Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Waarom oortjes (in de klas) fantastisch zijn

Waarom oortjes (in de klas) fantastisch zijn

Door Anne

Sommige scholieren lijken net zo afhankelijk van oortjes als beveiligers en professionele voetbalscheidsrechters. Het enige verschil is dat jongeren ze niet gebruiken voor het doorkrijgen van arrestaties en gele kaarten, maar voor muziek. Sommige mensen, vooral volwassen, reageren daar heel negatief op en dat is volkomen onterecht. 5 redenen waarom oortjes fan-tas-tisch zijn. 

Concentratie

Een belangrijke functie van oortjes: het creëren van concentratievermogen. Oortjes met (rustgevende) muziek in je oren maken van een drukke aula geen bibliotheek, maar helpen wél. Zo kan even een tekstje lezen in de trein toch makkelijker worden en leidt de tv aan de andere kant van de kamer minder af. 

Afsluiting

Ook wanneer je je even af wilt sluiten van alles, niemand wilt horen en niks wilt denken, kunnen oortjes daar het perfecte middel voor zijn. Vooral een buitensporig hard volume en dubieuze muziekkeuze dragen hieraan bij. Let er wel op dat je niet al je levensvragen gaat overdenken met 10.000 decibel in je gehoorgang, want dan kan gehoorschade er voortaan voor zorgen dat je wellicht nooit meer rustig kunt nadenken.

Sympathiek negeren

Je hebt vast wel eens dat er iemand tegen je begint te praten, terwijl je totaal geen zin in die persoon hebt. Hij interesseert je niet, je probeert iets anders toe doen, of het is voor 10:00 uur en sociaal contact is dan nog niet wenselijk. Ook dan bieden oortjes uitkomst. Doe heel duidelijk oortjes in (ze hoeven niet eens aan te staan) en iedereen die je vanaf nu negeert, zal ervan uitgaan dat je hem/haar gewoon niet hoort. 

Afluisteren

Wanneer jij duidelijk oortjes in hebt, zullen mensen die bij jou in de buurt komen, denken dat jij hen niet hoort. Dat maakt het voor hen bijzonder laagdrempelig om te gaan praten over bijvoorbeeld hun ongemakkelijkste moment van de afgelopen week, nieuwe crush of over jou. Oortjes staan voor sommige mensen schijnbaar gelijk aan totale doofheid en niks meer meekrijgen van de omgeving. Dat maakt afluisterpraktijken mogelijk waar de FBI nog iets van kan leren. 

Schaam je niet meer!

Een ander groot voordeel van oortjes is dat je de meest foute en rare muziek kunt luisteren, zonder dat iemand om je heen dat door heeft. Tussen je klasgenoten kun je dus rustig naar het intro-lied van Frozen luisteren. Ideaal! 

Gepubliceerd op 5 december 2018
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.