Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Vrouwkje Tuinman


Vrouwkje Tuinman
Bekend als
Auteur
Schrijft in het
Nederlands
Geslacht
Vrouw
Biografie

Vrouwkje Tuinman (1974) publiceerde sinds 2004 de dichtbundels Vitrine en Receptie en de romans Grote acht en Buurvrouw.

Vrouwkje Tuinman

Vrouwkje Tuinman (1974) publiceerde sinds 2004 de dichtbundels Vitrine en Receptie en de romans Grote acht en Buurvrouw.

Ze treedt regelmatig op tijdens festivals en literaire avonden. Verder schrijft ze voor diverse tijdschriften, waaronder Opzij, en opdrachtgevers in de muziekwereld. Vrouwkje schreef diverse teksten voor muziektheater. Onlangs verscheen haar luisterboek Winterslaap.

Vrouwkje ontving de Hollands Maandblad Poeziebeurs 2003/2004 en werd genomineerd voor o.a. de BNG Nieuwe Literatuurprijs, de Libra Schrijversprijs, de Debutantenprijs en de Selexyz Debuutprijs. In 2005 ontving zij het C. C. S. Crone Stipendium van de stad Utrecht.

In 2010 verscheen Intensive care, een samenwerking met fotografe Andrea Stultiens, en haar boek Buurvrouw in Duitsland. In datzelfde jaar ontving Vrouwkje de Halewijnprijs voor haar hele oeuvre.

 
Meer details
Vrouwkje Tuinman

Boeken

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alle verslagen

Er zijn nog geen verslagen geschreven over deze persoon.

Verslag toevoegen