Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Edwin Winkels


Edwin Winkels
Bekend als
Auteur
Schrijft in het
Geslacht
Man
Biografie

Edwin Winkels (1962 geboren) heeft  zijn werkzame leven in de jouirnalistie doorgebracht. Een groot deel van zijn leven heeft hij ook IN Barcelona gewoond.

Edwin Winkels (Utrecht, 1962) heeft vrijwel zijn hele werkzame leven in de journalistiek doorgebracht. Als 20-jarige begonnen als vaste medewerker van NRC Handelsblad trad hij na het behalen van zijn diploma aan de School voor de Journalistiek in Utrecht in dienst van Het Vrije Volk in Rotterdam (1984). In 1988 emigreerde hij naar Spanje, waar hij van 1991 tot 2012 verslaggever was van El Periódico. Tevens was hij de afgelopen 24 jaar correspondent uit Spanje voor De Volkskrant, de VNU Dagbladen, het Algemeen Dagblad en de NOS radio en TV. Ook verrichte hij werkzaamheden voor de VARA, KRO, NCRV en andere omroepen.Winkels is één van de vaste medewerkers van het tijdschrift Hard Gras. Op televisie was hij regelmatig te zien bij De Wereld Draait DoorNOS Sportzomer, de Avondetappe en bij verschillende programma’s in Spanje van TV3 en TVE.

Als krantenverslaggever heeft hij honderden grote sociale-, economische-, politieke-, onderzoeks- en sportreportages over de hele wereld gemaakt, van terreuraanslagen tot aardbevingen, van presidentsverkiezingen tot olierampen, van Olympische Spelen tot Tour de France’s.

Als schrijver heeft Edwin Winkels vijf non-fictie boeken op zijn naam staan.

 
Meer details
Edwin Winkels

Boeken

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alle verslagen

Er zijn nog geen verslagen geschreven over deze persoon.

Verslag toevoegen