Nederland Leest scoort onder scholieren

Nederland Leest scoort onder scholieren

Door Simon

Voor het derde opeenvolgende jaar publiceren we de Scholieren.com Ranglijst: de top 100 van meest populaire boeken onder middelbare scholieren. Opvallend dit jaar: het totaal vergeten boek van Jacoba van Velde De grote zaal is uit het niets met 50.000 downloads naar plek 37 geschoten.

Dat komt door de actie Nederland Leest, wel eens van gehoord? Ieder jaar wordt een wat ouder maar mooi boek gratis uitgedeeld onder 4-havo en 4-vwo-leerlingen. Het boek gaat over een eenzame, oude vrouw die op sterven ligt. Hoewel dat misschien niet echt sexy klinkt, viel het toch in de smaak.

Zoals Krista in haar boekverslag op Scholieren.com schrijft: "Het verhaal was echter veel leuker dan ik gedacht had. De eerste paar bladzijdes vond ik maar saai, terwijl toen ik het boek verder begon te lezen het me echt aan het denken zette over wat nou precies de zin van het leven is als je toch uiteindelijk doodgaat."

Bij de grootste stijgers van het afgelopen jaar zaten 5 boeken die recent verfilmd zijn: De eetclub van Saskia Noort, Tirza van Arnon Grunberg, Sonny Boy van Annejet van der Zijl, De gelukkige huisvrouw van Heleen van Royen en Pizzamaffia van Khalid Boudou.

De complete top 100: www.scholieren.com/ranglijst
Het volledige persbericht: www.scholieren.com/persberichten

Staan de boeken die jij het afgelopen jaar hebt gelezen op de lijst?

Gepubliceerd op 26 juli 2011
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

K.

K.

"Mulisch is dood, lang leve Mulisch!" he he.

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.