Luuk wordt high door een slagroomspuit

Luuk wordt high door een slagroomspuit

Door Luuk

Je oma gebruikte het om taarten lekkerder mee te maken, je vader nadat je moeder klaagde dat hun seks saaier was dan een wasknijper. En jij gebruikt het om een reisje naar de binnenkant van een lavalamp te maken.

 Waar heb ik het over? De slagroomspuit! Daar kun je namelijk flink high van raken, ontdekte ik laatst.

 

Een tijdje geleden hoorde ik van iemand die bij de Blokker werkt, dat ze steeds vaker de slagroomspuitpatronen aan moest wijzen. Waarom? Deze patronen (bedoeld om de slagroom uit een professioneel slagroomapparaat te krijgen) zijn gevuld met N20, oftewel lachgas. Is dit een nieuwe trend, zoals de dankzij hoestrank hallucinerende jongeren in 2006? Sommige Blokkers verkopen ze tegenwoordig maar niet meer...

Nog geen rage

Ik ging online op onderzoek uit. Het blijkt helemaal nog niet zo'n enorme rage te zijn onder scholieren, al vond ik op internetfora al honderden N20-gebruikers.

Bij de Drugs Infolijn vinden ze het nog mee vallen: "We hebben geen precieze cijfers, af en toe belt er iemand met vragen over recreatief gebruik. We kennen geen gevallen met slechte afloop, maar dat betekent natuurlijk niet dat er geen gevaar bestaat."

Ademstilstand

Na het lezen van een aantal tripreports (ervaringen) werd ik erg nieuwsgierig. Het leek echter verdacht prachtig en onschadelijk allemaal, dus ik besloot eerst wat vragen te stellen aan een professional.

Een anonieme medewerker van de afdeling anesthesie (verdoving) van het VieCuri-ziekenhuis in Venlo vertelde me: "Lachgas gebruiken we niet echt meer in de medische wereld, omdat er betere alternatieven zijn voor verdoving. En áls het al wordt gebruikt, dan wordt het nooit puur toegediend." Waarom niet? "Omdat het gas zwaarder is dan zuurstof. Dat zou dus kunnen leiden tot een ademstilstand ."

 

Het kan fout gaan

Maar één of een paar patroontjes kan toch niet zoveel kwaad? "Ik weet het niet zeker. Het wordt niet voor niets lachgas genoemd, dus tot een bepaalde mate kan het weinig kwaad, maar het is zeker niet onschuldig. Teveel, gas, onzuiver gas of in combinatie met alcohol of XTC kan het écht fout gaan."

Hij drukt me nog een paar keer op het hart dat ik het niet moet onderschatten. En bij eventueel gebruik niet moet gaan dansen of springen, want voor je het weet lig je plat.

Voor ik het wist zat ik met twee goede vrienden na een leuke avond gezellig aan het lachgas.

Het experiment

Hoe voelde het? Alsof ik mijn eigen lichaam in kroop. Ik voelde mijn lichaam van binnenuit.

Alles voelde opeens zo lekker aan, mijn vingers dansten mijn haren door en mijn lippen voelden aan als luchtkussens. Al het geluid werd een monotone toon, behalve het ritme van de muziek die uit de speakers klonk. Dat ritme leek perfect aan te sluiten op mijn hartslag en alles wat ik deed.

Orgasme

Heel euforisch voelde ik me. Haast als een orgasme, maar dan zonder het plakkerige.

 

Ik ben blij dat ik het geprobeerd heb, maar ik hoef het echt geen tweede keer. Het is ook totaal anders dan bijvoorbeeld cannabis: dat gevoel kun je veel beter plaatsen. Je voelt dan nog steeds dat je jezelf bent en je kunt het niet overdoseren, in tegenstelling tot deze slagroomspuitdrug.

Misbruik

Het voelt wel slecht om dit experiment toe te geven, hoor. Ik voelde me schuldig, want eigenlijk was ik gewoon een slagroomspuit aan het misbruiken. En in vergelijking met 'gewone' drugs is dit veel onbekender en minder zeker. Hopelijk kom ik niet over als een regelrechte junk, maar dit was een erg bijzondere ervaring.

Enne, voor de duidelijkheid: don't try this at home! Doe je ouders een lol, en doe dit maar niet...

Toch wel?

Maar mocht je jezelf als een diehard beschouwen die een slagroompatroon niet kan weerstaan, doe het dan wel zo veilig mogelijk. Een aantal tips:

- doe het nooit rechtstreeks uit het patroon, altijd via een ballon.
- creeër een veilige omgeving waar je je prettig bij voelt en verwijder zoveel mogelijk scherpe dingen.
- doe het zittend, ik heb een keer iemand vol met zijn achterhoofd op het asfalt zien knallen omdat ie het staand probeerde!
- zorg dat je een sitter hebt, iemand die nuchter blijft en kan ingrijpen als er iets misgaat tijdens je trip.
- combineer lachgas nooit met andere drugs, dit gaat geheid fout.
- zorg dat je je piekfijn voelt zowel lichamelijk als geestelijk en zorg dat je voldoende zuurstof binnekrijgt.
- haal van tevoren, tijdens en na het inhalen van lachgas, flink adem!

Gepubliceerd op 13 mei 2011
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

T.

T.

Leuk artikel, maar lijkt me niet handig om 't op een website voor scholieren uitgebreid te gaan beschrijven. Zoiets hoort hier niet vind ik. Beter voorkom je leed door 't gewoon niet te posten :P

12 jaar geleden

K.

K.

Junkie's slaan massaal euroshopper slagroom.

12 jaar geleden

V.

V.

amai, dat wist ik niet! Ben nu wel benieuwd hoe dat precies te werk gaat...

12 jaar geleden

R.

R.

Heel slim om dat op een website voor scholieren te zetten en er dan maar bij zeggen dat ze het niet moeten doen...

12 jaar geleden

S.

S.

@Tazer, @Rick:
Voor publicatie heb ik natuurlijk ook nagedacht of ik dit artikel geschikt vond op Scholieren.com. Op de voorpagina van Scholieren.com schrijven we artikelen van echte scholieren voor echte scholieren. Herkenbare verhalen. Luuk is een scholier, spot een trend en experimenteert er op los, ik vind dat passen bij ons. Doordat er twee experts bijgehaald worden en er nadruk wordt gelegd op de gevaren, vind ik het verantwoord.
Ik zou het zelf van harte afraden met dit soort spul te experimenteren. Tegelijkertijd is experimenteerdrift typerend voor scholieren en dus onderdeel van Scholieren.com.

12 jaar geleden

M.

M.

Hey, hahaha heb het ook een paar weken terug gedaan!
Een vriend kwam ineens aanlopen met een slagroomspuit,
Ballonnetje gevuld, lachgas erin.
Voel echt heel chill. indd beetje zoals een orgasme
Ik zeg doen !

12 jaar geleden

K.

K.

hoe haal je dat gas eruit dan?
gewoon een gaatje in zo'n hogedrukverpakking prikken lijkt me niet zo slim??

12 jaar geleden

K.

K.

Wat een gezeur. Op de site van de jellinek kan je terug vinden dat het bij beperkt gebruik volkomen onschadelijk is. Combineren met bijvoorbeeld xtc of 2cb is helemaal geweldig. het efgect duurt nuchter 2, en onder invloed 4 minuten, dus ook een tripsitter is onnodig. Als je combineert is zitten wel verstandig omdat je je evenwicht zou kunnen verliezen...

12 jaar geleden

K.

K.

Excuses voor mijn ongenuanceerde bericht hierboven. Ik schreef het vanaf mijn mobiel, en dat is waardeloos typen dus het is erg kort door de bocht. Wat ik bedoelde was:

Gezondheid
Lachgas is bij beperkt gebruik (keer of 8 achter mekaar, en niet meer dan 2 a 4x per maand) absoluut niet schadelijk. Dit is ondermeer terug te vinden op de website van de jellinek. Het verhaal van de arts in het verhaal van Luuk hierboven is complete bullshit, aangezien lachgas als verdovingsmiddel meer dan 1000x geconcentreerder is dan uit een spuitbus.

Rage
Het is wellicht geen rage onder scholieren, maar op (illegale) techno-feestjes en in huiselijke kring wordt het volop gebruikt. Regelmatig kom ik bij de sligro en zijn alle patronen uitverkocht.

Effect
Afhankelijk van de dosering kan je gaan lachen, gaat je lichaam tintelen, veranderen vormen en geluid, maar het verhaal dat je in je lichaam kruipt is mij (en niemand in mijn omgeving) ooit overkomen.
Het effect duurt nuchter (dus niet in combinatie met andere middelen) nog geen 2 minuten. Een tripsitter is dan ook onnodig. De kans dat er iets fout gaat is nihil, en zelfs als dat gebeurt is de rest snel genoeg nuchter om actie te ondernemen.

Combineren
Als je ervaring hebt met andere drugs is lachgas juist DE drug om te combineren, omdat het maar zo kort duurt:
Alcohol: Het effect wordt veel sterker en duurt aanzienlijk langer (tot wel 6-10 minuten). Grote kans dat je je evenwicht verliest en omvalt, dus ga lekker zitten. Je kan er ook goed flink misselijk van worden.
XTC: dat heerlijke kriebelgevoel wordt enorm versterkt. Het geluid wordt enorm vaag!
2cb: Absolute aanrader, de kleuren worden intens, je gaat keihard lachen maar ook hierbij is er een groot omvalgevaar!

12 jaar geleden

J.

J.

Lol combineert niet met andere drugs want da gaat geheid fout? xD ik heb heb al gecombineerd met zowat alle drugs en ik moet je zeggen dat is GEWELDIG!!! Vooral met psychidelica echt dan trip je hem echt even 100x zo hard!.

Joooo

11 jaar geleden

M.

M.

wat loop je nou lomp je te lullen met dit gaat geheid fout in combinatie met andere dingen HOE DE FUCK WEET JIJ DAT JE HEBT NOG NOOIT GEDAAN?!!?

Ik ken zat mensen die zuipen snuiven slikken alles erop en deraan en dan lachgas doen niks aan handje als je het maar met mate doet en niet doorblijft gaan..

En ook na 10 ballontjes is er niks aan de hand alleen wazig in je hoofd.

Dus je loopt hier mensen onjuiste informatie te geven en je schrijft dingen op die je niet weet en niet waar zin en dus verzint?

De groeten

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.