Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Leerling (16) schiet met vuurwapen op school in Roermond

Leerling (16) schiet met vuurwapen op school in Roermond

Door Wieke

Een 16-jarige jongen is vandaag opgepakt, nadat hij bewapend zijn school was binnengelopen en had geprobeerd op een medeleerling te schieten. Hij bleek meerdere wapens bij zich te hebben, waaronder een bijl, een vuurwapen, licht geweer, gasalarmpistool en messen, zo meldt de NOS.

Het incident vond plaats op Kennis- en Expertisecentrum de Donderberg in Roermond, een school voor speciaal onderwijs. Een ooggetuige vertelt aan 1Limburg dat de jongen rond half negen het schoolplein opliep met een bijl en een vuurwapen.

Hij schoot één keer in de lucht en liep daarna de school binnen. Daar richtte hij het vuurwapen op enkele docenten en hij schijnt ook geschoten te hebben. Daarna kwam de jongen naar buiten en liep naar een jongen toe met wie hij ruzie had. Leraren reageerden dapper en gingen voor de schutter staan. Ze probeerden met hem in gesprek te blijven, terwijl de politie gebeld werd. Zij waren snel ter plaatse en konden de jongen overmeesteren. Er zijn geen gewonden gevallen, wel zijn veel leerlingen en docenten heel erg geschrokken.

Ruzie met medeleerling

Volgens de politiewoordvoerder gaat het niet om een 'schoolshooting', zoals dat in Amerika wel eens voorkomt. Het lijkt erop dat het in dit geval om een persoonlijke ruzie tussen de verdachte en de medescholier op wie hij probeerde te schieten gaat. De politie heeft meerdere wapens gevonden in de tas van de jongen. Het is nog niet duidelijk of de wapens echt zijn, of dat de jongen met nepwapens schoot.

De school wil voorlopig nog niet inhoudelijk reageren. Op de vraag hoe het met de leerlingen gaat antwoordt de receptioniste: "Met de leerlingen gaat het goed, ik kan u verder geen informatie verstrekken. U kunt in de namiddag nog eens terugbellen."

Gepubliceerd op 14 september 2018
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.