Dokter Joost helpt Dug: "Mijn ouders verbieden Fortnite"

Dokter Joost helpt Dug: "Mijn ouders verbieden Fortnite"

Door Joost

De scholierendokter voor al jouw schoolproblemen is weer terug. Stress voor de examens? Bloedbonje met je mentor? Of zit je elke pauze in een hoekje te huilen? Dokter Joost lost 't op!

Onder het mom van 'scholieren helpen scholieren' behandelt dokter Joost de meest uiteenlopende schoolproblemen. Wil jij ook een deskundig advies? Stuur dan jouw schoolprobleem via Instagram of voeg 'scholieren' toe op Snapchat. 

Dit keer snuffelde dokter Joost rond op het forum van Scholieren.com en ontdekte onderstaande vraag. Gebruiker Dug mag van zijn ouders geen gewelddadige games spelen, laat staan het populaire Fortnite. Hoewel hij meerdere reacties kreeg, mengt onze malle medicus zich graag in de discussie.

Intake

"Ik heb een kleine vraag. Gelieve ook alleen een serieus antwoord te geven. Mijn ouders verbieden mij gewelddadige spellen. Nu vind ik dat niet zo heel erg. Echter is de game Fortnite de laatste tijd erg 'hip' en zou ik dit graag spelen. Maar mijn ouders willen dit niet. Ik heb het zelf al één keer stiekem gespeeld. Wat kan ik doen? De leeftijdsgrens is 12+ en ik ben 15 jaar!"

 

Doktersadvies

Yo Dug, jij bent toch hopelijk niet zo'n stinkende puber die alleen maar in zijn rokerige kamertje zit te gamen? Dokter Joost vindt het allemaal best, maar weet wel dat er meer is dan die virtuele wereld. Zeker nu het zonnetje weer gaat schijnen, moet je af en toe dat donkere hol uit om wat vitamine D op te doen. Lijkbleek zijn die gameverslaafde tieners tegenwoordig. Oké, nu is het wel genoeg met mijn belerende vingertje. Ik lijk wel een ouwe lul.

Terug naar je vraag. Je bent 15 jaar en op die leeftijd mag je je heus wel eens afzetten tegen je ouders. Jij weet toch als geen ander wat goed en slecht voor je is? Als jij lekker een gewelddadige game wilt spelen, dan speel je lekker een gewelddadige game. Kom op, puber, wees eens wat minder braaf en neem je eigen verantwoordelijkheid!

Ik heb drie adviezen voor je:

  • Game stiekem. Je bent echt niet de enige. Trek je terug in dat donkere kamertje van je en zorg ervoor dat je ouders niet binnen kunnen komen. Barricadeer je deur (kan gewoon met een ouderwetse vork) of geef je naïeve zusje een euro om op de uitkijk te staan.
  • Overtuig je ouders. Mocht je toch waarde hechten aan de mening van je ouders, probeer ze dan te overtuigen dat games best leuk zijn. Laat ze zien hoe zoiets in zijn werk gaat en grote kans dat ze wat bijtrekken. Wellicht vindt je vader het ook geweldig om virtuele prostituees en criminelen in elkaar te rossen. Of wacht, dat is GTA hè? 
  • Speel een ander spel. Allang uit de mode, maar daardoor niet minder leuk: bordspellen! Pak gewoon een (inmiddels versleten) bordspel uit de kast en je doet niks gewelddadig of verkeerd. Behalve bij Kolonisten van Catan, dan ben je een racist.

Dus Dug, genoeg mogelijkheden lijkt mij! Ik ben benieuwd of je letterlijk en figuurlijk alles op het spel gaat zetten om je ouders te overtuigen. Als het lukt, wens ik je veel gameplezier. Lukt het niet, zoek dan net als dokter Joost de heerlijke aprilzon op en geniet van het échte leven!

DISCLAIMER: Joost en Scholieren.com staan niet in voor de mensen die besluiten zijn adviezen op te volgen. Daarnaast is dokter Joost geen echte dokter. 

Gepubliceerd op 24 april 2018
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.