Dave Eggers


Dave Eggers
Bekend als
Auteur
Schrijft in het
Engels
Geslacht
Man
Geboren
12 maart 1970
Biografie

Dave Eggers is de auteur van onder meer Een hartverscheurend verhaal van duizelingwekkende genialiteit (finalist Pulitzer Prize),Zeitoun en Wat is de
Wat
 (finalist National Book Critics Circle Award en
winnaar Prix Médicis). Hij is tevens de drijvende kracht achter McSweeney’s en 826 Valencia, en won in 2008 de Ted Prize. In 2012 verscheen de indrukwekkende roman 
Een hologram voor de koning, die verfilmd wordt door regisseur Tom Tykwer (Cloud Atlas) met Tom Hanks in de hoofdrol. Op 8 oktober 2013 verscheen in de Verenigde Staten zijn nieuwe roman De Cirkel, een spraakmakende roman die nu al veel discussie oproept over issues als privacy, transparantie en de rol van de sociale media. In Nederland verscheen De Cirkel op 11 november. Dave Eggers woont met zijn gezin in Californië.

Dave Eggers (Boston (Massachusetts), 12 maart 1970) is een Amerikaans auteur en redacteur.

Eggers begon zijn loopbaan als schrijver bij Salon.com en het tijdschrift Might, dat hij zelf oprichtte. Vervolgens schreef hij een boek met semi-fictieve memoires (dat werd genomineerd voor de Pulitzerprijs) over het opvoeden van zijn jongere broer na de dood van hun ouders. Daarna volgden diverse romans en een verzameling korte verhalen. In 2005 publiceerde Eggers het boek Surviving Justice: America's Wrongfully Convicted and Exonerated, met daarin een serie interviews met mensen die tot de doodstraf veroordeeld werden, maar voor wie dat oordeel later teruggedraaid werd. Dat boek richt zich met name op de nasleep voor onterecht veroordeelden.

In 2008 was Eggers één van de drie winnaars van de TED Prijs.

 
Meer details
Dave Eggers

Boeken

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alle verslagen

Er zijn nog geen verslagen geschreven over deze persoon.

Verslag toevoegen