Eindexamens 2024

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

Oordopjes in bij eindexamen? Mag vast van school

Rebecca probeert 't uit. Met oordopjes in heb je in ieder geval je handen vrij.De examens naderen en de spanning wordt steeds groter. Reden voor Duckdoggy om op het forum één van haar zorgen te delen. “Ik heb PDD-NOS,” schrijft ze. “Mag ik oordopjes in tijdens m’n examen om me beter te kunnen concentreren? Mijn mentor twijfelt nog.

In het hectische leven van scholieren is er één baken van rust: het LAKS. Wanneer wij het allemaal even niet meer weten, staan zij klaar met een antwoord. Ook een vraag? Reageer hieronder, mail of bel het LAKS: info@laks.nl / 020 5244060.

Volgens het LAKS valt er niets te twijfelen. “Scholen zijn zelf verantwoordelijk voor de afname van de eindexamens. Ze nemen dus beslissingen over de ruimte, de surveillanten en dergelijke dingen, maar beslissen ook zelf of leerlingen tijdens de examen mogen eten of bijvoorbeeld oordopjes mogen dragen.

Alleen leerlingen met dyslexie zijn er hulpmiddelen die gebruikt mogen worden. Sommige daarvan moeten landelijk worden aangevraagd, voor 1 oktober van het eindexamenjaar.

Maar omdat er voor leerlingen met PDD-NOS of andere ziektes en handicaps geen landelijke regels zijn, mag de school die keuze zelf maken. Als jij oordopjes draagt, dan is de kans erg klein dat andere mensen hier last mee hebben. Je zult het zelf aan ze moeten vragen, maar de school zou hier weinig problemen mee moeten hebben.”

Gepubliceerd op 4 maart 2011


ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alles over de examens in je timeline?

Gids Leraar worden

Alles wat je moet weten over leraar worden

#}