Bibi Dumon Tak


Bibi Dumon Tak
Bekend als
Auteur
Schrijft in het
Nederlands
Geslacht
Vrouw
Geboren
19 december 1964
Biografie

ibi Dumon Tak had twee schildpadden, een poes, een kom met vissen, paarden, een pony en een teckel.[1] Omdat ze altijd zo bezig was met dieren, wilde ze dierenarts worden of anders ornitholoog. Hiervoor had ze al op elfjarige leeftijd een eigen vogelboek geschreven. Haar passie voor dieren kwam later terug in haar boeken. Na de middelbare school studeerde Dumon Tak Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Utrecht.[1] 

In 2001 verscheen haar eerste boek: Het koeienboek. Dit was het meest informatieve kinderboek van 2002, waarvoor ze een Zilveren Griffel kreeg.De boeken die volgden gingen allemaal over dieren, met uitzondering van Camera loopt... actie! (2003) in opdracht van Querido. Dit gaat over de opnames van de film Polleke, die gebaseerd is op de boeken van Guus Kuijer.

In 2006 schreef Dumon Tak het Kinderboekenweekgeschenk van 2006: Laika tussen de sterren. Dit verhaal gaat onder andere over het Russische hondje Laika, het eerste levende wezen dat in 1957 in de ruimte is geweest. Laika reisde met de Spoetnik II die op 3 november 1957 vanuit Baikonoer werd gelanceerd.[1]

In 2007 verscheen haar eerste niet-kinderboek. Het boek Rotjongens gaat over het leven in de jeugdgevangenis, waarin ze praat met jeugdige gevangenen.Op 2 oktober 2012 ontving ze voor Winterdieren - en na enkele eerdere Zilveren Griffels - de hoogste waardering voor een Nederlandstalig kinderboek: de Gouden Griffel[2].

 
Meer details
Bibi Dumon Tak

Boeken

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alle verslagen

Er zijn nog geen verslagen geschreven over deze persoon.

Verslag toevoegen