Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Wij willen sneeuwvrij!

Wij willen sneeuwvrij!

Naar school met dit weer? De wegen zijn spekglad, de wind snijdt door je lichaam en vanaf 12:00 uur geldt code oranje voor nog meer sneeuw. Wij vroegen het LAKS wanneer je eigenlijk sneeuw- of ijsvrij krijgt. 

In het hectische leven van scholieren is er één baken van rust: het LAKS. Wanneer wij het allemaal even niet meer weten, staan zij klaar met een antwoord. Ook een vraag? Reageer hieronder, mail of bel het LAKS: info@laks.nl / 020 5244060.

De vraag

“Beste LAKS,

Wanneer moet mijn school sneeuwvrij geven? Als ik nu naar school ga, is het levensgevaarlijk! Toch krijg je straf als je te laat bent. Hebben jullie hier een antwoord op?”

Het antwoord

“Beste Sanne,

Er wordt niet landelijk bepaald wanneer er sneeuw- of ijsvrij is. Dat mogen scholen zelf beslissen, en daarbij moeten ze rekening houden met het aantal vrije dagen dat ze in een jaar kunnen geven. Het is aan de school om te besluiten hoe ze omgaan met leerlingen die wegblijven, of te laat komen.

Stel dat je medische klachten hebt (gebroken been, rolstoel) die het extra lastig maken om naar school te komen, zou ik daar zeker nog eens met de school over praten. Misschien kun je dan afspraken maken over hoe er in jouw geval met het slechte weer wordt omgegaan. Praat eens met je mentor, of vraag een gesprek met de afdelingsleider aan.

Succes!

Anouk Gielen, voorzitter van het LAKS”

IJsvrij

Heb jij vandaag ijs- of sneeuwvrij?
2678 stemmen

Dit blog is eerder verschenen op 4 januari 2011 en is voor het laatst bijgewerkt op 11 december 2017.

 

Wat doe jij om het plastic in de oceaan te verminderen?