Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Eindexamens 2024

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

De norm omhoog klagen

De examens in volle gang op Rebecca's school.Het LAKS heeft het er maar druk mee, al die examenkandidaten die de norm omhoog willen klagen. Vorig jaar werd er onder meer geklaagd over gitaarspelende docenten en té aantrekkelijke surveillantes, maar ook dit jaar loopt niet alles van een leien dakje. Drie opmerkelijke klachten.

In het hectische leven van scholieren is er één baken van rust: het LAKS. Wanneer wij het allemaal even niet meer weten, staan zij klaar met een antwoord. Ook een vraag? Reageer hieronder, mail of bel het LAKS: info@laks.nl / 020 5244060.

Tafels

Speciaal voor de eindexamens had een school tafeltjes gehuurd, die allemaal netjes in de examenzaal waren gezet. Na afloop stroomden de klachten echter binnen. De tafeltjes waren vervelend, want de leerlingen zaten steeds met hun benen tegen een balk. Bij nadere inspectie bleken de tafels verkeerd om te zijn neergezet. Inmiddels zijn alle tafels omgedraaid.

Mobieltjes

Als leerling kan je van ’t examen worden uitgesloten als je een mobieltje bij je blijkt te hebben. Geen eindexamenkandidaat die dat dus in z’n hoofd haalt. Maar nu al die telefoontjes niet meer trillen, bellen of piepen, komen er opvallend veel klachten binnen over docenten van wie de telefoon afgaat!

Het LAKS belt direct op naar scholen waar dit gebeurt, om hen op het hart te drukken hun surveillanten goed te instrueren.

Kermis

In Amsterdam hadden eindexamenkandidaten veel last van geluidsoverlast. Wat bleek: de kermis werd er opgebouwd en zou elke dag gepaard gaan van een flink muzikaal intermezzo. Het LAKS heeft gebeld met de school en de gemeente, en werd zelf benaderd door de kermis. De kermis beloofde uiteindelijk tijdens examenuren het geluid wat zachter te zetten.

Gepubliceerd op 27 mei 2011


ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alles over de examens in je timeline?