Judith Visser


Judith Visser
Bekend als
Auteur
Schrijft in het
Nederlands
Geslacht
Vrouw
Geboren
29 januari 1978
Biografie

Judith Visser studeerde Voedingsleer maar koos uiteindelijk voor het schrijversbestaan.

Judith Visser studeerde Voedingsleer maar koos uiteindelijk voor het schrijversbestaan. In 2006 debuteerde zij met de spraakmakende roman Tegengif, een snel en realistisch boek waarin het leven van een jonge Rotterdamse prostituee centraal staat. De eerste druk was in een week uitverkocht, en Tegengif won de award voor het beste Rotterdamse Boek van 2006. Haar tweede boek, Tinseltown, verscheen in 2007 en won deze prijs eveneens.

Judith Vissers derde boek Stuk, een literaire thriller verscheen in 2008. Het boek werd genomineerd voor de Gouden Strop in 2009. In datzelfde jaar verscheen Oversteken. Gevolgd in 2010 door Trip en door Time-out in 2011. In 2013 verscheen de eerste young Adult Thriller Bij Meulenhoff Hasta la Vista.

Judith is de auteur van het Rotterdams Leescadeau van 2008, de Rotterdamse variant van het Boekenweekgeschenk dat in een oplage van 40.000 exemplaren gratis in Rotterdam wordt verspreid. Stuk wordt in 2011 als toneeluitvoering opgevoerd door theatergroep Siberia en ontvangt lovende recensies.
Judith  recenseert Engelstalige literatuur voor Biblion en is regelmatig gastcolumniste in verschillende bladen. Judith woont samen met haar man en honden in Rockanje.

 

 
Meer details
Judith Visser

Boeken

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alle verslagen

Er zijn nog geen verslagen geschreven over deze persoon.

Verslag toevoegen