Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

8 keiharde keuzes van Jandino

8 keiharde keuzes van Jandino

Door Joost

Moet jij ook altijd zo lachen om Jandino? Goed nieuws: onze Caribbean comedian tourt momenteel langs de theaters met zijn solovoorstelling 'Keihard'. Als er iemand in de showbusiness keihard gaat, dan is het Jandino wel. Daarom liet Scholieren.com hem 8 keiharde keuzes maken over de middelbare school. Zit onze goedlachse Gabber liever alleen in de pauze of doucht hij na de gymles met Geer en Goor?

​​​​​​1. Niet mogen lachen in de les of Judeska als mentor from hell?

"Eigenlijk vind ik dat alle mentoren uit de hel komen, dus doe dan maar gelijk Judeska. Niet mogen lachen in de les is ongezond en dat zou mij nooit lukken. Vroeger was ik een lilliputter, ik had X-benen en een kapotte bril, dus met humor de klas laten lachen was mijn redding."

2. Geen date op het schoolgala of een rol als boom in de schoolmusical?

"Een rol als boom. Dat heb ik wel voor een date over. In mijn eigen schoolmusical was ik een dokter die in de hoek een snaarloze banjo moest bespelen. Mijn juf vond dat ik geen tekst kon onthouden, dus kreeg ik een hele kleine rol. Raar eigenlijk, als je ziet wat ik nu geworden ben."

3. Chantal Janzen als je vriendin, maar voor altijd een steenpuist op je neus en een bloempotkapsel of een fantastisch uiterlijk, maar Najib Amhali gaat er met Chantal vandoor?

"Nou, ik ga niet met mezelf spelen als ik in de spiegel kijk, dus ik kies voor Chantal als vriendin. Die steenpuist vind ik erger voor haar, want zij moet ernaar kijken. By the way, Najib kan haar nooit krijgen. Totaal ongeloofwaardig!" 

4. Een FC Kip-restaurant in de kantine of elke dag een vet dansfeest in de gymzaal?

"Ik denk dat scholieren kiezen voor FC Kip in de kantine. Zelf ben ik best gezond bezig en zou ik graag wat extra buikspieren kweken op een dansfeest. Aan de andere kant is het leuk als er eens wat anders wordt verkocht dan de normale broodjes. Judeska als kantinejuf zou ook grappig zijn."

5. Je hele schoolcarrière naast een vermoeiende Philippe Geubels moeten zitten of elke dag een droge boterham mee naar school?

"Uiteindelijk is het hetzelfde, want Philippe is gewoon een droge boterham. Toch denk ik dat we goed kunnen samenwerken als we naast elkaar zitten. Hij is super traag, ik ben super snel. We helpen elkaar om in balans te komen." 

6. Elke ochtend papiertjes prikken op het schoolplein of pas een uur van te voren mogen leren voor je toets?

"Dat laatste. Eigenlijk leerde ik altijd vlak van te voren. Ik heb een fotografisch geheugen, dus ik hoefde alleen maar in het boek te kijken en ik kende het al. In mijn schooltijd kwam ik er regelmatig 's ochtends pas achter dat we een toets hadden."

7. Nooit meer watermeloen mee naar school of elke ochtend een slang om je nek?

"Dit is echt een lastige. Vlak voor dit interview heb ik nog watermeloen gegeten. Ik eet het de hele dag door. Toch wil ik nooit meer een slang om mijn nek. Ik heb het één keer meegemaakt in Dance Dance Dance in ruil voor een lapdance van Chantal Janzen. Ik wil niet nog eens mijn leven riskeren."

8. Altijd alleen zitten tijdens de pauze of na elke gymles moeten douchen met Geer en Goor?

"Zeker weten dat ik alleen ga zitten. Als je met Geer en Goor doucht, kom je er zwanger uit. Dat moet niemand willen. Daarbij hoor ik toch stemmen in mijn hoofd, dus ik ben nooit alleen. Gelukkig ben ik comedian. Als ik in een andere sector werkte, was ik allang gestoord verklaard."

Benieuwd naar Jandino's nieuwe voorstelling? De drukke grappenmaker trekt nog tot en met 9 juli door het land. "Je moet het gezien hebben! Het is een echte stand-up comedyshow zoals je van mij gewend bent. Met typetjes, heleboel grappen en natuurlijk is Judeska erbij."

Check de speellijst hier!

Gepubliceerd op 4 april 2018
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.