Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Geert van der Kolk


Geert van der Kolk
Bekend als
Auteur
Schrijft in het
Nederlands
Geslacht
Man
Biografie

Geert van der Kolk is geboren in Velsen en bezocht het gymnasium in Apeldoorn. Hij studeerde geschiedenis en werkte daarna als freelance journalist in Polen, Moskou en het voormalige Oost-Berlijn.

In 1981 ging hij naar Amerika als Fulbright Fellow van Princeton University. Hij was Amerika-correspondent van Het Parool en schreef ook over Mexico en de burgeroorlog in El Salvador.

Zijn eerste korte verhalen verschenen begin jaren tachtig in de literaire tijdschriften Maatstaf en De Revisor. Ze werden gebundeld in zijn debuut De nieuwe stad (1987). Daarna volgden kort na elkaar drie andere bundels, en de roman Käte Jahn, geïnspireerd op zijn verblijf in Oost-Berlijn.

Geert van der Kolk is behalve schrijver ook een verwoed zeezeiler. Zijn zeilavonturen in Groenland, de Bahama's en Haïti zijn weerkaatst in de romans Noordtij, De smokkelaar van de Exuma's, en De waterverkoper.

Van der Kolk woonde van 1981-2017 in Washington, en sinds 2017 in Boston. Ter voorbereiding van De oogst is voorbij zwierf hij meer dan een half jaar door Oost-Afrika. Zijn roman De witte reiger is gebaseerd op zijn ervaringen in Nieuw-Guinea.

De jongens is de eerste roman die zich in Nederland afspeelt.

 

Geert van der Kolk

Boeken

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alle verslagen

Er zijn nog geen verslagen geschreven over deze persoon.

Verslag toevoegen