Betoog Openbaar vervoer

Beoordeling 5.3
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 2e klas mbo | 350 woorden
  • 28 mei 2013
  • 64 keer beoordeeld
Cijfer 5.3
64 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Met het openbaar vervoer reizen.

In Nederland kun je niet alleen lopend, met de auto of de fiets reizen  maar ook met het openbaar vervoer. In de afgelopen jaren is het aantal bussen en het aantal  spoorlijnen voor treinen toegenomen. Bijna iedere plaats is tegenwoordig bereikbaar met de trein of bus. Er zijn in Nederland verschillende meningen over met het openbaar vervoer.

 Als je met de trein reist wordt er gemiddeld 75% minder CO2 uitgestoten ten opzichte van de gemiddelde auto. Het is dus ook een stuk beter voor het milieu wanneer mensen met de trein reizen in plaats van de auto. Daarnaast bespaart het ook een hoop fileleed wanneer er minder auto’s op de snelweg rijden in ochtend- en avondspits en ben je minder afhankelijk van anderen  omdat het openbaar vervoer (bijna) altijd rijdt.

Niet iedereen is het hier mee eens. Zo zeggen veel mensen die met de auto reizen dat het openbaar vervoer vaak last heeft van vertragingen en er hoge kosten gebonden zijn aan het gebruik van de bus en de trein.  Vertragingen zijn natuurlijk niet te voorkomen maar een trein eerder pakken kan geen enkel kwaad. Wanneer je een trein eerder pakt ben je verzekerd dat je op tijd komt en bespaar je jezelf een hoop reisstress. In vergelijking met het gebruik van de auto is de trein niet veel duur. Het is vaak zelfs nog goedkoper omdat je geen kosten hoeft te maken voor het parkeren. Bovendien kun je met een kortingskaart (die je voor 40,- per jaar kan kopen) met 40% korting reizen.  Dit maakt het reizen nog een stuk goedkoper.

 Ik zelf ben voor het gebruik van het openbaar vervoer omdat  het heel gemakkelijk is en  veel CO2 bespaart. Het reizen met openbaar vervoer is veel beter voor het milieu en het bespaart veel irritaties op de weg. Er zijn verschillende argumenten om niet met de trein te gaan reizen maar die zijn zoals hierboven vermeld heel gemakkelijk op te lossen.  Ga voor een beter milieu en kies dus voor het openbaar vervoer.

REACTIES

M.

M.

heel goed verslag, goede conclusie ook!

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.