Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Justine le Clercq


Justine le Clercq
Bekend als
Auteur
Schrijft in het
Nederlands
Geslacht
Vrouw
Biografie

Als Justine le Clercq (1967) ben ik sinds enige jaren werkzaam als zelfstandig tentoonstellingsmaker. Ik bedenk en organiseer veelal groepsexposities rond een bepaald idee of thema. Als bestuursvoorzitter en woordvoerder ben ik verbonden aan Stichting My Red Light, het eerste raambordeel dat door (ex) prostituees zelf wordt gerund, gesitueerd op de Amsterdamse Wallen.  Een decennium geleden werkte ik als docent sociale wetenschappen bij Hogeschool Inholland en de Leidse Hogeschool. Daarnaast werkte ik bij diverse zorgorganisaties, als projectleider voor de implementatie van kwaliteitssystemen.

Het Haagse Straatnieuws was het eerst open podium waar ik een verhaal publiceerde. In 2004 verscheen mijn eerste feuilleton ‘Julia’ in het Haags Straatnieuws, die drie jaar liep. Daarna volgden publicaties van korte verhalen in literaire tijdschriften zoals Lava, De Brakke Hond, Op Ruwe Planken en Propria Cures. Bij kunstenaarssociëteit Pulchri Studio in Den Haag, waar ik op het biljart ben verwekt, bekleed ik een bestuursfunctie.  Hoewel ik mijzelf zie als een af-en-toe-korte-verhalen-schrijver debuteerde ik in februari 2011 met de zeer goed ontvangen eerste roman, De roemlozen, uitgegeven door uitgeverij Podium. In oktober 2013 verscheen mijn tweede boek bij uitgeverij Podium, een bundel met korte verhalen, die mijn plek als schrijver van slices of live bevestigde. Titel: Wegens geluk gesloten.

 

 

A

 

Justine le Clercq

Boeken

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alle verslagen

Er zijn nog geen verslagen geschreven over deze persoon.

Verslag toevoegen