Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Veiligheid op school

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 3e klas vwo | 412 woorden
  • 10 februari 2005
  • 43 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
43 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Is het nog wel veilig op deze wereld? Het wordt steeds onveiliger in Nederland. Je hoeft maar iets verkeerds te doen en je wordt al vermoord. Zoals bijvoorbeeld op het Terra College, waar Murat D. zijn leraar neerschoot. Dat gaat toch wel te ver. Als het zo doorgaat worden alle onschuldige mensen straks nog de slachtoffers van onnodige schietpartijen. Het is de verantwoordelijkheid van de scholen en de overheid om voor veiligheid te zorgen
De overheid heeft het geld ervoor. Ze kunnen bijvoorbeeld de politie de straten laten bewaken en camera’s plaatsen op school. De mensen zelf hebben daar meestal het geld niet voor en ze betalen eigenlijk ook al de belasting die daarvoor gebruikt kan worden. Als de school bewaakt zou worden door camera’s zou er al meer veiligheid zijn. De mensen voelen zich dan veiliger, omdat ze weten dat alles in de gaten wordt gehouden. Niemand kan zomaar meer iets doen, zonder dat het bewijs op camera staat. De mensen die iets van plan waren, bijvoorbeeld iemand vermoorden, doen dat niet meer zo snel, omdat er zoveel camera’s zijn en ze er wel eens een over het hoofd kunnen zien. Niet iedereen kan voor z’n eigen veiligheid zorgen. Niet iedereen heeft bijvoorbeeld zoveel geld dat ze een paar bodyguards om zich heen hebben om hen te beschermen tegen misdadigers, om maar iets te noemen. En dat terwijl de overheid wel het geld ervoor heeft om camera’s te kopen en ook de mogelijkheid heeft om die daar te plaatsen. Iedereen is verantwoordelijk voor de veiligheid op zijn eigen grondgebied. De scholen moeten ervoor zorgen dat het veilig is op school. Zij moeten ervoor zorgen dat er niks gebeurt met de mensen die daar zijn. Ouders vertrouwen hun kinderen toe aan de school en verwachten dat er niks met hen gebeurt en dat zou ook zo moeten zijn. Er zijn mensen die zeggen: ”Het is veel te duur om die camera’s te plaatsen en politie op straat te zetten.” Maar daar moet je het maar voor over hebben. Zou je liever willen dat onschuldige mensen worden vermoord? Een mens is veel meer waard dan al dat geld. Kortom, de overheid en de scholen moeten zorgen voor veiligheid, zodat er niet meer zoiets kan gebeuren als op het Terra College. Zij hebben het geld en de mogelijkheid ervoor, in tegenstelling tot de meeste andere mensen. Door camera’s en meer politie wordt Nederland al een stuk veiliger.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.