Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Mirjam Mous


Mirjam Mous
Bekend als
Auteur
Schrijft in het
Nederlands
Geslacht
Vrouw
Geboren
30 november 1962
Biografie

Mirjam Mous groeide op in Made (Noord-Brabant). Zodra ze kon lezen wist ze al wat voor beroep ze later wilde doen, namelijk schrijven. Deze droom heeft ze niet gelijk kunnen verwezenlijken,

Ze werkte eerst nog 20 jaar als juf op een school voor leerlingen met sociaal-emotionele problemen.

De school was voor haar een plek om haar eigen verhalen uit te proberen en deze verhalen maakten een goede indruk op de kinderen.

Naast schrijven heeft ze ook nog andere hobby’s. Verre reizen maken en naar de film of theater gaan zijn helemaal haar ding, maar toch blijft schrijven haar grootste hobby. Inmiddels heeft ze al verschillende boeken uitgebracht op verschillende niveaus.

Ze schrijft allerlei soorten boeken o.a. thrillers, probleemboeken en grappige boeken. In haar boeken gebruikt ze wel personages waar ze zelf veel mee te maken heeft, zo is haar man Wim in het boek ‘De juf is een heks’ meester Wim.

Het grootste doel van Mirjam is om kinderen aan het lezen te krijgen. Dit probeert ze door op een humoristische manier te schrijven waardoor de teksten dicht bij de doelgroep liggen.

 
Meer details
Mirjam Mous

Boeken

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alle verslagen

Er zijn nog geen verslagen geschreven over deze persoon.

Verslag toevoegen