Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Melvin Burgess

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
  • Biografie door een scholier
  • 3e klas vwo | 385 woorden
  • 10 mei 2004
  • 128 keer beoordeeld
Cijfer 6.5
128 keer beoordeeld

Autobiografie van de auteur: [plaatje0] Melvin Burgess is geboren is het plaatsje Sussex in het jaar 1954. Hij was een erg verlegen en dromerig kind. Dat met verzonnen fantasievriendjes speelde. Hij was geen goede leerling op school- hij was te vaak aan het dagdromen om zich te kunnen concentreren. Maar desondanks was hij een veelbelovende leerling. Hij was een kind dat goed met zijn handen kon werken, daarom ging hij naar the Secondary Modern School. Hij was niet tevreden op zijn nieuwe school, de leraren stonden hem niet aan. Er was een lerares die hem voor gek zette voor de klas. En alleen maar slechte dingen over hem zei. Daarom is hij samen met zijn ouders weer verhuisd naar Reading in Berkshire Het ging daar op school veel beter. Maar hij was nog steeds een slechte leerling, hij was niet goed in Engels en Biologie. Als hij niet door iemand geholpen was, had hij nooit de examens kunnen halen. Na school ging het veel beter met hem, maar de eerste weken wist hij niet wat hij moest doen. Zijn vader heeft toen een sollicitatiebrief voor hem geschreven als journalist. Op de een of andere manier is hij daar voor uitgekozen. En hij heeft er zes maanden voor in training gezeten. De cursus was geweldig en hij realiseerde zich dat hij wou schrijven. Toen schreef hij zijn eerste boek en niemand wou het publiceren
Voor de volgende vijftien jaar schreef hij boeken hier en daar, had hij baantjes her en deren amuseerde zich enorm. Hij verhuisde naar Bristol en daar heeft hij geleefd tot hij 30 was.Zijn boek Junkies is gebaseerd op het leven in Bristol, en ondanks dat zijn boek geen autobiografie is kun je de atmosfeer van de stad goed voelen en een paar van de bewoners ontmoeten op de bladzijden. Tot zijn 35e leefde hij in Londen en hij vroeg zich af of hij van schrijven zijn werk niet kon maken. Hij heeft veel geëxperimenteerd met verschillende verhalen. Maar hij heeft nooit gepubliceerd gekregen wat hij wou publiceren. Hij heeft verschillende verhalen geschreven, drama en kinderverhalen. Ze waren allemaal succesvol. Nu leeft hij in Manchester met zijn vrouw Judith, zijn zoon Oliver en zijn stiefzoon Sam. Ook heeft hij een dochter Pearl, maar zij woont met haar moeder in Odessa, in Oekraïne.

REACTIES

R.

R.

amai maar ik moet iets maaken tegen 21 maart erover zent de inhoud aub over het boek Billy Elliot

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.