Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Andriesse: De Handen van Kalman Teller

Andriesse: De Handen van Kalman Teller

Door Simon

Juni is de Maand van het Spannende Boek en dit jaar gaat de Gouden Strop voor het spannendste boek van het jaar naar.. De Handen van Kalman Teller door Gauke Andriesse. Maar dat is volgens onze boekverslagenschrijver Cees van der Pol niet terecht.

Scholieren.com publiceert iedere maand tien goede uittreksels van boeken die net uit zijn, en wekelijks lichten we er ééntje uit. Zo kan jij eens een ander boek kiezen dan de titels op de vergrijsde literatuurlijst van je docent.

Het boek van Andriesse is een mooi boek, maar het is eerder een roman dan een thriller. Al klinkt het plot wel spannend: eerst een medische blunder (je dokter maakt een grove fout), dan een rechtszaak met een rechter die zijn vriendjes de handen boven het hoofd houdt. Er wordt in gemoord, er is een rijke jood die de holocaust heeft overleefd en er komt zélfs een privédetective aan te pas.

Maar Cees is onverbiddelijk: "Het is zeker geen whodunit en de centrale vraag die in het begin van het boek wordt opgeroepen, wordt eigenlijk niet beantwoord. Het verhaal heeft de neiging zich in de buurt van literatuur te begeven," aldus Cees. Daardoor is het ook voor vwo-scholieren geschikt. Waardering: twee punten.

Gepubliceerd op 20 juni 2011
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.