Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Geldtips op nieuwe scholierensite Nibud

Geldtips op nieuwe scholierensite Nibud

Door Simon

Het schijnt dat steeds meer jongeren met forse schulden zitten (met dank aan onbegrijpelijke telefoonrekeningen..) en volgens premier Mark Rutte hebben we straks allemaal minder geld te besteden. Gelukkig is er dan één rots in de branding: een organisatie die écht onafhankelijk is en praktische tips geeft hoe je met een budget van 1,50 euro per maand toch rond kan komen.

Dat is het Nibud. En zij hebben een nieuwe jongerensite: nibud.nl/scholieren. En een geinig low-budget promotiefilmpje:

Hoe hou je overzicht van je inkomsten en uitgaven? Hoe voorkom je dat iedere reclame je verleidt tot het aanschaffen van een uitzonderlijk mooi hebbeding, dat je daarna uitzonderlijk snel in een schuur legt om te laten verstoffen? En als je wil sparen voor iets écht moois, hoe pak je dat dan aan?

De nieuwe scholierensite van het Nibud staat barstensvol nuttige info. En leuk voor Scholieren.com: ze hebben een hoekje ingericht voor ons Geld & Recht forum, waar Nibud-deskundigen vragen van forummers beantwoorden.

Bovendien gaat het komende jaar redacteur Annemieke (die een gat in haar hand heeft) een cursus gat-in-hand-dichten volgen en zal daar maandelijks verslag van doen op Scholieren.com. Misschien dat ze daarna verantwoord het studentenleven kan beginnen.

Het mag duidelijk zijn dat we samenwerken met het Nibud en graag een beetje reclame maken voor de nieuwe website van onze partner. Maar dat doen we dan ook alleen omdat we het echt goeie shit vinden.

Ten slotte een vraag voor jullie: het Nibud verzorgt ook lespakketten op school? Wie van jullie maakt daar gebruik van: is dat een beetje te behapstukken?

Gepubliceerd op 27 september 2011
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

E.

E.

Er wás toch vroeger ook een jongerensite van het nibud? :O www.nibud-jong.nl, als ik het me goed herinner. Maar die was ineens weg, wat ik zelf heel jammer vond.

12 jaar geleden

S.

S.

@Em.: klopt! Nibudjong.nl was de oude versie. Die is compleet vernieuwd en nu onder de noemer nibud.nl/scholieren gelanceerd.

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.