Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen
Ben jij wel eens bedonderd toen je online iets wilde kopen? Wij doen onderzoek naar oplichting onder jongeren. Doe jij mavo of vmbo? Vertel dan over jouw ervaringen met oplichting (ook als je dat niet is overkomen) en maak kans op een Bol.com van 15 euro. Ga naar de vragenlijst. Duurt maar 5 minuten!

Jan van Loy

auteur

man

Nederlands

30 november 1963


Jan van Loy is een Vlaamse auteur en is woonachtig en werkzaam in Antwerpen. In 2001 won hij met ‘De hel van Jan Foster’ de Nieuwe Proza Prijs. 

Zijn eerste roman uitgegeven door Nieuw Amsterdam, ‘Bankvlees’, won de Vlaamse Debuutprijs 2005. De verhalenbundel ‘Alfa Amerika’ verscheen in 2006 en stond op de shortlist van de Gouden Uil. Zijn daarop volgende roman, ‘De Heining’, stond op diezelfde lijst in 2009.
Jan Van Loy is altijd al gefascineerd geweest door Hollywood. Zijn nieuwste roman, ‘Ik, Hollywood’, speelt zich dan ook hier af. ‘Ik, Hollywood’ is opgenomen op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2012. In het juryrapport wordt gesproken over ‘een puntgave roman’, met een hoofdpersoon ‘die blijft fascineren’.