Wij willen sneeuwvrij!

Wij willen sneeuwvrij!

Naar school met dit weer? De wegen zijn spekglad, de wind snijdt door je lichaam en vandaag geldt heel de dag code geel vanwege de sneeuw. Wij vroegen het LAKS wanneer je eigenlijk sneeuw- of ijsvrij krijgt. 

In het hectische leven van scholieren is er één rots in de branding: het LAKS. Wanneer wij het allemaal even niet meer weten, staan zij klaar met een antwoord. Ook een vraag? Reageer hieronder, mail of bel het LAKS:  laks.nl/contact / 030 7900 910.

Op de fiets naar school door de sneeuw is levensgevaarlijk en als je te laat komt, krijg je nog straf ook. Oneerlijk, vind ik. Ik vroeg aan het LAKS wanneer een school sneeuwvrij moet geven. 

Uit het antwoord blijkt dat er geen landelijke regels zijn over sneeuw- of ijsvrij. "Scholen mogen dit zelf beslissen en daarbij moeten ze rekening houden met het aantal vrije dagen dat ze in een jaar kunnen geven. Het is aan de school om te besluiten hoe ze omgaan met leerlingen die wegblijven, of te laat komen."

Voor docenten gelden andere regels. "Zij vallen onder de Arbowetgeving en daar staan weer regels in over het al dan niet vrij krijgen bij slechte weersomstandigheden."

Bij medische klachten (bijvoorbeeld een gebroken been) die het extra lastig maken om naar school te komen, adviseert het LAKS daar met de school over te praten. "Misschien kun je dan afspraken maken over hoe er in jouw geval met het slechte weer wordt omgegaan. Praat eens met je mentor, of vraag een gesprek met de afdelingsleider aan."

Dit blog is eerder verschenen op 4 januari 2011 en is voor het laatst bijgewerkt op 22 januari 2019.

 

Gepubliceerd op 11 december 2017
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

J.

J.

bullshit ze vinden het gewoon leuk om ons te zieken

13 jaar geleden

M.

M.

Ik vind dat je sneeuwvrij moet krijgen als het gevaarlijk wordt om naar school te gaan of als het haast niet meer lukt (ik moest 7km door de sneeuw fietsen langs de rijn, kon er elk moment invallen :') )

13 jaar geleden

D.

D.

ge ziot ne mongeool en ge moed a mulle agen

6 jaar geleden

J.

J.

Belachelijk! zou gewoon een wet voor moeten komen vanaf 15cm heb je sneewvrij! punt klaar uit, hun kunnen lekker met de auto wij moeten door weer en wind (en sneeuw) fietsen vallen en een te laat briefje halen!

11 jaar geleden

L.

L.

Beste LAKS bij hoe veel centimeter sneeuw moet de school
Sneeuw vrij geven er komt morgen 27 centimeter sneeuw. Vandaag is het zondag krijgen we nu sneeuw vrij? Gr lisa

6 jaar geleden

S.

S.

ja ik wil dit ook weten mijn zusje een andere scholen hebben ook vrij gekregen

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.