Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Bloem: Meer dan mannelijk

Bloem: Meer dan mannelijk

Door Simon

Ik verzin het niet, de bondige samenvatting door onze boekverslagenschrijver luidt: "Seks, seks en nog eens seks." We hebben het over Marion Bloems 'Intiemste roman' Meer dan mannelijk. Net uit en Scholieren.com heeft het boekverslag al.

Scholieren.com publiceert iedere maand tien goede uittreksels van boeken die net uit zijn, en wekelijks lichten we er ééntje uit. Zo kan jij eens een ander boek kiezen dan de titels op de vergrijsde literatuurlijst van je docent.

Onze Cees van der Pol over het plot: "Vanaf de eerste bladzijde wordt de seksuele afhankelijkheid van de 50-jarige verteller aan zijn grote liefde Etna getoond. Hij wil dat gaan vertellen aan het kind van Etna (dat eigenlijk ook zijn kind is). Via een in het begin wat lastige structuur omdat er diverse tijdlagen door elkaar lopen, gaat hij de lezer verder leiden op weg door Seksland tussen de verteller en Etna, de vulkaan in bed. Ze ontmaagdt hem en lijkt hem daardoor voorgoed in haar macht te hebben. Wanneer zij het wil, komt hij
opdraven. Hij is volkomen afhankelijk van haar seksuele capaciteiten geworden. Later komen er problemen wanneer de verteller prostaatproblemen krijgt."

Seks, lust, aantrekkingskracht: daar gaat het om in Meer dan mannelijk. Toch is het geen plat, maar prettig leesbaar boek geworden en "het wordt nooit vulgair" aldus Cees. Dat scheelt. "De manier waarom de jonge verteller zijn inwijding ondergaat is wel grappig beschreven." En de vraag is waarom de verteller zo aan de seksbeleving met Etna hangt.

Twee punten voor je literatuurlijst, 333 pagina's, "met een waarschuwing voor de al te jeugdige lezertjes".

Gepubliceerd op 28 maart 2011
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

K.

K.

Wow, dit is gewoon educatief verantwoorde porno.

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.