Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

De euro moet blijven

Beoordeling 4.2
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 3e klas havo | 546 woorden
  • 11 mei 2013
  • 44 keer beoordeeld
Cijfer 4.2
44 keer beoordeeld

Ik houd mijn betoog over de stelling, ‘de euro moet blijven’.Geert Wilders heeft op 5 maart 2012 het volgende gezegd: “de euro is geen geld, maar kost geld”. Hierdoor kwam dit onderwerp veel te spraken in het nieuws. En hadden mensen hier veel verschillende meningen over, de een wilde dat Nederland uit de europese unie zou stappen en de andere wil Nederland liever in de Europese unie laten blijven Ik zag dit in het nieuws en het sprak mij wel aan. Voor deze stelling heb ik 3 voor argumenten en 1 tegen argument.

Het eerste voor argument voor dat de euro moet blijven is de vrije handel tussen ons en alle landen in de Europese Unie. En omdat onze grote handelspartners, zoals Duitsland, ook de Euro gebruiken, hoeft er geen eenheid gewisseld worden, Zoals een Euro en een dollar. Als wij de euro niet zouden behouden en terug zouden gaan naar de gulden gaat het handelen dus moeilijker en wordt het duurder, ook stimuleert de euro de concurrentie, waardoor prijzen dus lager uit zullen komen.Verder zullen  Duitsland en andere handelspartners die de euro gebruiken minder snel met ons handelen. Omdat het dus moeilijker en duurder wordt vanwege de omwisselkoers.Ook als we de euro afschaffen gaan de andere landen in Europa ons minder vertrouwen, omdat we hun dan in de steek hebben gelaten.

Mijn tweede voorargument zijn de vrije grenzen tussen de landen in de europese unie, dit betekent dat je bijvoorbeeld snel naar Duitsland kunt en weer terug, zonder heel lang bij een grens te moeten wachten.Verder kun je met de vrije grenzen waar dan ook in europese unie landen vrij wonen, werken, studeren enzovoort. Als wij de euro zouden afschaffen dan zouden studie’s in het buitenland een stuk duurder zijn, omdat je al het geld moet omwisselen wat ook weer geld kost.

Mijn derde en laatste voor argument is dat de overschakeling naar een andere munt veel tijd en geld gaat kosten, alles wat ook maar met een euro te maken heeft moet verandert worden, een paar voorbeelden:  alle banken moeten al het geld omwisselen, automaten moeten worden aangepast worden, het geld moet ook opnieuw gemaakt worden. Alle apparaten die iets met geld moeten kunnen rekenen moeten aangepast worden, schoolboeken moeten aangepast worden. Dit kost allemaal heel veel geld en met name tijd.

Mijn eerste en ook enige tegenargument is dat wij geen hulp meer hoeven te verlenen aan andere landen . een vrij recente kostenpost in de europese unie is Griekenland, wij betalen nu nog steeds veel geld aan Griekenland, en als we naar het totaal kijken van het steunen. Heeft het ons veel geld gekost. Verder kan dit ook met andere landen gebeuren, waarnaar wij dan ook moeten steunen.

Dus, mijn conclusie is dat wij heel veel moeten betalen aan andere landen, maar aan dit nadeel zit ook een voordeel, als wij steun nodig hebben krijgen wij dit waarschijnlijk ook. Er zitten veel voordelen bij om in de europese unie te zitten, vooral de vrije grenzen zijn een groot voordeel. Verder zijn er ook nog voordelen die mensen vaak vergeten, eentje die ik bijvoorbeeld niet genoemd heb is dat in de europese unie geen oorlog gevoerd mag worden, dit is iets wat veel mensen vergeten. 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.