Cookies..
Door Scholieren.com te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Klik hier voor meer info.
Moeite met het kiezen van je PWS-onderwerp? Logisch. Klik hier om een goed onderwerp te kiezen. 

In één week leren student-zijn

In één week leren student-zijn

Afgelopen week was de UIT-week, de introductieweek voor alle nieuwe studenten in Utrecht. Onze sterverslaggever en eerstejaars geneeskunde Rebecca besloot zich voor het eerst in haar leven onder te dompelen in dat mythische studentenleven. Is het echt zo erg als ze zeggen?

Nu, een paar dagen later, is ze voldoende bijgekomen. En schreef ze dit verslag.

M'n fiets, diens stalker en ik blijven tot het einde.Dag 1: hamburgers en pizza

Fris, fruitig en op tijd kom ik bij het openingsfeest. Na een uur voelt het alsof iedereen elkaar al jaren kent. Maakt het uit dat we elkaars naam niet kunnen onthouden?

We moeten een speurtocht door de stad doen, maar stoppen na 400 meter al, zodra we een parkje met zitzakken en een hamburgerkraam tegenkomen. Want wij zijn studenten. We doen wat wij willen.

Voor het avondeten staat er pizza op het menu, die we bij het corps op de stoep opeten. Daarna is er een parade van studentenverenigingen, totdat het nachtleven van start gaat. Jammer dat mijn groepsgenoot z'n fiets aan de mijne vastmaakt, en vervolgens spoorloos verdwijnt. Waardoor ik dus niet zomaar of op tijd naar huis kan. Maar ach.

Dag 2: condooms, bier, hamburgers en meer bier

Na het feesten van vannacht (correctie:  vanochtend vroeg) ziet iedereen er de charme wel van in om lekker uit te slapen en onze workshop ‘kamerschermen beschilderen’ te skippen.

We treffen elkaar weer voor wat rondleidingen bij de grote studentenverenigingen van Utrecht. De jongens vinden de vrouwenvereniging maar niets, maar zijn gecharmeerd van de condooms die in elke goodiebag te vinden zijn.

Onze mentoren (ouderejaars) brengen ons naar een huis waar gratis bier en hamburgers worden uitgedeeld. 's Avonds ga ik met mijn groepsgenoten van de ene kroeg naar de andere, totdat we in een discotheek belanden. Lekker druk, maar je hebt bier voor €1,25. Ka-ching!

Dag 3: pannekoeken, ijs en gieters vol bier

We spreken steeds later af. Om half 2 meeten we op de Uithof voor een informatiemarkt van alle verenigingen, bedrijfjes en sportclubs die er in Utrecht te vinden zijn. Nog voor de lunch hebben we ons al tegoed gedaan aan poffertjes, pannenkoeken, verse stroopwafels, Italiaans ijs, Vifit en lekkere koffie. Allemaal voor gratiesj.

En dan komen die mentoren nog van pas ook. Ervaren leiden ze ons door de wirwar van folders heen en vertellen ons waar de inschrijving alleen nuttig is voor de uitgedeelde gadgets, en welke kraampjes daadwerkelijk iets te bieden hebben.

Bier uit een gieter’s Avonds zijn we aanwezig bij dé biercantus van Utrecht, een studentenzuipfestijn. Het is simpel. Als je staat, moet je zingen. Als je zit, moet je drinken. Als je de regels overtreedt, moet je een heel biertje achteroverslaan. En je pul wordt bijgevuld door mannen in tuinbroeken die met gieters vol bier rondlopen. Dolle pret.

Dag 4: kebab en pasta

De chill-in-het-park-dag valt in het water. Letterlijk. Het begint veelbelovend met vegetarische kebab en een buitenbioscoop die The Hangover draait. Kort daarna slaat het weer echter om, dus besluit ik droge kleren te halen bij de vereniging waar ik slaap. Ik krijg meteen een bord pasta voor mijn neus geschoven, en langzaam krijg ik het weer warm.

Mijn oorspronkelijke plan om tot zonsopgang door te feesten en dan op m’n fietsje weer naar huis te rijden, lijkt me ineens niet zo aantrekkelijk meer. Misschien ben ik toch moeier dan ik had gedacht. Ineens belt mijn vader me: "Zal ik je anders vanavond na het eindfeest ophalen?"

Ik lust eigenlijk geen bier

Opgelucht zeg ik ja. Nu kan ik al m’n energie gebruiken om de laatste keer los te gaan met m’n groepsleden, dit keer met The Partysquad.

M’n bankrekening is inmiddels zo goed als leeg en eigenlijk lust ik nog steeds geen bier, maar één ding is zeker: het was zeker een mooie week. En leerzaam. Utrechts studentenleven, ik ben er klaar voor! 

 Het is zomervakantie! Ook onze redactie gaat van de zon genieten. Tot 5 september publiceren we daarom slechts drie artikelen per week, daarna komen we weer op volle kracht terug. En als je ons gaat missen, check dan het beste uit ons archief bij de Klassiekers!

voeg reactie toe

6853

reacties

Toen ik begon met studeren waren er net wat incidenten met studenten die zichzelf dood hadden gedronken en ontgroeningsweken die uit de hand liepen. Daardoor mocht bij ons de biercantus niet doorgaan.
door Simon (reageren) op 24 augustus 2011 om 10:45
poor you!
door Rebecca (reageren) op 25 augustus 2011 om 8:29
Het heeft me toch weer een paar hersencellen bespaard.
door Simon (reageren) op 25 augustus 2011 om 14:50
Hm, het valt hier in Engeland allemaal nog best mee hier zo te lezen
door Ciska (reageren) op 30 augustus 2011 om 11:07
Heerlijk herkenbaar Weinig veranderd sinds ik meedeed en een jaar later mentor werd. Biercantus toch wel mijn favoriet hoor!
door Roossmetsers (reageren) op 31 augustus 2011 om 12:15