Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

11 keer te laat op school? Taakstraf Halt

11 keer te laat op school? Taakstraf Halt

Door Kim

“Ik kwam steeds maar vijf minuten te laat in de les. Wist ik veel dat de school dat zo serieus zou nemen.” Nadat Timo (16 jaar) 11 keer te laat op school was verschenen, had ‘ie ineens een taakstraf te pakken bij bureau Halt. Als hij nóg 3 keer te laat komt, moet hij voor de rechter verschijnen en heeft hij een proces verbaal aan z'n broek hangen.

Bureau Halt en de leerplichtambtenaren hebben de handen ineengeslagen om alle leerlingen op tijd de les in te krijgen: in 2010 kregen 2370 leerlingen een taakstraf opgelegd voor te laat komen.

No biggie

Timo vindt het overdreven en oneerlijk: “Als ik te laat kwam, zeiden leraren er meestal toch niets van.”

En de eerste tien keer kreeg hij ook helemaal geen straf van school: geen nablijven en zeker geen acht-uur-melden. “En ik was echt niet de enige die te laat kwam, dat deden hartstikke veel leerlingen.” Omdat ’t dus helemaal geen big deal leek, vertelde Timo het ook nooit aan zijn ouders.

Totdat pa en ma ineens een telefoontje van school kregen: hun zoon was al acht keer te laat gekomen en zou bij de elfde keer een taakstraf krijgen. Voordat z’n ouders Timo goed en wel op z’n donder konden geven, was hij nog drie keer te laat gekomen. Toen stond de teller dus ineens op elf.

Contract

“Ik moest de hele week nablijven op school, en werd daarnaast uitgenodigd om samen met mijn ouders bij de leerplichtambtenaar te komen. Die konden op dat tijdstip niet. Verzetten lukte niet, dus ben ik maar alleen gegaan. Bij hem moest ik meteen een contract ondertekenen, dat ik instemde met een taakstraf,” vertelt Timo.

“Als ik dat niet zou doen, zou ik naar de rechter moeten vanwege schoolverzuim.” Die zou ‘m dan waarschijnlijk een gigantische boete geven. En een strafblad, wat 'm vijf jaar lang problemen oplevert: daarmee kun je bijvoorbeeld niet meer naar elk land op vakantie, en kiezen werkgevers bij een sollicitatiegesprek vaak liever voor iemand anders. Doe dan maar een taakstraf, dus.

Boze ouders

Toen pa en ma De Wit dat hoorden, werden ze behoorlijk pissig. “Hij is minderjarig. Mogen ze hem dan zomaar een contract laten ondertekenen, zonder dat wij daar bij zijn? Hadden wij geen handtekening moeten zetten?” vraagt Timo's vader zich boos af. Dat blijkt bij navraag door Scholieren.com helemaal niet te mogen: de leerplichtambtenaar had telefonisch toestemming aan de ouders moeten vragen.

Timo: “Ik heb die straf maar gewoon gedaan, op een zaterdagmiddag moest ik helpen in een dierenasiel. Hokken verschonen, en zo. Niet echt leuk om te doen, al had ik verwacht dat het erger zou zijn.” Maar dat is ook niet het vervelendste aan de hele zaak.

Rechter

De school dreigt nu met zwaardere straffen: “Als ik tot de zomer nog drie keer te laat kom, moet ik naar de rechter voor een echte maatregel.” Wie na zo'n HALT-straf weer zoveel spijbelt of telaatkomt, moet naar de rechtbank. Dat levert de scholier een strafblad op, en z'n ouders waarschijnlijk een hele dikke boete.

Vorig jaar moesten 2370 Nederlandse spijbelaars of telaatkomers naar HALT. Of jij daar ook mee te maken kan krijgen? De regel geldt in heel Nederland, maar niet iedere leerplichtambtenaar is er even streng mee.

Jeugdcriminaliteit

Een HALT-straf is bedoeld ‘om jeugdcriminaliteit te voorkomen’ – maar te laat komen is toch geen jeugdcriminaliteit? Eric Wiersma is projectleider van deze HALT-straf vindt het niet overdreven.

"Absoluut niet. Bij HALT proberen we goed gedrag aan te leren. Vaak is het een laatste kans om te voorkomen dat iemand echt in de problemen zal komen. Het gaat immers om de toekomst van de jongere, en ook naar school gaan hoort daarbij."

Lekker makkelijk

Steven de Jong, voorzitter van het LAKS, vindt zo'n HALT-straf onzin. "Niet alleen scholieren, maar ook scholen moeten zich verantwoordelijk gedragen. Een telaatbeleid is logisch, maar naar HALT stappen is toch overdreven? Lekker makkelijk voor de school, maar de leerling zit dan met de gebakken peren. Zo'n straf is veel te zwaar. Scholen zouden een persoonlijke aanpak per scholier moeten hebben."

Timo's vader: “Nu krijgt hij eenzelfde soort straf als jongeren die illegaal vuurwerk afsteken of  winkeldiefstal plegen." Eerlijk of niet, de taakstraf heeft wel effect: Timo doet er nu echt alles aan om op tijd te komen.

Wat vind jij van deze straf? Heb je hetzelfde meegemaakt? Vertel het in de reacties en vul het verhaal van Timo aan. Timo heet in het echt niet Timo.

Gepubliceerd op 30 april 2011
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

D.

D.

Haha, zal ik eens tegen mn klasgenoot zeggen,
hij vind zelf dat school pas om kwart voor 9 begint en komt bijna wekelijks te laat.
Maar bij ons doet de school er ook niets aan, staat ie doodleuk een halfuur te laat bij zn locker, zegt de teamleider nota bene dat ie gewoon naar de les mag zonder 8 uur melden of wat dan ook:eek:

12 jaar geleden

W.

W.

leerraren zijn stom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

12 jaar geleden

D.

D.

jij ook sukkel

9 jaar geleden

W.

W.

dus niet geintje

12 jaar geleden

:.

:.

echt erg. komaaneh gwn voor te laat te kome? das tochgeen misdaad fso, alshij te laat kwam omdat hy aan de drugs zat fso oke xd ma komaan, een vriend van my komt elke vrijdag (en soms ook andere dage) een uur te laat. hy krijgt weles straf van de school, ma das gewoon es nablijve & daszo erg ookweer nie

12 jaar geleden

een scholier

een scholier

zit je op basisschool ofz leer te typen mattie

6 maanden geleden

I.

I.

Ik vind het wel vrij zwaar, en HALT heeft het ook niet echt correct afgehandeld. Maar je kunt ook gewoon niet te laat komen. Sta 5 minuten eerder op en je hebt helemaal geen probleem.

12 jaar geleden

P.

P.

Hoezo kom je in de problemen als je weleens te laat komt? Wat een onzin zeg, school moest gewoon 2 uur later beginnen dan kreeg je tenminste nog wat mee van de lessen op school, in plaats van dat je er de hele dag bij zit als een afgestompte zombie. Iedereen is altijd moe op school bij mij, vind je het gek dat ze dan te laat komen? Lijkt me niet he, Fuck you Eric Wiersma. Jij kwam sowieso vroeger ook vaak te laat.

12 jaar geleden

K.

K.

Hmm inderdaad wel overdreven, maar als dit beleid eenmaal wordt gevoerd, dan moet er ook voor worden gezorgd dat we leraren op tijd moeten komen.. Soms komen die ook wel 10 of zelfs 15 minuten te laat en dan is opeens alles oke?
Leraren komen dan toch ook niet voor de rechter, dus waarom de leerling wel?

12 jaar geleden

C.

C.

Halt is wel heel erg overdreven. Bij halt denk ik meteen aan diefstal, geweld ed, maar telaat komen? kom op zeg wat maakt het uit als je 5 minuten te laat komt en toch geen flikker doet in de les omdat je zo moe bent van het vroege opstaan?

12 jaar geleden

M.

M.

jezus wat een gezeik. boeien het is toch iemands eigen schuld of iemand te laat komt, je merkt de consequenties toch wel vanzelf. puur gezeik dus.

12 jaar geleden

J.

J.

Grootste bullshit ooit!
ik heb al 8 spijbel uren en 3 keer te laat of zo. en mensen die ik ken hebben al 20 spijbel uren, 10 uur de les uit gestuurd, 15 keer telaat.
en er is niks aan de hand...
Dus dit is echt onzin. ze proberen ons bang te maken!

12 jaar geleden

F.

F.

welke school zit je ??

5 jaar geleden

F.

F.

Ik ben het eens met LAKS. Lekker makkelijk voor die school!

12 jaar geleden

F.

F.

ik vind het een beetje nutteloos ik moet nu ook naar leerplichtambtenaar of hoe het ook heet, ik vind het echt een beetje overdreven. krijg ik dadelijk taakstraf terwijl school nog nooit tegen mij heeft gezegt ja als je nog 1 keer te laat komt gaat er wat met je gebeuren of iets, ik vind het echt een beetje raar.

12 jaar geleden

M.

M.

Ik vind het wel heel hypocriet dat die school niet op één lijn zit met haar leraren. Veel leraren laten hem zonder problemen binnen, terwijl de school hem waarschuwt dat hij na nogmaals drie keer te laat komen bij de leerplichtambtenaar moet verschijnen.

12 jaar geleden

C.

C.

Pas na 11 keer laat komen dan pas een taakstraf krijgen? Jullie hebben het lekker in NL:P Hier in Suriname krijg ik op de VWO al bij de 3e keer een taakstraf. Ik neem aan dat jullie ook met taakstraf bedoelen: Ga bezemen, plantjes water geven, conci?rge helpen en al dat soort van gelul. Als ik goed heb bij de 4e en 5e keer krijgen we een schorsing. Soms verrast de onderdirecteur je door in de klas je te komen "groeten" en een schorsingsbriefje komt geven. Dat van die Strafblad is gewoon niet nodig en irritant. Zo maak je de situatie alleen erger voor de student. Liever pak je spijbelaars harder aan dan laatkomers! LIEVER TE LAAT OP SCHOOL DAN NOOIT! Er staat bij JEUGDCRIMINALITEIT : "Een HALT-straf is bedoeld ?om jeugdcriminaliteit te voorkomen". Sjonge, laat me niet lachten xD

12 jaar geleden

K.

K.

echt erg. komaaneh gwn voor te laat te kome? das tochgeen misdaad fso, alshij te laat kwam omdat hy aan de drugs zat fso oke xd ma komaan, een vriend van my komt elke vrijdag (en soms ook andere dage) een uur te laat. hy krijgt weles straf van de school, ma das gewoon es nablijve & daszo erg ookweer nie WAT ZEG JIJ NOU HEB JE IETS TEGEN DRUGS KANKERGEK
SMOKE WEED EVRY DAY
GET DRUNK
GET MONEY

12 jaar geleden

D.

D.

Wat een ongelooflijke onzin.
De school zelf heeft nog nooit iets gehanteerd qua straf en dan ineens naar HALT stappen? Inderdaad lekker makkelijk zo, de school neemt helemaal geen verantwoordelijkheid op deze manier. Ik ken trouwens genoeg mensen (inclusief ik) die nu 8 keer of vaker te laat zijn gekomen. Onze school doet volgens mij zoiets niet.

12 jaar geleden

F.

F.

Ik moet ook naar halt vanwege zo'n 14x te laat komen moet nu excuusbrief gaan schrijven, allemaal opdrachten en ook taakstraf..
Dit is zo overdreven

12 jaar geleden

#.

#.

pure onzin!, ze doen dit alleen om ons bang te maken! de leraren bij ons op school komen vaker te laat dan wij, het is zelfs een keer voorgekomen dat een leraar helemaal niet kwam opdagen!, de reden was:'omdat hij dacht dat hij een tussen uur had'. mochten wij lekker 1 uur wachten op de docent. als deze regel voor scholieren wordt ingesteld, moet dat ook voor docenten!

12 jaar geleden

D.

D.

Ja flink kut.... ik ben nu 7 keer te laat gekomen en bij de vijfde keer schreven ze al een brief dat ik moet oppassen, en dat als ik vaker te laat kom ik naar de leerlingsambtenaar moet.... En zeker dat ze bij ons aan straffen doen, als je te laat bent 8 uur melden, als je meer dan 15 min te laat komt 2 uur inhalen. En idd, mijn mentrix komt dagelijks te laat, daar zeggen ze geen ene reet van! (terwijl zij dr ook nog voor betaald krijgt). Kunnen ze niks anders dan leerlingen pesten als waarschuwing ofzo??!!! Slaat helemaal nergens op!

12 jaar geleden

K.

K.

Die hele straf slaat nergens op. Zijn alle scholen wanhopig? Met die strafbladen lijkt het net alsof je iets ernstigs hebt gedaan. Dus je mist de eerste 5 min van de les? Oh nee! De wereld vergaat! Niet echt. Je mist geroezemoes en de leraar die smeekt om stilte. Het is verantwoordelijkheid van de leerling. Die merkt het wel bij z'n toetsjes.

12 jaar geleden

A.

A.

Nee, ik vind het een redelijke straf, maar ik vindt dat er wel voor gewaarschuwd moet worden, want anders lijkt het alsof het gewoon mag. Ik zou alleen willen zeggen:

Kom gewoon op tijd op school :D

12 jaar geleden

S.

S.

..

12 jaar geleden

P.

P.

ik ben dit laatste half jaar al meer dan 20 keer te laat gekomen en heb in totaal maar 7 uur gezeten

12 jaar geleden

I.

I.

Dit schooljaar 20 keer te laat. Zo iets van 30 keer gespijbeld. Begin dit schooljaar naar leerplicht, leuk gesprek overigens onder schooltijd!!! Leraren die denken dat ik gestopt ben met school omdat ik vaak naar de "dokter" was. Lang leven eigen handtekening zetten en een afdelingsleider die denkt tot je meerderjarig bent. Tsja nergens echt problemen gehad.

12 jaar geleden

S.

S.

Onzinn, ik was 14 keer telaat gekomen en moest naar de leerplichtambtenaar. Ze wilde me eerst een halt-verwijzing geven maar daar ging ik tegenin, toen gaf ze me uiteindelijk maar een officiele waarschuwing.
Dit was in maart, daarna ben ik weer meer dan 20x telaat gekomen maar heb nog steeds geen berichtje van de leerplichtambtenaar gekregen. Dus óf de school gunt het me, of dat wijf doet haar werk niet goed

12 jaar geleden

I.

I.

wtf is dit voor onzin !
Halt geeft allemaal straffen uit voor te laat komen ! :S
Ze zijn wel erg streng op zijn school !
Bij ons hebben ze sinds kort een nieuwe regeling, dat als je 10x te laat bent moet je naar de leerplichtambtenaar bij ons op school en krijg je een gesprek met je ouders en moet je invullen waarom je altijd te laat komt, en verder niks ! that's it ! geen halt geen taakstraf !
Die school van hem is wel erg aan het overdrijven !!!!

12 jaar geleden

P.

P.

ik werd opgepakt dankzij diefstal het was verschrikkelijk hier mijn verhaal:Het was 5 april en ik ging verdrietig naar school toen ik ruzie had met mama.
Op school gebeuren de meest normaalste dingen.
Dus als 1e naar mijn kluisje nummer 117.
Op de heenweg naar kluis zag ik Emily en Daniek en toen ik klaar was bij mijn kluisje ben ik naar Emily en Daniek toegelopen.
Daniek zei tegen mij alleen hallo,er was iets alleen wat wist ik niet precies.
Emily zat Daniek op te vrolijken en ze zaten veel te smiespelen met elkaar.
In de kleine pauze ben ik bij Daniek en Emily gaan zitten.
Toen vroeg Daniek aan Thom wat ik Thom had misdaan hij zij: ''geboren worden''.
Toen ik dat hoorde vond ik dat helemaal niet leuk, ik moest bijna huilen.
Van het 1 op het ander ben ik heel snel naar de wc gevlucht!
In de grote pauze ben ik met Emily meegelopen om een broodje te halen.
Na de grote pauze het 5e lesuur bij mens en maatschappij stonden Emily en Daniek naast mij in de rij.
Ze hadden groene kaarten in hun handen. (groene kaart is voor verlof)
Toen ik naar binnen ging vroeg Emily aan mij of ik mee naar de stad wou gaan met haar en Daniek, natuurlijk zei ik enthousiast '' ja''.
Toen gaf ze mij een groene kaart en ik vroeg waarvoor die diende.
Zij zei dat het voor te spijbelen was.
Ik schrok nogal en wist niet wat ik moest doen.
Toen m&m (mens en maatschappijleer) afgelopen was renden Daniek & Emily als een speer naar de toilet, mvr van de berg mocht ze niet zien.
Toen ben ik achter hun aangelopen de wc op.
Ik weet nog goed dat ze samen op de wc zaten te gieren enzo.
Ik ging naast hun op de wc gaan zitten.
We moesten wachten totdat onze klas weg was dalijk zagen ze ons.
Toen zijn we naar de fietsenstalling gelopen en zijn we naar de stad gefietst.
Daniek nam Emily achterop en zo gingen we naar de stad.
Bij de stoplichten voor de school de driestam stapt Emily af en ik en Emily wisselen van plek(ik bij Daniek achterop en Emily op mijn fiets).
Dat lukte niet en toen ben ik bij Emily achterop gesprongen en toen zijn we naar de stad gefietst.
Eenmaal in de stad zijn we naar de fietsenstalling gelopen op het 18 septemberplein om rondstreeks 2 uur.
Toen we uit de fietsenstalling kwamen zijn we naar de V&D gelopen.
Direct daarbinnen lopen Emily & Daniek samen naar de sieraden en ik loop achter ze aan.
Toen vroeg ik aan Emily hoe ze die sieraden ging betalen.
Emily zei '' je hebt geen geld nodig''! toen schrok ik me dood!
ik wist niet wat ik moest doen maar ik bleef kalm.
toen zijn we via de trap naar de 2 of 3e etage gegaan.
Intussen liep ik vooruit, Emily & Daniek bleven klooien om die sieraden mee te krijgen.
Intussen stond ik de knikken op m'n knieeen, wat overkwam me??
Ik wilde naar huis toe gaan maar wat zullen me ouders dan zeggen??
Dan zouden Emily & Daniek boos op me zijn en me gaan uitschelden.
We zijn toen weer met de roltrap naar beneden gegaan en rechtstreeks naar de uitgang.
Eenmaal buiten lieten Daniek haar piercings zien en Emily ook.
En ze gaf oorbellen aan me die gejat waren.
Toen zijn we naar de bijenkorf gegaan.
Emily zei dat ik het ook eens moest proberen, ik was bang!
Eenmaal daar had emily oorbellen gestolen en ik ook en later toen we naar buiten gingen deed Emily die oorbellen meteen in.
Toen zijn we naar Perry Sport gegaan en de H&M in de Piazza.
Bij de H&M kijk ik me ogen uit en steel daar oorbellen van 3 euro.
Emily en Daniek zagen dat maar tegelijkertijd vond ik het heel eng!
Toen een paar minuten daarna zijn we naar boven gegaan naar de bh's.
en toen boven zijn we der uitgegaan.
Ik vond het eng want naast die deuren stond security!!
Daarna zijn we naar de Perry Sport gelopen en daniek jat daar een roze adidas jasje en emily een adidas broek.
Ik moest de hele tijd voor hun die dingen halen en ik heb wel 3 keer op en neer moeten lopen om de juiste maat te zoeken.
Ik weet nog heel goed dat Emily & Daniek samen in 1 hokje zaten.
Toen zijn we naar een bankje gelopen bij de liften en zijn daar ff gaan zitten.
Daniek vroeg:" weet iemand nog een winkel te zitten die piercings hebben??''.
Ik zo: ''misschien claire's?'', en daar had Daniek niet aan gedacht.
Toen zijn we naar de claire's gelopen en eenmaal daarbinnen zag ik de piercings en leed hun de weg.
Ik liep weg van hun en ging voor me zelf kijken.
Toen pikte ik wat en eenmaal door de deur werd ik aangehouden.
We moesten alledrie onze tassen laten controleren.
En ja toen werd ik mee naar achteren geroepen en Daniek en Emily waren snel gevlucht, hun zijn meteen naar huis gegaan.
Rond 4 uur zat ik achter bij claire's en ik trilde van angst.
Een meisje bood mij drinken aan en ik kreeg van haar water.
Ik legde de situatie uit en ze begrepen me.
Ik kreeg helaas wel een winkelverbod voor claire's.
Maar claire's was mijn lievelingswinkel...
Toen werd ik meegenomen door de politie en die stopte mij in een cel.
ik wist niet wat me overkwam, er ging vanalles door mijn hoofd heen.
Waarom werd ik opgepakt en Emily en Daniek niet??
Ik begreep er gewoon niks van, ik vond het heel oneerlijk.
Toen vroegen ze of ik het alleen deed ik zei meteen: ''NEE'' .
Ik zei meteen de namen op de politie vroeg of ik hun telefoonnummers had en ja die had dus heb ik die gegeven.
Eenmaal in de cel wist ik wat ik had gedaan, ik had er z'n spijt van!!
De politiemannen kwamen in totaal 5 keer de cel binnen voor meer informatie van de diefstallen.
Ik zei heel beleefd wat ik had gedaan en heb een proces verbaal verklaard dat hun ook schuldig zijn.
De politiemannen vonden mij heel aardig en rond 5 uur kreeg ik wat te eten en drinken aangeboden van de rechercheur.
Toen hebben ze mijn ouders opgebelt zij waren heel geschrokken.
Ik kon GTST kijken in mijn cel en daarna kwam mijn stiefvader ronald mij ophalen van het politiebureau.
Een politievrouw zei tegen mij dat ik geen spijt had maar dat ik duidelijk wel zij geloofden alleen de verhalen van Emily & Daniek.
Toen mocht ik naar huis rond 11 uur s'avonds.
Achteraf bleek toch dat ik de waarheid had gesproken ik was trots!

Dit heeft heel veel invloed op mij gehad en ik heb er spijt van.
Ik ga binnenkort naar de claire's met de excuusbrief en een bloemmetje.
Ik ga ook bij de H&M en de BIJENKORF langs met een excuusbrief!
Hun hebben zoveel betekend voor mij en begrepen mij ook!
En ik heb het fout gedaan dat weet ik heel goed.
Dit zal nooit meer gebeuren..
Mijn ouders zijn sinds 2005 uit elkaar en dat heeft ook veel inp?kt op me leven gehad, maar ik word nu geholpen door Trudy beijk uit kempenhaege en ik kom nog in contact met GGZE.
En met mijn stiefvader praat ik ook vaak.

12 jaar geleden

R.

R.

Telaatkomen is een slechte eigenschap en ik vind zeker dat er een beleid moet zijn voor de mensen die het constant doen, maar een taakstraf is VEEL te zwaar. En Halt is naar mijn mening ook erg fout bezig als ze een 16-jarige een contract laten tekenen zonder zijn ouders. Wat een bullshit allemaal.

12 jaar geleden

F.

F.

5 jaar geleden

T.

T.

wauw, ik besef me dat ik geluk heb gehad vorig jaar...

12 jaar geleden

B.

B.

WAT! 5 minuten dus 5X11 is 55. 1 lesuur is bij ons 50 minuten dus dit staat ongeveer gelijk aan 1 lesuur spijbelen en daarvoor moet je naar HALT!? WAT EEN ONZIN!

12 jaar geleden

D.

D.

Dan moet ik al 10 x een strafblad hebben=]

12 jaar geleden

R.

R.

Oh ik kan me hier zo over opwinden! Echt zo verschrikkelijk oneerlijk! Bij ons op school werkt het ook zo. Sterker nog als je met de bus bent maar nog geen buskaart hebt en je bent te laat, dan heb je dikke pech maar krijg je een ongeoorloofd briefje. Ik moest vorig jaar ook naar de leerplichtambtenaar en die vroeg waarom ik te laat was, ze maakte me nog (onbedoeld) belachelijk ook! Sterker nog onze leerplichtambtenaar is regelmatig te laat voor zijn/haar afspraken.. Belachelijk toch? En die mensen moeten ons 'straffen'? En dan HALT, alsof volwassenen nooit te laat komen. Grrr.. Ik maak me er alleen maar bozer over en dat heeft geen zin..

12 jaar geleden

P.

P.

hahah Nederlands suckt XD

12 jaar geleden

M.

M.

Straffen is goed. Maar eerst duidelijk waarschuwen, dan straf geven.

12 jaar geleden

A.

A.

valt wel mee.. bij ons kun je 2x te laat komen, daarna een blokweek, dan geschorst, en anders van school getrapt.
en 11x te laat komen is bestwel veel, bij ons red je dat niet xD

12 jaar geleden

K.

K.

Straf is wel heel erg overdreven, maar je moet eigenlijk niet te laat komen. Wij krijgen op school al gezeik als we 2 keer te laat zijn

12 jaar geleden

A.

A.

Heb vandaag een brief gekregen van 9 x te laat komen en moet nu naar halt

12 jaar geleden

A.

A.

Ik was toen ik in de 2de zat 92 keer te laat gekomen, de ene keer was het 5 min de andere keer 10, zelden meer dan dat, sommigen mensen hebben er moeite mee om op tijd te komen. Ik bijvoorbeeld heb geen gevoel van tijd wanneer ik opsta uit mijn bed. En mijn school snapt dat, ze keuren het niet goed maar ze snappen het wel. Onzin om er een probleem van te maken. Maar ja, ik kom ook niet expres te laat, sommige mensen hebben gewoon geen zin om op tijd in de les te zijn, de goeden moeten onder de slechte lijden. Behalve in mijn geval want ik ben goed... :D

12 jaar geleden

A.

A.

Oké, echt raar dat je gewoon 10x te laat mag komen en dat de docent en niks van zegt. De 11de keer gelijk taakstraf???????

12 jaar geleden

E.

E.

Wij worden net zo hard aangepakt door onze regering als de Grieken en de andere schuldenaars waarvoor wij gaan betalen die niet bezuinigen. Bos heeft fouten gemaakt volgens Commissie de Wit. Als je in drie maanden 6 keer te laat komt, dan ben je wel 90% op tijd. Ik zie het voormalig staatsbedrijf de NS niet op elk traject nadoen. Vooral CDA en VVD blijven stemmen

11 jaar geleden

K.

K.

Tsja, bij ons is het volgens mij:
4x te laat komen: Waarschuwing
9x te laat: HALT.

Meeste leraren knijpen een oogje dicht als je te laat komt, anders was ik vast al meer dan 4x te laat gekomen ;)

11 jaar geleden

L.

L.

Ik heb bij de 4e of 5e keer te laat een gesprek met de afdelingsleider, mijn mentor en mijn ouders gehad.
Ik kreeg een waarschuwing en de afdelingsleider zei dat als ik 9 keer te laat zou komen, dat hij het gaat melden bij de leerplicht.

En een maand geleden ben ik voor de 9e keer te laat gekomen en een paar dagen later zei mijn mentor tegen me dat ze aan de afdelingsleider gaat doorgeven hoe vaak ik te laat ben gekomen.
Hij zou het aan de leerplicht doorgeven.
Ook vertelde mijn mentor dat de leerplicht dan gaat uitzoeken of ik een boete moet betalen of taakstraf moet uitvoeren.

Ik heb op internet gekeken of dat waar was maar sommige sites zeggen dat je bij de eerste keer een waarschuwing krijgt.
Als dat niet zo is, slaat het helemaal nergens op!
Ik haal goede cijfers, ik spijbel niet, ben er nooit uitgestuurd; ik ben alleen 9 keer te laat gekomen !

Het lijkt alsof klasgenoten die veel spijbelen niet naar HALT moeten en niet aangepakt worden!
Terwijl spijbelen erger is dan te laat komen.
Als je spijbelt mis je de les en als je te laat komt mis niet de hele les.

11 jaar geleden

C.

C.

Het is nogal een populistisch verhaal geworden. Met een strafblad kiezen werkgevers een ander ? dat is het vaak gehoorde argument, maar werkgevers hebben natuurlijk HELEMAAL GEEN TOEGANG TOT
EEN STRAFBLAD ! En landen die mensen weren omdat je een strafblad hebt, vanwege spijbelen ? Ik vind dat scholieren.com inzet op angst.
Waarschijnlijk is scholieren.com gewoon een overheids site.

11 jaar geleden

M.

M.

Goed gesproken

8 jaar geleden

L.

L.

Echt zwaar gestoord dit. Wat een kut land!

11 jaar geleden

E.

E.

Weet jij een beter land?

11 jaar geleden

C.

C.

ik ben nu 31 keer officieel telaat en heel veel uur gemist en zit al tijdje bij halt, moest allerlei opdrachten doen en vragen beantwoorden en excuus gesprekken houden met mensen van school en me ouders, en dan niet in 1 gesprek maar in 7 gesprekken met iedereen apart, echt niet leuk.
zaterdag heb ik de hele dag taakstraf dus moest allerlei afspraken afzeggen, dus nee daar word je echt niet blij van. en omdat dit het eind van het jaar was dat ik bij halt ben gekomen mag ik volgend jaar absoluut niet telaat komen, anders krijg ik dus echt een strafblad want heb al een aantekening vanwege de teveel gemiste uren en tevaak telaat komen

11 jaar geleden

Z.

Z.

Ik vind deze straf veel te overdreven voor te laatkomen.
Ik voel me als een crimineel kind die diefstal pleegt.
klojo;s

11 jaar geleden

D.

D.

als die oudets een boete krijgen moeten meestal die kinderen zelf het bedrag betalen, door geen zakgeld meer te krijgen gaan ze (ik) stelen om nog wat leuks te hebben of lekkers te eten.

11 jaar geleden

A.

A.

Ik was vorig jaar 17 keer te laat en moest naar leerplicht ambtenaar en zakte die jaar van Vwo naar Havo/-t.
Na dat ik dat vergeten heb, komt er thuis nog een briefje maar dan van een ander teamleider. Die heeft me geen een waarschuwing gegeven maar laat me toch naar de leerplicht gaan. (Schelden is verboden op scholieren.com).

11 jaar geleden

C.

C.

ik was vorig jaar 23 keer te laat en moest niets bij de 24ste keer kreeg school een boete van de gemeente toen pas moest ik naar de leerplichtambtenaar lollololo heb er helemaal geen problemen mee gehad verder alleen wat praten met een ginger ja ja mensen leerplichtambtenaren kunnen ook gingers zijn tollololo. hologram uit.

11 jaar geleden

J.

J.

ik moet nu ook naar bureau halt omdat 12x te laat gkmn ofzoiets. vind t een beetjt overdreven. net of wwe criminelen zijn ofso! pak de drugs mensek lekkr op ofzo.

10 jaar geleden

B.

B.

jawoor, net een mailtje van mijn mentor, als ik nog 1x te laat ben moet ik naar de leerplichtambtenaar

10 jaar geleden

B.

B.

Ik ben net bij leerplicht ambtenaar geweest vind het echt onzin. Het is niet het einde van de wereld ofzo dat ik 5 minuutjes telaat kom! Onzin

9 jaar geleden

B.

B.

En ik ben al 78 Uur ongeoorloofd verzuim en ik krijg er nu pas mee te maken dat wel :)

9 jaar geleden

Y.

Y.

ja echt fk lullig, maar vriendin van me is al 13 x te laat gekomen en best vaak uit de les gestuurd en ik 10x te laat en iets van 6x uit les gestuurd en wij hebben verder niks van leerplicht zelf gehoord

9 jaar geleden

M.

M.

Dikke bullshhit allemaal kwam vanmorge te laat voor 9de keer, op naar de ambtenaar dus dik gezeik allemaal dat wijf is zelf ook weleens te laat en ik moet gelijk briefje halen enzo dik gezeik. In ieder geval ik dus gym gehad omklede en shit en daarna moet ik nog naar frans maar ik heb 6 jaar in fr gewoond dus ik kan al frans, maar ik kom dus van gym af moet ik een briefje gaan hale omdat ik te laat was ja da ging ik dus niet doen (sorry voor taalgebruik en beetje boos) ze kunnen opkankeren met hun te laat, leeraren komen zo vaak te laat omdat ze hun koffie op willen drinken of nog moeten schijten! Als ik te laat kom is dat mijn probleem dan mis ik een deel van de les en haal ik een slegt cijfer das dan mijn schuld en mss blijf ik daarna zitten das dan kut voor mij en nu moet ik gvd naar de leerplicht terwijl ik de beste leerling van de klas ben omdat ik gewoon moeite heb met me nest uit komen dikke middelvinger op die massa school houden ze alleen bij wie er spijbelt of te laat komt, maar niemand houdt bij of er mensen gepest worden of slechte cijfers halen zodat ze extra hulp nodig hebben. Op school zijn wie niet meer dan een nummertje en elke dag van het jaar krijgen we of een kruis voor te laat of niks op alle andere dagen! Als iemand een hakenkruis op die school zou spuiten zou ik er een foto van maken en die bewaren! Dikke middelvinger voor school !

8 jaar geleden

T.

T.

mee eens. Als we telaat komen is dat ons probleem. Niet die van school.

Dan halen wij maar een slecht cijfer omdat we 5 minuten hebben gemist

8 jaar geleden

K.

K.

Wtf, me ma is dus net gebeld door leerplicht of 'n ambtenaar ofzo, echt bullshit. Ben nu iets van 8x te laat, in 2 periodes dus dat valt echt mee? 5x in de eerste en tot nu toe 3 in de tweede, huidige. Een boete en taakstraf... Jezus wat 'n gezeik allemaal zeg. Ik moet wel toegeven dat ik 's ochtends niet veel moeite doe om op tijd te komen, maar bureau halt? c'mon kil...

8 jaar geleden

S.

S.

Dan maar gelijk het hele uur niet komen ipv te laat, dan kun je wat spijbelen en wat te laat totdat het jaar over is. Als je voor die paar x te laat al als een crimineel wordt behandeld dan werken ze liegen en bedriegen wel in de hand!

8 jaar geleden

T.

T.

Ik kom 1 of 2 minutjes te laat en dan word er al na 5 keer gedreigt met dit zelfde verhaal

8 jaar geleden

M.

M.

Kom best vaak te laat door bepaalde problemen en eerst bijna nooit wat en nu eens brief voor aanmelding halt straf
Ik kan er weinig aan doen dat het niet altijd lekker gaat maar gelijk een straf wtf

8 jaar geleden

T.

T.

Welkom in het overgereguleerde Nederland. De regeling is bedoeld voor notoire verzuimers die uren of zelfs dagdelen wegblijven om b.v. drugs te dealen etc. Als je gewoon aangeboren wat moeite hebt om op te staan (nachtmens) en je komt enkele minuten te laat wordt dat hetzelfde behandeld als het veel ernstigere verzuim. Te gek voor woorden. De menselijke maat is verdwenen, wat een verschrikkelijk land leven wij toch. Het is bijna doodzonde om 'n beetje te laat te komen. Er zijn genoeg landen waar 15 min te laat gezien wordt als op tijd. Hier staat 1 min te laat al als een bijna misdaad!

8 jaar geleden

C.

C.

Ik heb het nu ook ik ben 13en vindt dit kk onzin

8 jaar geleden

I.

I.

En... Dat geldt dan ook als je alleen maar zo'n 1 tot 4 minuten te laat komt?! Want ik heb gewoon erg problemen met opstaan, aangezien ik niet zo'n ochtendpersoon ben en dan net na de bel binnen kom, ik probeer er wel wat aan te doen (maar kijk, als het daadwerkelijk een baan was waar je voor betaalt krijg enz, dan zou ik er wel meer moeite voor doen.....)

7 jaar geleden

J.

J.

Hahaha Hoe dan?
Ik ben 11 gelaat 11x absent 11x eruit gestuurd geen taakstraf geen halt.
nieuwe regels van 2016/2017?

7 jaar geleden

L.

L.

ik moet ook naar burau halt als ik nog 3x te laat komt

7 jaar geleden

L.

L.

Mijn zoon heeft zijn elfde te laat briefje net gekregen. Ik krijg straks een telefoontje van de coördinator, appt mijn zoon net. Mijn zoon krijgt een taakstraf. Ja, ik vind het fijn dat er strenge maatregelen worden genomen, mijn zoon heeft dat echt nodig. Maar er is wel verschil tussen spijbelen en 1tot5 min te laat komen. Ik zou het echt heel vervelend vinden als mijn zoon een strafblad krijgt! Te laat komen is niet te vergelijken met criminaliteit zoals vuurwerk of graffiti oid.

7 jaar geleden

B.

B.

Ik had 500 uur gemist om een reden en school ging daar mee akkoort ze wouden voor mij gaan kijken of ik thuisles kon nemen en dat ik voor een periode thuis kon blijfen zoals ik all zei om redenen dus 1 maand ging het goed en toen moest ik opeens op gesprek komen met leerplicht dus ik was gegaan en toen zeiden ze tegen mij dat ik 500 uur afwezig stond en ik zij toen tegen hun dat klopt jq maar dat is met school geregelt dus een week of 2 later kreeg ik een brief dat ik naar de kanton rechter moest komen en ik heb toen een straf gekregen dat was 80 uur werkstraf waarvan 40 voorwaardelijk en dat vond ik onterecht en zij dat ook tegen de rechter maar omdat ik zo bleef protesteren op dat
Kreeg ik een cellstraf van 20 dagen

6 jaar geleden

C.

C.

ik ben 5 keer te laat gekomen okay ik moet dus daar door 8 uur melden krijg ik opeens binnen als je nog 1 keer te laat komt moet je een boete betalen en je mag dan 1 dag niet in de les zitten terwijl ik na heb gekomen en andere straven die er bij horen dan vind ik dat ik geen boete hoef te betalen en weet je wat f*ck school effe sirieus ik na blijven en andere dingen doen en dan moet ik ook nog een boete betalen terwijl als docenten (bij ons) 30 min te laat komen is het van okay klas ben een beetje laat laten we de les beginnen

6 jaar geleden

A.

A.

Ik vind dit ronduit belachelijk! Waarom moet dat op tijd zijn erin gedrild worden? Mijn zoon moet nakomen als hij 40 seconden telaat is dat vind ik al idioot. Ik wil mijn kind niet zo opvoeden. Ben er pertinent op tegen maar ik word gewoon verplicht dat mijn kind zo opgevoed word. Dat is toch diep triest dat ik niet eens een keus hierin heb. Communicatie is waar ik in geloof. Behandel tieners als volwassen alsjeblieft. Het is toch ook niet zo dat als je op je werk te vaak te laat komt je een taakstraf krijgt? Dit is nog vele male erger dan wat mijn zoon krijgt. 1 ding kan ik je zeggen als het bij mijn zoon voor de rechter komt daag ik ze uit. Dat ik mijn zoon niet mag opvoeden zoals ik dat wil. Dat ik verplicht word optijd komen erin te rammen terwijl ik geloof in een vriendelijkere aanpak en in respect te hebben voor je kind. Echt noemen ze dit een vrij land? Hoe durven ze zo om te gaan met onze kinderen. Ik vind het echt diep triest. En ik schaam mij voor deze methode. Kinderen en tieners horen ook met respect behandelt te worden. Kom er achter waarom een kind steeds vijf minuten te laat is. Wie weet steekt er iets achter. Leg uit waarom je het vervelend vind als hij steeds vijf minuten te laat is. Maar een taakstraf en zelfs naar de rechter? Nou dan daag ik de school ook voor de rechter en zal ik er haar fijn vertellen hoe ik er over denk. Ben zo klaar met machtsvertoon in dit land.

6 jaar geleden

N.

N.

ik vind het onzin me een taakstraf te geven ik ben aankomende dinsdag zwaar de pineut ik moet 21 uur taakstraf dat ik fijn , niet dus . maar ach de school haat me toch al , ik geef niks om hun . laat ze lekker , ik ga stuk me pa is de leerplicht dus hij gaat wat proberen te regelen :D????????????? ??

6 jaar geleden

D.

D.

Ik ben echt blij met mijn school 20x te laat en gelukkig niet met leerplicht te maken gehad (17 uur moeten nablijven,maar is niks vergeleken met dit verhaal)

5 jaar geleden

A.

A.

heb jij een boete

5 jaar geleden

een scholier

een scholier

dit is een kankerregel broer

6 maanden geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.