Kinderprostitutie

Beoordeling 7.6
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 5e klas vwo | 627 woorden
  • 12 oktober 2007
  • 63 keer beoordeeld
Cijfer 7.6
63 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Inleiding;
Ieder kind hoort gewoon van zijn 4e tot zijn 18e op school te zitten. Helaas is dit in veel van de derde wereldlanden niet het geval. In plaats dat zij op school zitten te werken. Werken ze in de kinderprostitutie. En dat is niet normaal! Ik vind dan ook dat kinderprostitutie wereldwijd verboden moet worden.

Ernstig probleem;

Kinderprostitutie is een ernstig probleem, Ruim 10 miljoen kinderen zitten in de kinderprostitutie. Dit zijn er veel teveel en hier moet snel iets aangedaan worden.Ik heb hiervoor 3 argumenten. Het toekomstargument, het jeugdargument en het ziekteargument.

Argumenten;

Het toekomstargument; de kinderen die in de kinderprostitutie terecht komen hebben totaal geen toekomst. Dat komt vooral omdat de kinderen op jonge leeftijd al door hun ouders worden verkocht aan kinderhandelaren, omdat ouders simpelweg geen geld hebben om hun kinderen te onderhouden. De kinderen worden hierna weer doorverkocht aan pooiers waarnaar zij in de seksindustrie belanden. Zij zitten daar meestal voor de rest van hun leven. Soms komt het voor dat een kind kan ontsnappen, maar alsnog kunnen ze dan nergens heen. Ze schamen zich vaak te erg om terug te gaan naar hun familie. Ook doordat ze zo vroeg in de kinderprostitutie terecht zijn gekomen hebben ze geen diploma kunnen halen. Waardoor ze geen opleiding kunnen volgen zodat ze een baan kunnen zoeken en door kunnen gaan met hun leven. Dus vele van deze kinderen belanden in het criminele circuit.


Het jeugdargument; doordat de kinderen gedwongen worden tot seks kan dat leiden tot trauma’s en andere psychische gevolgen. Zij kunnen later de angst voor mannen houden, waardoor zij niet de kans krijgen om nog hun eigen gezinnetje te stichten.

Het ziekteargument; de kinderen kunnen veel ziektes/soa’s en andere aandoeningen oplopen waar ze aan overlijden of de rest van hun leven meezitten. Voor de meeste kinderen eindigt hun leven pas als ze door hun klanten worden besmet met het HIV virus, want ze hebben geen geld voor de nodige zorg en medicijnen

Uitvoerbaarheid;
Ik weet zeker dat hier wat aan gedaan kan worden. De politie kan met behulp van de ontsnapte kinderen de kinderhandelaren laten oppakken en zo alle bordelen laten sluiten. Maar alsnog komen de mannen die zich aan een kind hebben vergrepen er te makkelijk van af. Vaak ook nog zonder straf! Dus als de straffen verhoogd worden zullen mannen zich misschien minder snel aan een kind vergrijpen.

Doeltreffend;
Dit gaat ook zeker doeltreffend worden. De kinderen hebben recht op een toekomst en een fijne jeugd. ChildRight Worldwide is een organisatie die is opgericht voor de rechten van kinderen, Zij hebben er al voor gezorgd, dat veel mannen worden vervolgd. De Thaise regering heeft inmiddels een wet ingesteld die zowel de klanten als de mensen achter de kinderprostitutie bestraft. Zij krijgen nu maximaal 3 jaar celstraf.
Slot; Al met al is het dus beter dat kinderprostitutie de wereld uit geholpen wordt. Want de kinderen krijgen een fijnere jeugd. Ze sterven niet op jonge leeftijd aan een soa. Krijgen geen trauma’s door de mannen die ze misbruiken en ze kunnen hun school afmaken en een mooie toekomst tegemoet gaan. Daarom moet kinder-prostitutie dus verboden worden! Nu wordt er in Thailand al iets aangedaan, maar krijgen de kinderen in alle andere landen ook nog recht op een eerlijke toekomst?

Slot;
Al met al is het dus beter dat kinderprostitutie de wereld uit wordt geholpen. Want de kinderen krijgen een fijnere jeugd. Ze sterven niet op jonge leeftijd aan een soa. Krijgen geen trauma’s door de mannen die ze misbruiken en ze kunnen hun school afmaken en een mooie toekomst tegemoet gaan. Daarom moet kinder-prostitutie dus verboden worden! Nu wordt er in Thailand al iets aangedaan, maar krijgen de kinderen in alle andere landen ook nog recht op een eerlijke toekomst?

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.