Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Carla de Jong


Carla de Jong
Bekend als
Auteur
Schrijft in het
Nederlands
Geslacht
Vrouw
Biografie
Carla de Jong is auteur van onder meer de uitstekend ontvangen psychologische romans Nooit meer regen en De Johansons. Ze is als docent verbonden aan de Schrijversacademie en woont in Amsterdam met haar man en hun twee kinderen.

Carla de Jong studeerde Nederlands, Verpleegkunde en Sociale wetenschappen. Als adviseur/trainer in het bedrijfsleven en de gezondheidszorg schreef zij talloze zakelijke teksten en artikelen, voor zij besloot om haar oude schrijversdroom na te jagen. Haar debuutroman In retraite verscheen in 2009 en werd lovend ontvangen. Nog datzelfde jaar verscheen de thriller Serpent (Gouden Strop nominatie 2010).
Outcast (thriller, 2010) en Gebroken Wit (roman, 2012) volgden en in 2014 verscheen De ingreep (thriller). Met Nooit meer regen (oktober 2015) keerde zij terug naar de psychologische roman, een genre dat haar bijzonder goed ligt. Februari 2017 verschijnt De Johansons.

Carla is daarnaast verbonden aan de Schrijversacademie, waar zij de basisopleiding en de specialisaties Romans en Thriller schrijven doceert. Voor de Querido Academie verzorgt zij De Meesterproef. Carla was in 2014 en 2012 lid van de jury voor de Schaduwprijs: de jaarlijkse prijs voor het beste Nederlandstalige spannende debuut.
Carla is initiatiefnemer van de maandelijkse Literaire salon DeJong&DeJong Boekensalon die zij vanaf februari 2014 samen met collega auteur Annet de Jong presenteert.

Carla woont in Amsterdam met haar man, hun twee kinderen, een kat en een hond.

 
Meer details
Carla de Jong

Boeken

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alle verslagen

Er zijn nog geen verslagen geschreven over deze persoon.

Verslag toevoegen