Marie de Meister


Marie de Meister
Pseudoniem voor
Rikkie Holtmaat
Bekend als
Auteur
Schrijft in het
Nederlands
Geslacht
Vrouw
Biografie

Marie de Meister (1952) is schrijfster van literair proza. Zij won in oktober 1995 de verhalenwedstrijd van De Gids met het korte verhaal De dag dat grootmoeder gek werd. In 1998 debuteerde zij – onder de naam Rikki Holtmaat – met de verhalenbundel De Koningin van Lombardije. In 2000 debuteerde zij met haar eerste roman, Het gebroken woord. Haar derde boek, De vertellers, is eind maart 2002 verschenen. Deze uitgaven werden verzorgd door J.M. Meulenhoff te Amsterdam.

Over het winnende verhaal in De Gids schreef Vrij Nederland: ‘De dag dat grootmoeder gek werd’ is het knap vertelde, zeer origineel geformuleerde verhaal van een gebeurtenis waarvan de dramatische lading uiterst particulier is. De eerste zin neemt onmiddellijk voor zich in.’

Rikki Holtmaat heeft besloten onder haar pseudoniem Marie de Meister verder te gaan met haar literaire werk.

Marie de Meister

Boeken

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alle verslagen

Er zijn nog geen verslagen geschreven over deze persoon.

Verslag toevoegen