Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen

Carla de Jong

auteur

vrouw

Nederlands


Carla de Jong is auteur van onder meer de uitstekend ontvangen psychologische romans Nooit meer regen en De Johansons. Ze is als docent verbonden aan de Schrijversacademie en woont in Amsterdam met haar man en hun twee kinderen.

Carla de Jong studeerde Nederlands, Verpleegkunde en Sociale wetenschappen. Als adviseur/trainer in het bedrijfsleven en de gezondheidszorg schreef zij talloze zakelijke teksten en artikelen, voor zij besloot om haar oude schrijversdroom na te jagen. Haar debuutroman In retraite verscheen in 2009 en werd lovend ontvangen. Nog datzelfde jaar verscheen de thriller Serpent (Gouden Strop nominatie 2010).
Outcast (thriller, 2010) en Gebroken Wit (roman, 2012) volgden en in 2014 verscheen De ingreep (thriller). Met Nooit meer regen (oktober 2015) keerde zij terug naar de psychologische roman, een genre dat haar bijzonder goed ligt. Februari 2017 verschijnt De Johansons.

Carla is daarnaast verbonden aan de Schrijversacademie, waar zij de basisopleiding en de specialisaties Romans en Thriller schrijven doceert. Voor de Querido Academie verzorgt zij De Meesterproef. Carla was in 2014 en 2012 lid van de jury voor de Schaduwprijs: de jaarlijkse prijs voor het beste Nederlandstalige spannende debuut.
Carla is initiatiefnemer van de maandelijkse Literaire salon DeJong&DeJong Boekensalon die zij vanaf februari 2014 samen met collega auteur Annet de Jong presenteert.

Carla woont in Amsterdam met haar man, hun twee kinderen, een kat en een hond.