Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen
Scholieren.com krijgt een nieuw jasje! Als je het leuk vindt kun je nu al een kijkje nemen op de nieuwe site. Klikkerdeklik.

Stress in de schoolvakantie: zou verboden moeten worden

Stress in de schoolvakantie: zou verboden moeten worden

Feessie! Het was deze (of vorige) week herfstvakantie. Je keek er naar uit. Ein-de-lijk. Je schuift je schoolwerk opzij, je plant je week in en dan komt het besef: KUT, je moet eigenlijk ook nog wat dingen voor school doen. Uiteindelijk doe je niks met je schoolwerk met als gevolg dat je dikke stress hebt in de enige periode dat je geen stress zou moeten hebben.

Probleem 1: leraren vinden het soms moeilijk te begrijpen dat je naast school ook nog een leven hebt. Maar we hebben vrienden, familie. En we hebben rust nodig.

Maar langzaam wordt die ene week vrij volgepland. Weg rustmomenten. Gevolg is dat je geen rust hebt en dat je weer gek wordt van teveel activiteiten. Je ervaart dus stress.

Jij bent niet de enige die stress ervaart: maar liefst 25 procent van de studenten ervaart op dit moment stress of kampt zelfs met een burn-out, zo blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De groep is de afgelopen jaren alleen maar gegroeid.

Het is tijd

De hoogste tijd dus om je even van school af te zetten in de vakantie. Al die stress zorgt ervoor dat je je naar voelt, als je dit dan ook nog ervaart tijdens de vakantie, dan moet je een knop omzetten. Het is misschien lullig voor school of voor die paar vrienden. Maar kies nu voor jezelf.

Dus, mijn tips voor de volgende vakantie: zeg even doei tegen school, verwijder Magister en log al je schoolaccounts uit. Dit is de enige kans om weer even geen stress te ervaren, doe dus vooral niks met school en vier je vakantie! Die stress, die komt later wel.