Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Ipad op school

Beoordeling 6.7
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 5e klas havo | 730 woorden
  • 9 november 2013
  • 295 keer beoordeeld
Cijfer 6.7
295 keer beoordeeld

IPad invoeren op school, goal!

Stel je voor, je hebt haast en pakt snel een paar boeken van je bureau en stopt ze in je tas. Pfoe, wat is die tas zwaar. Op school kom je er ook nog eens achter dat je de verkeerde boeken gepakt hebt. Wat zou het handig zijn als alle vakken bij elkaar in een boek zaten, bedenk je je, maar er is nog iets beters. Namelijk de iPad. Dit is een tablet waarop je allerlei dingen kunt doen. Van typen tot spelletjes spelen en van internetten tot een agenda. Dat zou veel voordelen hebben en het is nog eens uitvoerbaar ook. De iPad moet ingevoerd worden op scholen.

Ten eerste, omdat een iPad comfortabelheid biedt. Een gemiddelde boekentas van een middelbare scholier weegt vaak 5 tot zelfs 10 kilo. Een iPad weegt slechts 600 gram. Daarnaast heeft de iPad de afmeting van een blad papier en is het slechts 0,9 cm dik. Hoeveel acties zijn er al wel niet gevoerd om de rug van de scholieren te redden? Hoeveel keer is er al niet gewezen op hoe slecht die kilo's zijn voor je benen en rug en de vele negatieve gevolgen die leerlingen er later van zullen ondervinden? Gelijk wat je aan het doen was, met een klik haal je het weer boven. In plaats van kilo’s aan alle verschillende boeken mee te sleuren, heb je altijd alles bij je met één enkel klikje. Ook is er geen gesleur en geregel meer in verband met het reserveren van mediatheken.

Ten tweede, omdat de iPad goedkoper is. Ieder jaar moet je het boekenpakket opnieuw betalen, dat is ongeveer 100 tot 200 euro per jaar. En dat dan 4 tot 6 jaar lang. Als iedereen een berekening zou maken van dit geval, zal er bij iedereen uitkomen dat de iPad over het algemeen goedkoper is dan al die boekenpakketten. De iPad hoef je maar één keer te kopen, aangezien hij heel duurzaam is en een lange functioneringsverwachting heeft. De technologie gaat  nog steeds vooruit waardoor de iPad steeds sterker en sterker wordt. Dan heb je ook nog de garantie van 2 jaar en  de iPad is val- en kras bestendig. Daarnaast zijn er geen rekenmachinekosten en geen kosten voor pennen, potloden, gummen, kaftpapier, etuis en passers. Het zijn allemaal maar kleine bedragen, maar alles bij elkaar heb je toch nog een redelijk groot bedrag die je in de iPad kan steken.

Ten derde, omdat de iPad de mogelijkheid geeft om zieke leerlingen thuis mee te laten doen met de les. Door een webcam kan de zieke leerling meekijken via zijn iPad en kan thuis ook de opdrachten maken die de klas ook op krijgt. Hierdoor zal een zieke leerling niet zoveel stof missen en kan hij, als hij weer beter is, weer gemakkelijk meedoen met de lessen, doordat hij geen stof heeft gemist.  Dit is ook voordelig voor de leraar of lerares, omdat ze dan geen achterlopers hebben en ze de stof niet vaak opnieuw hoeven te behandelen.

Er kan als tegenargument gegeven worden dat leerlingen internet kunnen gebruiken tijdens een toets, maar via de 'hoofd-iPad' van de leerkracht kunnen bepaalde toepassingen geblokkeerd worden, zodat de leerlingen op het platform geen internet kunnen gebruiken. Op de iPad kan je een apart platform installeren, net zoals je je nu moet aanmelden op een computer van de school. Als de leerlingen op het platform van school zijn aangemeld, kan de leerkracht alles bekijken wat de leerlingen doen. Internet kan dus ten eerste heel gemakkelijk in en uit geschakeld worden en ten tweede kan de leerkracht controleren met zijn iPad wat ze juist aan het doen zijn.

Ook zijn mensen tegen het invoeren van de iPad op school, omdat ze bang zijn dat de kinderen het schrijven verleren, maar de iPad werkt met een groot touchscherm. Dit biedt als voordeel dat de leerlingen met een magnetisch pennetje kunnen schrijven op het scherm, zodat de geschreven letters verschijnen op het scherm, net als met echte pen en papier. Er kunnen ook heel wat educatieve applicaties ontwikkeld worden die leerlingen goed en netjes leren schrijven.

De iPad moet ingevoerd worden op scholen. Het biedt meer comfortabelheid en het is een stuk goedkoper. Ook geeft de iPad  zieke leerlingen de mogelijkheid om thuis de les mee te volgen. Alleen een iPad in de tas, zorgt voor leerlingen in hun sas!

REACTIES

H.

H.

goed betoog, maar de argumenten zijn twijfelachtig. bij Nederlands heb je hopelijk geleerd dat je bronnen moet gebruiken in je argument

10 jaar geleden

C.

C.

Comfortabelheid is geen woord. Je bedoelt denk ik 'comfortabiliteit'. Blijft moeilijk, taal.

8 jaar geleden

B.

B.

Ipad gaat niet 4 tot 6 jaar mee! Mijn school iPad is na 2 jaar te sloom voor woorden

7 jaar geleden

F.

F.

Ligt eraan wat je ermee doet Coen ;)

6 jaar geleden

H.

H.

toppie

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.