Verbod op Nederlandse vlag

Beoordeling 7.6
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 4e klas vwo | 354 woorden
  • 28 februari 2005
  • 251 keer beoordeeld
Cijfer 7.6
251 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Het mag niet verboden worden om de Nederlandse vlag op bijvoorbeeld tassen of kleding te dragen op school. Onlangs heeft het Cals College in IJsselstijn een verbod opgelegd tegen het dragen van de Nederlandse vlag op je schooltas. De directie van de school zegt dat zo’n vlag provocerend werkt tegen allochtonen op de school. Ze voelen zich erdoor gekwetst en het zou aanleiding kunnen geven tot ruzie. Ik vind dit echt belachelijk en vind dat je het niet mag verbieden om de Nederlandse vlag te dragen. Ten eerste vind ik dat je toch zeker wel een vlag van je eigen land mag dragen. Je woont hier in Nederland, dan mag je toch wel een Nederlandse vlag dragen! Er is niks mis met trots zijn op je vaderland. Straks mag je met Koninginnedag niet eens meer de vlag uithangen, omdat allochtonen zich er gekwetst door zouden voelen.. Ten tweede is het oneerlijk, want je mag wel met vlaggen van andere landen lopen. Er zijn zat kledingstukken met bijvoorbeeld een Turkse, Marokkaanse of Amerikaanse vlag, en dat mag wel.. Ook zijn er op diezelfde school Marokkanen die met de Marokkaanse vlag op hun jas lopen, maar daar word niks van gezegd. De schoolleiding doet daar niks tegen, maar als het andersom is, en dus allochtonen zich gekwetst voelen, dan is het wel erg en mogen Nederlanders geen Nederlandse vlag meer dragen. Dat is dus eigenlijk gewoon discriminatie. En ten derde mag je zelf weten wat je draagt en waar je mee loopt. Als je zo’n vlag mooi vind dat draag je dat toch gewoon. En door zo’n verbod zijn er ook een heleboel scholieren die er juist tegenin gaan. Veel leerlingen van de school die normaal nooit met een vlag lopen gaan nu juist expres met de Nederlandse vlag lopen en ermee uitdagen. Door zo’n verbod bereik je dus juist het omgekeerde. Ik vind dus dat het niet verboden mag worden om de Nederlandse vlag op kleding en tassen te dragen op school. Want je bent hier in Nederland, het is een oneerlijk verbod en je mag zelf weten wat je draagt!

REACTIES

K.

K.

hey anoniemie ik vind dat je helemaal gelijk hebt echt waar!
ik had ook een vlagje op mn jackje en werd er zo af gescheurd door een man en begon zo te schelden. egt vet dom najah doei doei groetjes karin

19 jaar geleden

M.

M.

Hoi anoniem persoon,

Dit betoog geeft weer in welke staat Nederland zich verkeerd. Marokkanen, Turken, Surinamers, Amerikanen, Afrikanen... Iedereen draagt en post met trots de vlag van hun vaderland. En dan heb je de Nederlandse regering, de schoolbegeleiding e.d. die het nodig vinden om de Nederlanders zich gediscrimineerd te laten voelen in eigen land. Je hebt volledig gelijk, een onnodig en oneerlijk verbod.

Groeten M.

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.