een landelijk onderzoek naar studiekeuze. Alle Nederlandse scholieren kunnen meedoen. Als je 'm invult, verdien je gegarandeerd 2 euro. Klik hier!

Word jij de eerste Jonge Dichter des Vaderlands?

Word jij de eerste Jonge Dichter des Vaderlands?

Who the man?D'r wordt begin 2012 een onwijs gave titel uitgereikt: de Jonge Dichter des Vaderlands. Bedoeld voor die bengel (16-18 jaar) die dicht als een held en daarna namens De Jongeren des Vaderlandsch regelmatig de Ganse Natie toespreekt. In de vorm van een gedicht (sms? raptekst?) natuurlijk.

Jij gaat de menschheid verrijken met poëzie waarbij leeftijdsgenoten dwingend hun hoofd zullen knikken en zeggen: "Zo is het." Ouderen worden tot tranen geroerd en kussen je voeten. Of niet.

Winnaar op Scholieren.com

En omdat wij bij Scholieren.com zo gecharmeerd zijn van dit initiatief van het Poëziepaleis, hebben we onze website aangeboden als platform voor de dichtkunsten van de eerste JDDV. Win jij, dan verschijnen de minimaal 8 gedichten die je in 2012 en 2013 publiceert op Scholieren.com.

Wij hebben er zin in!

De komende maanden zullen we de campagne intensief volgen: de masterclasses in november, de finalerondes in december, de uitreiking in juni... maar voor die tijd moeten natuurlijk zoveel mogelijk jonge dichters zich inschrijven voor de wedstrijd.

En dat kan nog maar tot 1 november via deze website. Wees er snel bij! En let op: het is niet zomaar een titel. Als je wint ga je als een waar artiest op tour, treed je op op verschillende festivals en word je professioneel begeleid. Succes!

voeg reactie toe

3873

reacties

Yup, that'll do it. You have my apprecitaion.
door PeZyKYPyCpic (reageren) op 7 januari 2012 om 15:49

Wat doe jij om het plastic in de oceaan te verminderen?